ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συγχαρητηρια στους μικρους μαθητές της Μήλου και στα παιδιά του λιμεναρχείου του νησιού !!!

Το προσωπικο του Υ/Χ Μήλου,
συμμετέχοντας στο πλαίσιο δράσεων για το θαλάσσιο περιβάλλον της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA
και σε συνεργασία με το Δήμο Μήλου,
το Δ. Λ. Τ. Μήλου, το Κέντρο Υγείας Μήλου και τη εθελοντική συμμετοχή του Οικολογικού Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα,
του Δημοτικού Σχολείου Πολλωνίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολλωνίων Μήλου,
διοργάνωσε και πραγματοποίησε σε μια κοινή δράση των καθαρισμό των ακτών «Παπικινού» και «Πολλωνίων» την Παρασκευή 30/09/2011.
Ο κύριος σκοπός της δράσης ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών με στόχο την υιοθέτηση από μέρους τους μιας υπεύθυνης στάσης απέναντι σε αυτό αλλά και τη σημασία της ανακύκλωσης. Παράλληλα ιδιαίτερη σημασία για την έκθεση του Ocean Conservancy είχε η καταγραφή των απορριμμάτων. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες της HELMEPA www.helmepa.gr αλλά και στο σύνδεσμο http://signuptocleanup.org/,Η συγκομιδή από τον καθαρισμό της ακτής «Παπικινού» ήταν 15 σακούλες εκ των οποίων οι 10 με ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ το συνολικό βάρος των απορριμμάτων ήταν 65 κιλά.
Η συγκομιδή αντίστοιχα στα Πολλώνια ήταν 6 σακούλες εκ των οποίων οι 3 με ανακυκλώσιμα και με συνολικό βάρος 30 κιλά.
Στη συνέχεια , οι μικροί μαθητές συζήτησαν με τους δασκάλους τους για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, παίξανε παιχνίδια με οικολογικό πνεύμα ενώ η δράση ολοκληρώθηκε με τη ανάρτηση από μέρους τους πανό που ζωγράφισαν οι ίδιοι με σύνθημα «Μη με καταστρέφετε». Ο κύκλος των πρωτοβουλιών του Υ/Χ Μήλου θα ολοκληρωθεί με τον καθαρισμό του βυθού του λιμένα Αδάμαντα καθώς και με την διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής με έργα των μαθητών των Δημοτικών σχολείων Αδάμαντα και Πολλωνίων με θέμα το περιβάλλον η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα επιβατών του λιμένα μας.
Ευελπιστούμε η συμβολη και η δράση στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια να σηματοδοτήσουν μια συνεχή συλλογική προσπάθεια για την προστασία της θάλασσας και των ακτών.