ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΜΕΝ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ-ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


15 Σεπτέμβρη 2011
Σε συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμών στα νέα φορολογικά χαράτσια (εισοδήματα, ακίνητης περιουσίας).
Δεν τα πληρώνουμε, τα συγκεντρώνουμε μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών.
Προχωράμε σε κινητοποίηση στο ΓΕΝΕ, να τους τα παραδώσουμε και να μας πουν τι φόρο πληρώνουν οι εφοπλιστές, τι μέτρα έχουν πάρει για το σύγχρονο δουλεμπόριο που αναπτύσσεται ειδικά στη ναυτιλία, πόσοι ναυτεργάτες δουλεύουν με συγκροτημένα δικαιώματα (Σ.Σ.Ε. – κοινωνική ασφάλιση – συνδικαλιστική εκπροσώπηση).
Καλούμε τις ταξικές δυνάμεις να πρωτοστατήσουν στα σωματεία και εκεί που είμαστε πλειοψηφία και εκεί που είμαστε μειοψηφία, να αποφασιστούν αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις για ανεργία, Σ.Σ.Ε., κοινωνική ασφάλιση, Ναυτική Εκπαίδευση.
Από πληροφορίες υπηρεσιακών παραγόντων του ΝΑΤ μας ενημέρωσαν ότι η κυβέρνηση, το ΥΠΑΑΝ απαιτεί να εφαρμόσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ το νόμο 3986/2011 (άρθρο 44) που καθορίζει μεταξύ άλλων την περικοπή από την κρατική επιχορήγηση του ποσού των 50.000.000 ΕΥΡΩ για το 2011.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΝΑΤ δηλώνουν ότι βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους σε συντάξεις, γιατρούς, φάρμακα.

Καλούμε τους Μηχανικούς να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 10.30 το πρωί, για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, να αποτελέσει σταθμό, μαζικά αποφασιστικά να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Συντονίζουμε την δράση μας με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για προετοιμασία, οργάνωση, συσπείρωση δυνάμεων, να απαντήσουμε στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με 24ωρη Πανεργατική Απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