ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

www.vetonews.gr
αναδημοσίευση

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

 Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2011

 της Δήμητρας Σωτηριάδου

-Ζητάνε λέει εμπιστευτικά -καταλαβαίνεις διά τηλεφώνου και όχι με υπηρεσιακό έγγραφο- και από τις διοικήσεις των νοσοκομείων λίστες εργαζομένων για εφεδρεία......50.000 είναι ο στόχος. 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα πάνε σπίτια τους θα παίρνουν το 50% του μισθού τους σε πρώτη φάση και μετά τέλος.
Ούτε τη λέξη απόλυση δε θα βάζουν πια στο στόμα τους.
Μετά την υποχρεωτική παραίτηση που έχουν εφαρμόσει εδώ και χρόνια, τώρα θα λένε..
υποχρεωτική εφεδρεία και μην κλαίγεσαι γιατί έρχονται χειρότερα.....

--Ποιοι άραγε θα αξιολογούνται για την πρώτη γραμμή εργασίας τη μόνιμη και ποιοι για την έφεδρη; Σαν πρώτη σκέψη μου έρχεται, όσοι είναι στο ψυγείο όσοι θεωρούνται αντπαραγωγικοί. Οσοι δεν έχουν μπει με διαγωνισμούς, όσοι έχουν δείξει αντιδραστική συμπεριφορά, καταλαβαίνεις ότι το κίνητρο εφεδρείας δε θα είναι και τόσο αξιοκρατικό.

- Σατανικό μυαλό πάντως είχε αυτός που έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον όρο εφεδρεία. Οπως στο στρατό που υπάρχει ο έφεδρος αξιωματικός και ο μόνιμος.
Ετσι χωρίζουν και τον δημόσιο υπάλληλο σε μόνιμο και έφεδρο. Δηλαδή επιδιώκουν συν τοις άλλοις και ένα εμφύλιο μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, αφού μέχρι τώρα δεν τους βγήκε ο εμφύλιος μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.
 Δεν τους βγήκε φανερά γιατί αστεία αστεία υπόγεια, σε παρέες λέγονται οι κακιούλες.
Ελα μωρέ κλαίγεσαι και συ που είσαι στο δημόσιο!
 Με μέσον μπήκες.
Και άντε να εξηγήσεις ότι τώρα χρειάζεται σύμπνοια όλων των πολιτών.
Ακόμα και γω, που είμαι κατά της διαπλοκής άρα και του μέσου και του βολέματος, έπαψα να τα χώνω στους δημόσιους υπαλλήλους, και πόσο μάλιστα σε όσους είχαν εξασφαλίσει καλούς μισθούς σε ΔΕΚΟ.
Πιο πολύ τα λέω για τον ιδιωτικό τομέα, γιατί κατάντησε χειρότερος από το δημόσιο.

-- Εκεί να δεις εφεδρείες που θα γίνουν.
Θα κονταροχτυπηθούν τα βίσματα.
Λίστες των "εταίρων" θα βγαίνουν από τα συρτάρια των διευθυντών την ώρα της εκκαθάρισης για να παραμείνουν στα πόστα τους. Θα μαλλιοτραβιούνται οι διευθυντές....αυτόν τον θέλω είναι δικός μου, και εγώ αυτήν πρέπει να την κρατήσω μου κάνει.....
Τώρα που χειραγωγούνται και τα Μ.Μ.Ε χαμπάρι δε θα πάρεις .
Τώρα που η λέξη εφεδρεία μπαίνει στο πετσί των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης και σίγουρα αύριο μεθαύριο και των δημοσιογράφων όλων των Μ.Μ.Ε εύχονται να ολοκληρώσουν τον θάνατο των εργατικών δικαιωμάτων.

- Αρχισε ο πόλεμος . Υπό διωγμό λες και είμαστε οι Έλληνες. Υπό την απειλή της εφεδρείας του εργατικού δυναμικού και της μόνιμης φτώχειας.
Αντίπαλοι των πολιτών για πρώτη φορά τόσο φανερά και οι τέσσερις μορφές εξουσίας.
 Η νομοθετική, η εκτελεστική, η δικαστική και τα Μ.Μ.Ε.
 Για πρώτη φορά ξεκαθάρισε το τοπίο.
Ποιος είναι ο εχθρός του έλληνα πολίτη. Οχι ότι δεν υπάρχουν και αντίθετες φωνές στις εξουσίες.
Θα πρέπει όμως να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλο το δυναμικό της χώρας.
 Εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, σπουδαστές που μόνο την αλληλεγγύη θέλουν και να σπρώξουν στη ρουφήχτρα όσους δημιούργησαν κοινωνίες - τέρατ