ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ , ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Προς: peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Το ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή τελείωσε στην Καλαμάτα, καθώς μετεπιβιβάστηκαν στο αμερικάνικο ερευνητικό σκάφος "Atlantis" από το αλιευτικό,  το οποίο εξέπεμψε SOS κι εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής από C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας να πλέει ακυβέρνητο , λόγω θαλασσοταραχής μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων, το οποίο κι έλαβε την εντολή να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου τους αποβίβασε στις 7.30 το πρωί του Σαββάτου. 

Μέχρι σήμερα Δευτέρα 28 - 11 - 2011 φιλοξενούνταν στην Μεγάλη Αίθουσα του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.

Το έργο της φιλοξενίας αυτών των ταλαίπωρων ανθρώπων στηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας με την προσφορά φαγητού και Ιματισμού, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ με την αμέριστη φροντίδα του, το Π.Α.ΜΕ. Μεσσηνίας με την προσφορά φαγητού και την συμπαράστασή του σε αυτόν τον δοκιμαζόμενο Λαό της Αιγύπτου.

Από τα Πολιτικά κόμματα της Ελλάδας δεν παρευρέθηκε κανένα για να συμπαρασταθεί σε αυτό το Δράμα των Μεταναστών.

Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ σε συνεργασία με την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, προέβησαν σήμερα το Απόγευμα στην Μεταγωγή αυτών των Ανθρώπων σε Σταθμό συγκέντρωσης για μετέπειτα Διοικητική Απέλαση.

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι κατά την διάρκεια των ημερών φύλαξης, Λιμενικοί & Αστυνομικοί προσέφεραν ότι μπορούσαν σε αυτούς τους σκληρά Δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Όποιος κατάφερε να μιλήσει με κάποιους από αυτούς, ράγιζε η καρδιά του.
Αναστέναζε στην κυριολεξία,  όταν στο άκουσμα για μία καλύτερη Ζωή, έδιναν ότι είχαν και δεν είχαν.
Δυστυχώς!!!

Ας ελπίσουμε αυτή τους η Δοκιμασία να αποτελέσει αφορμή στους Ιθύνοντες της υφηλίου, ώστε να στρέψουν το ενδιαφέρον τους περισσότερο στην Βελτίωση μιας Αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων στον Πλανήτη και λιγότερο στην κατασκευή συστημάτων εξουδετέρωσης αυτών.