ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ας διαβάσουμε, λοιπόν, όλοι , για να μάθουμε, ποια είναι η απροσκύνητη δημοσιογράφος, που απολύθηκε απο το "Μέγκα', γιατί αρνήθηκε να υπογράψει την ατομική σύμβαση !

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011

της Δήμητρας Σωτηριάδου

--Εάν θέλεις να αποβάλεις από τα σωθικά σου τα τοξικά της μεγαλούπολης,πρέπει να απελευθερωθείς από τα δεσμά της. Είχα στο συρτάρι μου έτοιμη την παραίτηση εδώ και ένα χρόνο.
Πτυχίο οικονομικών, μεταπτυχιακό,στον τομέα μου στο υπουργείο οικονομικών είχα υπεύθυνο πόστο σίγουρα θα έφτανα τον ψηλότερο βαθμό. Και πριν από δύο μήνες έκοψα τον γόρδιο δεσμό και έφυγα για τα πατρογονικά εδάφη. Στη Φθιώτιδα άνοιξα δική μου επιχείρηση .

- Ναι αλλά ξέχασες να πεις ότι ερωτεύτηκες κιόλας.

Σε μια έκταση 14 στρεμάτων ο δικός σου έχει φτιάξει το σπίτι των ονείρων σου. Μέσα σ ένα λιβάδι,με το άλογό του, τα βιολογικά του προιόντα... και το φυσικό του κάλλος, που σου προσφέρει απλόχερα όλα τα αγαθά της φύσης. Πεζοπορίες στα φαράγγια. Κολύμπι στους καταρράκτες του "πάντα βρέχει'', σκηνάκια στα 2.100 κάτω από την γοητευτική κορυφή του Κόρακα στα Βαρδούσια.
--Καλά λεφτά έπαιρνα στο δημόσιο,2.000 ευρώ αλλά δεν ήταν αυτό που με γέμιζε.Και το σπίτι στα βόρεια της Αθήνας άνετο ήταν,μονοκατοικία,αλλά όταν μπήκαν μέσα και το άδειασαν πάγωσα.Λες και έγινε μετακόμιση. Οι κλέφτες τα πήραν όλα. Μου δόθηκε τότε η αφορμή, άνοιξα το συρτάρι,πήρα την παραίτηση και την παρέδωσα στο λογιστήριο. Στη δήθεν περίοδο της κρίσης, εγώ η υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών δεν άντεξα τα οικονομικά προγράμματα,δεν εντυπωσιάσθηκα από τον κυβερνητικό ζήλο για την ανάπτυξη της χώρας, δεν κατάλαβα ότι προσφέρω σοβαρές υπηρεσίες στο κοινό,μάλλον συνειδητοποίησα ότι δημιουργώ εικονικές ελπίδες ,άρα στα 30 μου χρόνια αποφάσισα να ζήσω την καθημερινότητα που έχανα στην Αθήνα. Για το μόνο που χάρηκα ήταν ότι μου έκλεψαν την καινούργια τηλεόραση. Το πλάσμα εξαφανίσθηκε από τη ζωή μου.Προς το παρόν τουλάχιστον.

- Και τι θα κάνεις τώρα που οι αγανακτισμένοι ξαναγυρίζουν στις πλατείες; Πως θα σχηματίσεις άποψη και πως θα διευρύνεις την αντίληψη σου εάν δεν παρακολουθήσεις τις θεατρικές παραστάσεις στα τηλεοπτικά δελτία της νέας σεζόν;Θα μείνεις εκτός εποχής;

