ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ !

¨" ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση
Καταψήφισαν το σχέδιο οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Για άμεση παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου (ΝΔ)
οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πειραιά,
 κατά τη χτεσινή συζήτηση , στο Δημοτικό Συμβούλιο και καταψήφισαν το Σχέδιο Απόφασης που κατέθεσε η δημοτική αρχή.
Η πρόταση της δημοτικής αρχής συνοπτικά προβλέπει τη δημιουργία εργοστασίου για την «ενεργειακή αξιοποίηση» του συνόλου των καύσιμων απορριμμάτων:
Των οργανικών μέσω αναερόβιας χώνευσης και παραγωγής βιοαερίου και των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτιά, πλαστικά, ξύλα κ.λπ.) με συναποτέφρωση στις τσιμεντοβιομηχανίες.
 Προβλέπει τη σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και ο χώρος που προτείνεται για την εγκατάστασή του είναι σε οικόπεδο του δήμου στην περιοχή του Σχιστού, κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Η πρόταση είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων της καύσης, που ενισχύονται ήδη προκλητικά με τους νόμους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και για την επιτάχυνση των Στρατηγικών Επενδύσεων, επισήμανε στην τοποθέτησή της η Ελπίδα Παντελάκη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Παραχωρεί στο κεφάλαιο, με όρους υψηλής κερδοφορίας, την κατασκευή και λειτουργία μέσω ΣΔΙΤ του συνόλου των προτεινόμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας και εγγυάται τα κέρδη του, πολλαπλασιάζοντας τα δυσβάσταχτα ήδη για τη λαϊκή οικογένεια «ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας».

Ταυτόχρονα, ρίχνει την ανακύκλωση στην πυρά, και μάλιστα στην κυριολεξία, πιέζει για παραπέρα απολύσεις και «εφεδρείες» των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, δημιουργεί ένα νέο «Θριάσιο Πεδίο» σε απόσταση ανάσας από πυκνοκατοικημένες λαϊκές συνοικίες.

Τέλος, έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου για την προστασία του όρους Αιγάλεω.
Αφού απέρριψε κάθε επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής,
 τονίζοντας ότι παράλληλα συνδράμει, την αντιλαϊκή, διαχρονική πολιτική των κομμάτων εξουσίας της άρχουσας τάξης και των δημοτικών αρχών και παρατάξεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. που καταδικάζουν τα λαϊκά στρώματα του Θριάσιου σε μόνιμους αποδέκτες των σκουπιδιών της Αττικής, η Ελπ. Παντελάκη παρουσίασε τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Θέση που ξεκινά από τη διαπίστωση ότι, όπως και για τα άλλα προβλήματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, έτσι και για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, όπου και τα σκουπίδια αποτελούν αντικείμενο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο στο πλαίσιο της εξουσίας της εργατικής τάξης και των σύμμαχων στρωμάτων, τόνισε, και παρουσίασε αναλυτικά συγκεκριμένους στόχους για άμεση διεκδίκηση και πάλη από την εργατική τάξη, όπως:

για τη λειτουργία όλων τω- Διαμόρφωση νέου Εθνικού Σχεδιασμού. Δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα ν μονάδων και προγραμμάτων διαχείρισης των απορριμμάτων, με μόνιμη σχέση εργασίας όλων των εργαζομένων, με την υπαγωγή των εκτεθειμένων σε απορρίμματα εργαζόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς να καταβάλουν επασφάλιστρο, με ωράριο εργασίας τις 30 ώρες τη βδομάδα.

- Η αποκομιδή να παραμείνει στις υπηρεσίες των δήμων, χωρίς δυνατότητα εκχώρησής της σε ιδιώτες, με πλήρη εκσυγχρονισμό του πάγιου και κινητού εξοπλισμού.
- Ουσιαστική ενίσχυση σε αριθμό, εξοπλισμό και οργάνωση του έμψυχου δυναμικού άσκησης περιβαλλοντικού ελέγχου με μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Ουσιαστική ενίσχυση σε αριθμό, εξοπλισμό και οργάνωση του έμψυχου δυναμικού άσκησης περιβαλλοντικού ελέγχου με μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Για την Αττική, ειδικότερα, να κλείσει άμεσα η χωματερή Φυλής - Ανω Λιοσίων, να μη γίνει καμιά άλλη εγκατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου και να παρθούν άμεσα μέτρα απορρύπανσής της.