ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αφηνίασαν οι εργοδότες του Τύπου, μετά τη σφαγή στο Δημόσιο – 24ωρη απεργία στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ – Και ο κ. Μπουτάρης θέλει να μειώσει τους μισθούς στους εργαζόμενους των δημοτικών μέσων !!!

« Αφηνίασαν οι εργοδότες του Τύπου μετά τη σφαγή στο Δημόσιο – 24ωρη απεργία στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ – Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι γραφειοκράτες-συνδικαλιστές

 http://asyntaxtostypos.wordpress.com/
αναδημοσίευση

«Ανθρωποφαγία» στον Αγγελιοφόρο.
Κυλιόμενες 24ωρες απεργίες αποφάσισε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ, ζητώντας ανάκληση των απολύσεων.
Μειώσεις 10% και 20% θέλει να επιβάλλει ,ο Μπουτάρης στους εργαζόμενους των δημοτικών μέσων.
Τα…ψέματα της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ.

Ενημέρωση από την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ της Τρίτης 4-10-2011

Απολύσεις στον Αγγελιοφόρο

Έχει χάσει κάθε έλεγχο στον Αγγελιοφόρο ο κυρ Αλέκος, ο οποίος σε ένα κρεσέντο αναλγησίας προσπαθεί να ξεφορτωθεί όσους περισσότερους εργαζόμενους μπορεί, όσο γίνεται πιο γρήγορα.

 Έτσι λοιπόν έγινε γνωστό στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ ότι η επιχείρηση ανακοίνωσε συνολικά τις απολύσεις 21 ατόμων, (δημοσιογράφων στην συντριπτική πλειοψηφία και 5 διοικητικών), την στιγμή που σύμφωνα με τον νόμο για τα όρια των ομαδικών απολύσεων, το 5% δηλαδή, μπορεί να απολύσει μέχρι και 14-15 άτομα.Ούτως ή άλλως, η παρατυπία πάει σύννεφο στο εκδοτικό συγκρότημα, το οποίο ήταν υποχρεωμένο να κάνει πρώτα διαβούλευση με το σωματείο πριν περάσει στην διαδικασία των ομαδικών απολύσεων. Εκτός αυτού, επίσης τραγικό είναι το μέγεθος της ανθρωποφαγίας που επικράτησε, αφού για διάφορους λόγους, η επιχείρηση ανακοίνωνε τις απολύσεις εργαζομένων, στην συνέχεια κάτω από άγνωστες συνθήκες ή μετά από «έντονες πιέσεις» , τις έπαιρνε πίσω, απολύοντας άλλα άτομα.

Είναι χαρακτηριστικά όσα ανέφερε εργαζόμενος στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.
Ο συνάδελφος είπε ότι πήγε χθες το μεσημέρι στον διευθυντή της εφημερίδας, καθώς άκουγε φήμες στους διαδρόμους ότι συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους απολυμένους, χωρίς ο ίδιος να είχε επίσημη ενημέρωση.
 Όταν ρώτησε τον διευθυντή, πήρε την απάντηση ότι όντως απολυόταν. Ο συνάδελφος ρώτησε τον λόγο για να πάρει την απάντηση ότι είχε επιλεχθεί λόγω κοινωνικών κριτηρίων.
Μετά από συζήτηση ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν υπολόγισε ότι ο συνάδελφος ήταν παντρεμένος με παιδί και ας έπαιρνε το σχετικό επίδομα τα τελευταία χρόνια.
 Ο συγκεκριμένος συνάδελφος τελικά δεν απολύθηκε, επιλέχθηκε ωστόσο άλλο άτομο στην θέση του, κάτι που ο ίδιος είπε ότι οδηγεί σε αλληλοσπαραγμό στην εφημερίδα.
 Ένας άλλος συνάδελφος, απολύθηκε στην θέση κάποιου άλλου, μετά από… πιέσεις που δέχτηκε η διοίκηση της εφημερίδας.
 Όλη αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, έχει φέρει σε απόγνωση τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, πολλοί από τους οποίους παραβρέθηκαν σήμερα στην συνεδρίαση του Δ.Σ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για την συνολική στάση της ένωσης το τελευταίο διάστημα και κυρίως για το θέμα των ατομικών συμβάσεων.
Η γελοία συμπεριφορά της εταιρείας δεν εξαντλήθηκε στα παραπάνω ωστόσο.
 Θέλοντας να αποφύγει τον σκόπελο του 5%, για να απολύσει και άλλα άτομα, η διοίκηση πίεζε χθες 3-10-2011 εργαζόμενους να υπογράψουν τις απολύσεις τους, με ημερομηνία στα χαρτιά όμως 30-9-2011.
Τα καραγκιοζιλίκια δεν φαίνεται να έχουν τέλος όμως καθώς ανάμεσα στους απολυμένους είναι ένας εργασιακός εκπρόσωπος, αλλά και άτομα που βρισκόταν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας. Μεγάλο ερωτηματικό επικρατεί για την τακτική που όπως φαίνεται θέλει να εφαρμόσει η εφημερίδα, αγοράζοντας εργολαβικά ύλη από άλλες εταιρείες, το λεγόμενο outsourcing.
 Όπως είπαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, ήδη την περασμένη Κυριακή υπήρχε μια σελίδα, την οποία ουδείς από τους παρευρισκόμενους γνώριζε την προέλευση της. Φόβος της ΕΣΗΕΜ-Θ, είναι η επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου τόσο στην εφημερίδα όσο και σε άλλα φύλλα. Το Δ.Σ κατόπιν μεγάλης συζήτησης, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με την προκήρυξη επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, αρχής γεννωμένης από αύριο Τετάρτη.
Θεωρείται σχεδόν βέβαια η προσφυγή της εταιρείας στα δικαστήρια, προκειμένου να βγει καταχρηστική άρα παράνομη η απεργία, κάτι το οποίο δεν έγινε ωστόσο για την σημερινή απεργία στο φύλλο, ίσως για λόγους τακτικής.
 Η χρονική συγκυρία για το μέλλον του φύλλου είναι πάρα πολύ κρίσιμη και κρατάμε για να σχολιάσουμε στο μέλλον κάτι που ειπώθηκε στην διάρκεια του Δ.Σ από μέλος του, προκαλώντας και ποικίλα σχόλια μεταξύ των παρευρισκόμενων. Δυστυχώς για συγκεκριμένους λόγους, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, τουλάχιστον όχι αυτήν την στιγμή και μέσα από το blog μας.


