ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ΠΑΝΟ ΠΑΡΗΛΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ - ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΥΡΙΝΑ


Η παρέλαση φέτος στη Λήμνο έγινε χωρίς κανέναν κυβερνητικό εκπρόσωπο , μετά το κράξιμο του Σηφουνάκη στην παρέλαση της απελευθέρωσης δεν τόλμησε να εμφανιστεί κανείς επώνυμος. Ένα κύριο που ήταν στην εξέδρα των επισήμων δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του οπότε δεν υπήρχε και λόγος για οποιαδήποτε διαμαρτυρία η αποδοκιμασία.
Η παρέλαση λοιπόν ξεκίνησε με μια ομάδα εκπαιδευτικών απ΄την τοπική ΕΛΜΕ που πέρασαν με μαύρες σημαίες τραγουδώντας το πότε θα κάνει ξαστεριά.
Πρέπει να τονίσουμε εδώ τη στάση των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που με επικεφαλής το δήμαρχο χειροκρότησαν την εκδήλωση των εκπαιδευτικών.
Βέβαια είχαμε και τα φαιδρά της υπόθεσης καθώς και η διορισμένη από το υπουργείο σαν διοικήτρια του νοσοκομείου Κατίνα άρχισε κι αυτή να χειροκροτάει προφανώς χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι εκπαιδευτικοί στρεφόταν κατά της πολιτικής των αφεντικών της. Χρειάζονται όμως και τέτοιες γραφικές φιγούρες για να γελάμε και λίγο.
Ακολούθησε η παρέλαση η οποία έγινε χωρίς  απρόοπτα εκτός του ότι κανένας μαθητής δεν έστρεψε την κεφαλή προς τους επισήμους.
Την παρέλαση έκλεισε πορεία των μαθητών που είχαν προηγουμένως παρελάσει με τα σχολεία τους κρατώντας αυτή τη φορά ένα πανό που έγραφε «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ».
Μπορεί οι εκδηλώσεις μας να μην είχαν την ένταση και την έκταση που είχαν σε άλλα μέρη αλλά έγινε πια σαφές σε όλους ότι η Λήμνος δεν είναι πια το μέρος που μπορούν να έρχονται χωρίς να το σκέφτονται όλοι αυτοί οι κύριοι.