Σημαντική παράμετρο της καλπάζουσας ανεργίας συνιστά ο ουσιαστικός αποκλεισμός των νέων επιστημόνων από την αγορά εργασίας. Το παράδειγμα ,που ακολουθεί είναι άκρως αποκαλυπτικό:
Σε μοριοδοτικό διαγωνισμό του υπουργείου Ναυτιλίας, για την πρόσληψη ως υπαξιωματικών στο λιμενικό σώμα 34 πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατέθεσαν αιτήσεις 3.800 ενδιαφερόμενοι!
Ειδικότερα:
- 2.199 πτυχιούχοι ΑΕΙ διεκδικούν 14 από τις προκηρυγμένες θέσεις, ενώ για τις υπόλοιπες 20 διαγωνίζονται 1.617 πτυχιούχοι ΤΕΙ.Η προσέλευση τόσου μεγάλου αριθμού επιστημόνων είναι πρωτοφανής όπως διαβεβαιώνει αρμόδια πηγή του συγκεκριμένου υπουργείου.
Συνεπώς, η υπό διάλυση κυβέρνηση του ΓΑΠ, με την φασίζουσα νοοτροπία ορισμένων μελών της, γκρέμισε τα όνειρα και τις ελπίδες χιλιάδων νέων επιστημόνων.
Βεβαία, δεν αποτελεί ντροπή το να γίνει υπαξιωματικός ένας επιστήμονας, ωστόσο, οι κόποι, οι θυσίες του και το επίπεδο των σπουδών του δεν δικαιώνονται. Έτσι, δεν είναι κύριοι της κυβέρνησης;
Σε άλλο διαγωνισμό του ίδιου υπουργείου κατέθεσαν αιτήσεις 372 νομικοί με προαπαιτούμενο τις μεταπτυχιακές σπουδές. Ανάμεσά τους και 4 με διδακτορικό δίπλωμα!
Οι 372 διεκδικούν 1 από τις 15 θέσεις ανθυποπλοιάρχου στο Λιμενικό Σώμα.
Σε έναν ακόμα διαγωνισμό του υπουργείου ναυτιλίας συμμετέχουν 824 οικονομικοί επιστήμονες με μεταπτυχιακό δίπλωμα. Οι θέσεις που διεκδικούν είναι μόλις 5!
Τα σχόλια περιττεύουν…
Άσχετο: Στο διάστημα 27 – 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη συνέδριο, με θέμα «Τα Βαλκάνια και την μέση Ανατολή».
Ποιος λέτε, ότι εκπροσώπησε την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό; Ο Άλεξ Ρόντος όπως αποκάλυψε η Ελευθεροτυπία.
Ναι, ο διαβόητος αμερικανοέλληνας μυστικοσύμβουλος του ΓΑΠ.
Άτυχη η Ελλάδα…