ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο σφοδρό "χτύπημα" απο τον ΟΛΠ στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα !

αναδημοσίευση

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πακέτο μετοχών σε επιχειρηματικούς ομίλους

Με σφοδρό χτύπημα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΠ ΑΕ «συνοδεύεται» η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού που προωθείται αυτήν την περίοδο με τη διάθεση σε επιχειρηματικούς ομίλους ποσοστού 23,1% των μετοχών του ΟΛΠ μέσω του «Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας». Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο μετοχών που πουλάει ο ΟΛΠ, το πρώτο πριν από 10 χρόνια ήταν το 25% των μετοχών του.

Οπως αναφέρεται σε προχτεσινή ανακοίνωση του ΟΛΠ, στόχος της διοίκησής του είναι η «περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων του Οργανισμού μέσα από οργανωτικές και λειτουργικές αναδιαρθρώσεις, εκλογίκευση των δομών εργασίας που οδηγούν σε αποκλίσεις ορισμένες μέσες αμοιβές και καθιέρωση του ρεπό σε όλους τους τομείς δραστηριότητας».
 Και διευκρινίζει ότι ο ΟΛΠ δεν μπορεί «μέσα σε μια γενικευμένη οικονομική κρίση να μην ακολουθήσει μέσα από συναινετικές διαδικασίες οδούς αναδιάρθρωσης των εργασιακών θεμάτων», ενώ καταφεύγει και στον εκβιασμό ότι αν αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τα νέα μέτρα ο ΟΛΠ δε θα «χρειασθεί να απολύσει ή να θέσει σε εφεδρεία μέρος του προσωπικού του»!
Η νέα έφοδος σε βάρος των εργαζομένων του ΟΛΠ «πατά» και στην τακτική του συμβιβασμού των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ στις διοικήσεις της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Λιμενεργατών, οι οποίες έχουν προσυπογράψει τις αποφάσεις για το ξεπούλημα του λιμανιού όπως έγινε με το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στην κινεζική πολυεθνική COSCO...