ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ : ΚΥΡΙΟΙ , ΠΡΟΤΡΕΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ , ΤΑ ΓΚΛΟΜΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ !!!

ΠΟΕΠΛ.Σ


Κοινό Δελτίο Τύπου Ομοσπονδιών Σ.Α.

Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενστολες συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα 04-10-2011 στα Αρχηγεία των -Σωμάτων Ασφαλείας οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις μας στο πλαίσιο της προγραμματισμένης πανελλαδικής μας κινητοποίησης για το Β' δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ενόψει της ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2012.

Παράλληλα, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητήσαμε εκ νέου συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του εκθέσουμε τα προβλήματα όπως τα βιώνει ο απλός συνάδελφός μας -Αστυνομικός - Πυροσβέστης - Λιμενικός- τον οποίο καλούμε να κλείσει τα αφτιά του σε φιλτραρισμένες πληροφορίες και ανεύθυνες φήμες που διαδίδουν διάφορες «πηγές ενημέρωσης» σχετικά με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε και να δώσουν συντεταγμένα το δικό τους αυθεντικό, δυναμικό παρών στην επόμενη πανελλαδική ένστολη κινητοποίησή μας στην Αθήνα.Επίσης, καλέσαμε τις Ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες επιδώσαμε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μεταφέρουν στην Πολιτική Ηγεσία τις δυσμενείς συνθήκες και το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται στις Υπηρεσίες μεταξύ των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, απαιτώντας από τους κυβερνώντες τη χορήγηση των αναγκαίων κονδυλίων για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς επίσης και τη δρομολόγηση μεταρρυθμιστικών τομών με στόχο τη διασφάλιση και προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας που περισσότερο σήμερα από ποτέ έχει ανάγκη ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός.

Αξιώνουμε από την Πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του λειτουργήματός μας και ότι θα αντιμετωπίσει τον ένστολο εργαζόμενο όχι ως πολίτη β' κατηγορίας, αλλά ως Άνθρωπο με δικαιώματα και υποχρεώσεις, το δε αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, ως ύψιστης εθνικής σημασίας υπόθεση.
Οι Ομοσπονδίες μας αύριο 05-10-2011 θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν από κοινού οι ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Μας τσάκισαν τη ζωή μας ας μην πυροβολούν και την ψυχή μας!

Ο αγώνας συνεχίζεται
----------------------------------------------------------------
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2011

Εμείς οι ένστολοι υπάλληλοι, οι επιφορτισμένοι με τη διαφύλαξη της κοινωνικής γαλήνης, της τάξης και της ασφάλειας σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τις σημερινές μας παραστάσεις διαμαρτυρίας (4-10-2011) εκφράζουμε για άλλη μια φορά την έντονη αγανάκτησή μας. Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και η αγωνία για το τι μας ξημερώνει αύριο, που αγγίζει τα όρια του τρόμου με την αύξηση της ανεργίας και την εξάπλωση της φτώχειας, αντί να αποσοβούνται, υποθάλπονται από τα αβάσταχτα μέτρα που επιβάλλονται στο όνομα της σωτηρίας της Χώρας. Αυτή δυστυχώς η τραγική κατάσταση πυροδοτεί την ανομία και την ένταση της εγκληματικότητας χωρίς την ίδια ώρα να λαμβάνονται γενναίες αποφάσεις με τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.
Με τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες μας, ενώ αναδεικνύουμε το μέγεθος των προβλημάτων και των προκλήσεων που καλούνται να διαχειριστούν η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι δεν αλλάζει η ακολουθητέα πολιτική.

 Η Κυβέρνηση υπό τις οδηγίες των τροϊκανών, συνεχίζει την ισοπεδωτική πολιτική των περικοπών σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα ολόκληρες υπηρεσίες να αδυνατούν να εκτελέσουν αποτελεσματικά την αποστολή τους. Το δε ένστολο δυναμικό απαξιώνεται διαρκώς και προσπαθεί με το φιλότιμο και μόνο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας ωθούνται βίαια στο περιθώριο, για να γνωρίζουμε μάλλον από τώρα κι εμείς οι εν ενεργεία τι θα υποστούμε στο συνταξιοδοτικό μας βίο...

Είναι δυνατόν οι ανάγκες όλων των Σωμάτων Ασφαλείας μαζί να μπορούν να καλυφθούν το 2012 με το ποσό του 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, βάσει της «ντιρεκτίβας» του υπουργείου Οικονομικών, όταν το ίδιο ποσό είχε διατεθεί μόνο για την κάλυψη των αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2008 και σήμερα όλοι οι προϋπολογισμοί, όλων των Σωμάτων Ασφαλείας αθροιστικά να μην υπερβαίνουν το ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Άραγε, ενώ εμείς καταγγέλλουμε τη ζοφερή πραγματικότητα και αγωνιούμε για το μέλλον των Οργανισμών μας, οι Ηγεσίες τι θέσεις διατυπώνουν και με ποιες υπηρεσιακές προτάσεις πιστεύουν ότι θα εκπληρώσουν την αποστολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το οποίο αυξάνονται οι κριτικές και οι εκφρασμένες θέσεις στην κοινωνία ότι δηλαδή μόνο κατ' ευφημισμόν αποκαλείται έτσι;

Ουδείς ανησυχεί για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ασφάλειας, που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς τείνοντας να αντικαταστήσουν τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας που πρέπει να προασπίζουν την ασφάλεια των πολιτών ως αγαθό, κοινωνικό και δημόσιο; Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι ο πόλεμος έχει χαθεί αμαχητί, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την Ελληνική κοινωνία η οποία βιώνει το αίσθημα της ανασφάλειας καθώς αν δεν γίνουν ΤΩΡΑ ρηξικέλευθες τομές, αργά ή γρήγορα αυτή θα στραφεί αδιακρίτως εναντίον όλων μας.

Οι Φυσικές μας Ηγεσίες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουν από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κάθε άλλο συναρμόδιο Υπουργό να λάβουν ΤΩΡΑ τις αποφάσεις εκείνες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της ελλειμματικής πολιτικής στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Από την πλευρά μας έχουμε υποβάλλει τις προτάσεις μας που δυστυχώς μένουν σε κλειστά συρτάρια! Γιατί άραγε και μέχρι πότε;

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες μας, εγκαλώντας την Κυβέρνηση η οποία δεν διαβλέπει και δεν αποτρέπει τις ανυπολόγιστες συνέπειες της πολιτικής που μας επιφυλάσσουν τα σχέδια των τροϊκανών, μιας πολιτικής που δεν έχει καμία σχέση με το κοινό όραμα των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ευημερία και ασφάλεια, για αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη των αδυνάτων της Γηραιάς Ηπείρου.

Η πολιτική για τη δημόσια τάξη δεν επιδέχεται πειραματισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.
Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης, ο εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής και ένα δίκαιο μισθολόγιο όπου θα λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα - επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας με αξιοπρεπείς συντάξεις είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ!

Όσο και αν τα μέτρα μας έπληξαν οικονομικά και ηθικά συνεχίζουμε σθεναρά τον αγώνα μας για την προάσπιση της υπηρεσιακής και κοινωνικής μας αξιοπρέπειας με γνώμονα την διασφάλιση της θεσμικής αποστολής μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται !