ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ " ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ " !!!

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συνάντησε , το μεσημέρι, στα γραφεία του ΚΚΕ, στον Περισσό, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οι συνδικαλιστές παρέδωσαν στην κ. Παπαρήγα ένας τετρασέλιδο υπόμνημα με όλα τα προβλήματα του ναυτεργατικού κλάδου, όπως η πολιτική επιστράτευση, οι εγκριτικές πράξεις, η μη εφαρμογή των οργανικών συνθέσεων , τα παροβλήματα με το ΝΑΤ και τον Οίκο Ναύτου, την ανεργία και πολλά άλλα.
Το υπόμνημα έχει ήδη σταλεί σε όλα τα κόμματα της Βουλής. 

Μετά την συνάντηση με τους συνδικαλιστές ναυτεργάτες, η κ. Παπαρήγα δήλωσε :
"Δουλειά για τους ναυτεργάτες και φόρους για τους εφοπλιστές, ζήτησε σε δηλώσεις κατά τη συνάντησή της με την ΠΝΟ, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά, όπως λέει, για τη μείωση του χρέους και των ταμειακών ελλειμμάτων, τότε θα έπρεπε να βάλει πραγματικούς φόρους στους εφοπλιστές, να πληρώνουν τουλάχιστον όπως πληρώνει και ο υπόλοιπος κόσμος.
Με την αναλογία βεβαίως των κερδών τους», παρατήρησε η κ. Παπαρήγα και στη συνέχεια ζήτησε να δοθεί δουλειά στους ναυτεργάτες:
«Το ΚΚΕ», είπε, «θα συγκεντρώσει την προσοχή του άμεσα στα προβλήματα που έχουν σχέση με την ακόμα παραπέρα μείωση της σύνθεσης των πλοίων. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στο ζήτημα αυτό. Πρέπει να δοθεί δουλειά στους Έλληνες ναυτεργάτες και αυτό συνδυάζεται επίσης και με την υπεράσπιση των εργαζομένων στη ναυτιλία από τη μαύρη εργασία» και παράλληλα τόνισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα διεκδικεί την άρση της επιστράτευσης των ναυτεργατών «που κρατάει εδώ και τόσα χρόνια».

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έκανε «στο ήδη χρεοκοπημένο, με ευθύνη των κυβερνήσεων» ταμείο του ΝΑΤ το οποίο όπως υπογράμμισε βρίσκεται σε οριακό σημείο και πλέον οι ναυτεργάτες κινδυνεύουν να στερηθούν όχι μόνο τις συντάξεις τους αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γενικά τις παροχές υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παπαρήγα προανήγγειλε παρεμβάσεις του ΚΚΕ στο ΝΑΤ για τον Οίκο Ναύτου, για τη δημόσια εκπαίδευση των ναυτεργατών και το ναυτεργατικό επάγγελμα γενικότερα.