--Αυτοί ζουν σε μικρόκοσμο. Οτι λένε στο "θεατρικό" σανίδι της τηλεόρασης το μεταφέρουν το βράδυ και στις παρέες τους. Την επομένη αναμασούν την ίδια τροφή και στο τέλος ξεμένουν από φρέσκο πράμα.Θα πεθάνουν της πείνας σε περίοδο πραγματικής οικονομικής κρίσης.Αντε να ζήσουν αυτοί σε αλπικό μέρος. Αντε να ψάξουν να βρουν ξύλα να ανάψουν φωτιά,να ψήσουν κρέας και να ζεσταθούν,να κοιμηθούν σε υπνόσακο με πολλά μποφόρ βλέποντας μόνο τα αστέρια και τη σκιά του επιβλητικού κόρακα. Δρω και αντιδρώ καλύτερα χωρίς την παραπλάνηση της τηλεόρασης. Στην Αθήνα οι αγανακτισμένοι,καλό θα κάνουν να μιμηθούν τους Ιταλούς την περίοδο του 80,όταν το καταναλωτικό τους κίνημα ήταν ανεπτυγμένο και συγκέντρωναν τις τηλεοράσεις στις πλατείες και τις έκαιγαν.Ηταν σημειολογία η πράξη τους. Επαψαν να συντηρούν την αλαζονεία τους. Κατάλαβες γιατί μάζεψα την πραμάτια μου και έφυγα από το προσωρινό βόλεμα του δημοσίου; Αιτία στάθηκε και η παραπληροφόρηση.Σιγά μην και το μνημόνιο που επιβλήθηκε με το ζόρι ήταν η μόνη λύση λες και το νόμισμα έχει μόνο μια όψη.

- Μα είναι και ψυχολογικό το θέμα. Την ώρα που στην μεγαλούπολη βγαίνουν τα "τερατάκια" κάθε μέρα τις ίδιες ώρες φοβίζοντας με το δηλητήριο που πετάνε από το στόμα τους,εσύ δε μπορείς να τα σκοτώσεις.Τα ακούς και ή φοβάσαι ή τα παίρνεις. Οταν όμως είσαι στο χωριό σου και βλέπεις μια οχιά,θα τη σκοτώσεις ή θα την διώξεις. Γίνεται αναμέτρηση. Εξάλου στην περιφέρεια έχεις και εναλλακτικές λύσεις διάσωσης και διεξόδους από την κατάθλιψη που φέρνει η πολυλογία των "ειδικών".
Σε λίγες μέρες κλείνει και ο μεγάλος κύκλος των καλοκαιρινών πανηγυριών.Από αρχές Ιουλίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει περιοχή που να μετρήσει λιγότερα από 60 πανηγύρια.Αυτή είναι η κρίση στην Ελλάδα αναρωτιέσαι;
 Και όμως τα πανηγύρια είχαν και φέτος την τιμητική τους και οι ωραιότερες φωτογραφίες που είδα ήταν από την μεγάλη γκάμα παπουτσιών των κοριτσιών.
 Ψηλοτάκουνα χρωματιστές γόβες διαφορετικές σε κάθε πανηγύρι,λούσα σαν και αυτά που λανσάρουν οι καλοί υπηρέτες της τηλεόρασης.
 Μη νομίζεις λοιπόν ότι στην περιφέρεια μένουν πίσω οι άνθρωποι.

--Μαζί με εμένα μετακόμισε στην περιφέρεια τo 60% των γνωστών μου.
Ολοι νέοι με πτυχία και σπουδές με μέλλον αλλά αβέβαιο στην Αθήνα.Και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να πάρουν όλοι το δρόμο της φυγής εκτός Ελλάδος;
Ευκαιρία είναι να αλλάξουμε εμείς τον τρόπο ζωής.
Μόνοι μας.
 Γιατί όσοι επέβαλαν νοοτροπίες επί χρόνια εξυπηρετούσαν κάποια συμφέροντα. Ετσι και τώρα θέλουν να διώξουν και να σκορπίσουν σε άλλες ηπείρους τα ελληνικά μυαλά και τα χέρια.Εμείς οι τριαντάρηδες οι "αγανακτισμένοι" δεν ακολουθούμε συνταγές και εφαρμόζουμε μόνοι μας την αποκέντρωση.
 Οχι σαν το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 που όπως έχουμε μάθει με ευρωπαικές επιδοτήσεις οργάνωνε σεμινάρια σε νέους και έδινε ελπίδες για αποκέντρωση και ανάπτυξη στην περιφέρεια με τη δημιουργία ακόμα και καταναλωτικών συνεταιρισμών,χωρίς να πραγματοποιηθεί στην πράξη τίποτα.