ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ή ΠΟΕΠΛ.Σ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΛΥΣ ΣΤΙΣ 4 ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ...

Η δύναμή μας είναι η φωνή μας

Πειραιάς 17-10-11

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μπροστά στην συνεχιζόμενη καταιγίδα των αντικοινωνικών μέτρων, της παρατεταμένης πολιτικής λιτότητας, στο ξερίζωμα του κοινωνικού κράτους, στην κατεδάφιση της κοινωνίας, στην επιχείρησης στοχοποίησης των εργαζομένων απαντάμε:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΗΜΕΡΑ

17/10/2011

Ώρα 16:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)


Στην ένστολη Πανελλαδική διαμαρτυρία
Των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.


Η δύναμή μας είναι η φωνή μας.
Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δριβάκος Γεώργιος
Ο Γεν. Γραμματέας
 Κατσίνας ΣωτήριοςΣτεγαστικά-καταναλωτικά δάνεια στελεχών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

Πειραιάς, 17-10-11
ΣΧΕΤ: Τα από 19-09-2011 και 27-09-2011 έγγραφά μας προς Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και Δ.Σ. Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών αιτημάτων μας, σας γνωρίζουμε ότι από τον μήνα Νοέμβριο και για τους επόμενους τρεις μήνες αναστέλλονται οι αποπληρωμές δόσεων δανείων στελεχών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού.
Σε ότι αφορά τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υποδιευθυντή Δ/νσης Εναλλακτικών Δικτύων του Τ.Τ. κο Λιβάνιο Αριστοτέλη μας γνωστοποιήθηκαν οι παρακάτω διευκολύνσεις που αφορούν δανειακές συμβάσεις για το προσωπικό.

1. Παράταση του χρόνου διάρκειας έως 15 έτη από την ημερομηνία εκταμίευσης για τα προεγκεκριμένα δάνεια και έως 40 έτη για τα στεγαστικά.

2. Περίοδος χάριτος από έναν έως τέσσερις μήνες χωρίς καμία καταβολή, με ταυτόχρονη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης του χρόνου διάρκειας έως 15 έτη από την ημερομηνία εκταμίευσης για τα προεγκεκριμένα δάνεια και έως 40 έτη για τα στεγαστικά.

3. Περίοδος από 1 έως 24 μήνες με καταβολή μόνο τόκων για όλο αυτό το χρονικό διάστημα με ταυτόχρονη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης.

Σημειώνουμε ότι στα συγκεκριμένα προγράμματα μπορούν να ενταχθούν όσα στελέχη έχουν τηn ανάγκη υπαγωγής στην ρύθμιση και μετά από έγγραφη αίτησή τους σε οποιοδήποτε υποκατάστημα Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επιθυμούν, έτσι ώστε να υπογραφούν τα σχετικά συμβατικά έγγραφα.
Με την λήξη περιόδου χάριτος θα γίνεται εκ νέου υπολογισμός της τοκοχρεωλυτικής απόσβεσης του δανείου, με παρακράτηση από την μισθοδοσία.

Τα ανωτέρω θα τεθούν σε ισχύ από την μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου λόγω ρύθμισης τεχνικών θεμάτων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέα
Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος
--------------------------------------------------------------------------------
Μεταστέγαση Κ.Λ.Πειραιά - Είμαστε αντίθετοι και προβληματισμένοι

Πειραιάς 14/10/11

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε το χθεσινό δελτίο τύπου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή, όπου ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους τέλους στην μοναδική σχολή εκπαίδευσης του Λιμενικού Σώματος, την «τέως σχολή Λιμενοφυλάκων» όπως πλέον αποκαλείται, καθώς και στην απαξιωτική μεταφορά των υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε χώρο όπου δεν υπάρχει καμία επαφή με το λιμάνι και τα τεκταινόμενα σε αυτό.

Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και προβληματισμένους για τις επιδιώξεις της συγκεκριμένης απόφασης.

Επίσης ιδιαίτερα αρνητικό στοιχείο είναι και ο ολοκληρωτικός πλέον εναγκαλισμός της εκπαίδευσης των στελεχών Λιμενικού Σώματος, με το Πολεμικό Ναυτικό.

Για δε το μεγάλο και διαχρονικό αίτημά μας, για ακαδημία Λ.Σ., αυτό προφανώς παραπέμπεται στις καλένδες, με δεδομένο ότι και η μοναδική σχολή που ήταν αυτόνομη, περνάει πλέον μέσα από τις διαδικασίες του Π.Ν.
Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεσα ενημέρωση και διευκρινήσεις τόσο από τον κ. Υπουργό όσο και από τη φυσική μας ηγεσία, σχετικά με τις ακριβείς αποφάσεις που ελήφθησαν και αν αυτές εντάσσονται ή όχι σε ένα γενικότερο σχεδιασμό.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριoς