ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Απεβίωσε ο πρών υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ...

 Την τελευταία του πνοή άφησε, χτες ,  ο πρώην βουλευτής Πειραιά και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αντώνης Ντεντιδάκης σε ηλικία 69 ετών.
 
Γεννήθηκε στις 5/5/1942 στον Πειραιά, σπούδασε στη Νομική Αθηνών και εξελέγη βουλευτής Α’ Πειραιώς της Ένωσης Κέντρου το 1974 και του ΠΑΣΟΚ τα έτη 1981, 1985, 1989, 1990 και 1993. Ακόμη υπηρέτησε στο αξίωμα του αναπληρωτή υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας από το Νοέμβριο του 1988 έωςτο Μάρτιο του 1989 και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίαςαπό το Μάρτιο του 1989 έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Πρωτοεξελέγη βουλευτής το 1974 με την Ένωση Κέντρου / Νέες Δυνάμεις. Στη συνέχεια προσχώρησε στην ΕΔΗΚ με την οποία ήταν υποψήφιος το 1977 χωρίς να εκλεγεί.

Το 1990, ανέλαβε γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας, υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ.
Απ’ το 1981 έως το 1996 εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων με το ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Αντώνη Ντεντιδάκη:

Ο Αντώνης Ντεντιδάκης υπήρξε συνεπής αγωνιστής της Δημοκρατίας.
Από τα νεανικά του χρόνια, οπότε και εντάχθηκε στη Νεολαία της Ένωσης Κέντρου, αφιέρωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.
Αντιστάθηκε με σθένος στη χούντα των συνταγματαρχών.
Κατά την μεταπολιτευτική περίοδο εξελέγη επανειλημμένως Βουλευτής Πειραιώς, καθώς οι συμπολίτες του αναγνώριζαν την συνέπεια, το ήθος και την εντιμότητα που χαρακτήριζαν την δυναμική παρουσία του στα δημόσια πράγματα, όπως και το έργο του ως Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια