ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ - Ερωτηματικά από ενδεχόμενη παρουσία στην Ελλάδα...

Στη Βουλή φέρνει το θέμα το ΚΚΕ

αναδημοσίευση

Σοβαρά ερωτηματικά για τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των συμμάχων της απέναντι στο λαϊκό κίνημα προκύπτουν από πληροφορίες ότι τις προηγούμενες μέρες αποβιβάστηκε στην Ηγουμενίτσα ολόκληρη ταξιαρχία της Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής (Eurogendfor), προερχόμενη από τη βάση της στην Ιταλία, αποτελούμενη από 800 Γερμανούς και Ολλανδούς, οι οποίοι στη συνέχεια στρατοπέδευσαν στη Λάρισα (πληροφορίες τους θέλουν να βρίσκονται ακόμα εκεί).

Στο ζήτημα αναφέρονται με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης, στην οποία αναφέρεται:

«Πληθαίνουν οι πληροφορίες, τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στην Ελλάδα έφτασε μονάδα της "Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής" (Eurogendfor), με σκοπό την καταστολή των διαδηλώσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πρώτες μονάδες έφτασαν πριν από λίγες μέρες στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από την βάση τους στην Ιταλία.
Πρόκειται για ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής που έχει δημιουργηθεί για το χτύπημα των λαϊκών κινητοποιήσεων εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι μία πρωτοβουλία από έξι κράτη, Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία με έδρα την Ιταλία. 
Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ σοβαρό και δεν καλύπτεται από την τοποθέτηση της ΕΛ.ΑΣ.
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες και να είναι σίγουρη ότι μια τέτοια εξέλιξη ή σκέψη θα απαντηθεί με μεγάλη αποφασιστικότητα από το ΚΚΕ και τον αγώνα του εργατικού, λαϊκού κινήματος.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν έχουν έρθει στην Ελλάδα τέτοιες δυνάμεις καταστολής, αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση αυτές, ή άλλες παρόμοιες δυνάμεις και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την "Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής"».

Παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις, αναφορικά με την άφιξη μιας τέτοιας δύναμης στην Ελλάδα, το γεγονός ότι αυτή έχει συγκροτηθεί παραμένει, καθώς και ότι έχει ως αποστολή της την καταστολή των λαϊκών κινημάτων.

Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής (EGF), όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της, είναι μια πολυεθνική πρωτοβουλία από 5 κράτη μέλη της ΕΕ (Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία), με σκοπό «τη βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης κρίσεων σε ευαίσθητες περιοχές».

Εχει συγκροτηθεί και εκπαιδεύεται, ώστε να «ανταποκρίνεται στην ανάγκη για τη ταχεία διεξαγωγή επιχειρήσεων ασφάλειας σε όλο το φάσμα των πολιτικών δράσεων, είτε μόνη της, είτε παράλληλα με την στρατιωτική επέμβαση» και με στόχο «να παρέχει στη Διεθνή Κοινότητα, ένα έγκυρο και λειτουργικό εργαλείο για τη διαχείριση κρίσεων, πρώτα και κύρια στη διάθεση της ΕΕ, αλλά και των άλλων διεθνών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ και ο ΟΑΣΕ».

Μάλιστα, γίνεται λόγος «στην ανάγκη γρήγορης διεξαγωγής επιχειρήσεων ασφάλειας σε αστικές περιοχές, παράλληλα με τη στρατιωτική επέμβαση».