Νέες περικοπές στην ΔΕΠΘΕ;

Η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ, ανταγωνίζεται ίσως σε σκληρότητα και αναλγησία, τα αφεντικά στον ιδιωτικό τομέα, σε σημείο που να μην μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιος ανοίγει τον δρόμο για πιο σκληρά μέτρα. Σήμερα το πρωί λοιπόν, η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ κ.Ασλανίδου, κάλεσε εκπροσώπους των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, λέγοντας ότι προτείνει μειώσεις στους μισθούς, 10% για μισθούς έως 1500 ευρώ και 20% για μισθούς άνω των 1500 ευρώ.
Η ίδια ρωτήθηκε από τους εργαζόμενους αν μια ενδεχόμενη μείωση στους μισθούς θα μπορούσε να εξασφαλίσει καθεστώς μη απολύσεων για τριετία, ωστόσο η κ.Ασλανίδου είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για τίποτα τέτοιο.
Ωστόσο αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι η κ.Ασλανίδου είπε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ήδη ενημερωθεί και είναι θετική στις μειώσεις!!!
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ μιλώντας στο διοικητικό συμβούλιο, είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα όντως δέχτηκε τηλεφώνημα από την κ.Ασλανίδου, η οποία του μετέφερε την «πρόταση» να υπογραφούν νέες επιχειρησιακές συμβάσεις με τους εργαζόμενους που θα περιελάμβαναν τις παραπάνω μειώσεις, ωστόσο διευκρίνισε ο ίδιος ότι απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι ήδη έχουν υποστεί μειώσεις μέχρι και 40% στους μισθούς τους και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν και άλλες περικοπές.
Βέβαια ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν μετέφερε οτιδήποτε στο διοικητικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα για αυτήν την επικοινωνία και ας έγιναν δύο έκτακτες συνεδριάσεις, πέρα από την τακτική. Γεγονός είναι ότι ο Γιάννης Μπουτάρης, έχει επιλέξει να δείχνει το πλέον σκληρό πρόσωπο του προς τους εργαζόμενους του δήμου, αφού άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον του διαρρέουν ότι αν δεν μειωθούν τα έξοδα των δημοτικών μέσων, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσουν, ενώ οι ίδιες διαρροές αναφέρουν ότι είναι πιθανό να απολυθούν ή να μεταταγούν μέχρι και 100 άτομα από τα 142 που εργάζονται σήμερα στην ΔΕΠΘΕ.
 Τα δε ΨΕΜΑΤΑ που φέρεται να ξεστόμιζε η κ.Ασλανίδου για την δήθεν συμφωνία της ΕΣΗΕΜ-Θ, χαρακτηρίζουν και το επίπεδο των διοικούντων που βλέπουν τους ανθρώπους σαν αριθμούς, με τρόπο ίσως χειρότερο από τις τακτικές που ακολουθούν Αλαφουζαίοι, Μπόμπολες και Ψυχάρηδες…
Στις 3 το μεσημέρι στον χώρο της ΔΕΠΘΕ πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι πήραν την απόφαση ότι δεν διαπραγματεύονται και δεν συμφωνούν σε καμία μείωση μισθού.
 Οι 3 εργασιακοί εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητούν με επιστολή τους την πραγματοποίηση ξεχωριστής εργασιακής συνέλευσης των δημοσιογράφων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται οι τεχνικοί, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των ενώσεων ...