ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέλευσης της ΠΕΜΕΝ για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής αρχαιρεσιών 2011-2012- Προχωρούν σε οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμών για τα νέα φορολογικά χαράτσια...

Ψήφισμα


Συνέλευσης της ΠΕΜΕΝ για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής αρχαιρεσιών 2011-2012

Η Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Σεπτέμβρη 2011, ανέδειξε σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, τα οξυμμένα προβλήματα των μηχανικών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων και τα αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, της εφαρμογής του μνημονίου (3845/2010),
του «μεσοπρόθεσμου» (3986/2011) που επέβαλλαν κεφάλαιο, κυβέρνηση, τρόικα.
Οξύνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, διαμορφώνοντας μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στην Α. Μεσόγειο, η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, σε περιοχή στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο που δεν διστάζει να καταστρέφει λαούς και φυσικούς πόρους για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Η συνέλευση ενέκρινε τις πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα και την ακύρωση στην πράξη της πολιτικής επιστράτευσης, που μας έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν είναι παρακαταθήκη για τους μηχανικούς, τους ναυτεργάτες, για όλους τους εργαζόμενους, για τις συνδικαλιστικές δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα μας.
Οι δυνάμεις του κεφαλαίου επιδιώκουν με εκβιασμούς και απειλές, το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης, την κατάργηση των ΣΣΕ, μισθούς και συντάξεις πείνας, εξάπλωση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, την διάλυση του ΝΑΤ από 1-1-2013, αλλά και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων και δικαιωμάτων μας.

Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμών στα νέα φορολογικά χαράτσια για το εισόδημα και την ακίνητη περιουσία, δεν τα πληρώνουμε, τα συγκεντρώνουμε μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΝΣΚ, την Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών και προχωράμε σε πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.

• Σήμερα στο συλλαλητήριο των σωματείων στις 7μ.μ στο Σύνταγμα, προσυγκέντρωση των σωματείων Πειραιά 6 μ.μ. Ομόνοια.
• Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011, στις 10.30 π.μ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, σύσκεψη μαζί με τα ναυτεργατικά σωματεία ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, την Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών και κινητοποίηση σε ΓΕΝΕ, ΝΑΤ, ΔΟΥ πλοίων.
• Την Τετάρτη 5 Οκτώβρη συντονίζουμε την δράση μας με σωματεία, συνδικάτα στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο στις 12μ.μ στην πλατεία Κοραή.
• Κλιμακώνουμε την δράση μας σε κάθε χώρο δουλειάς, οργανώνουμε τις δυνάμεις μας, για Πανεργατική Απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Οι εκβιασμοί και οι απειλές που προωθούν κεφάλαιο – κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο με οργανωμένους πολύμορφους αγώνες της εργατικής τάξης, των εργαζομένων μπορεί να εμποδιστούν και να ανατραπούν.
Σήμερα μπροστά στη σήψη του ιμπεριαλισμού, την όξυνση των αντιθέσεων, της τρομοκρατίας, της βίας, των πολεμικών αναμετρήσεων που χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σε πειραματόζωα και τροφή για τα κανόνια τους, επιβάλλεται να απαντήσουμε με την συμμετοχή μας, με τον αγώνα μας. Με τα μονοπώλια ή με τον λαό.
Να ανοίξει ο δρόμος και να ολοκληρώσει η εργατική τάξη την ιστορική της αποστολή, να καταργήσει τους εκμεταλλευτές της, να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, να αξιοποιούνται και να αναπτύσσονται ολοκληρωμένα οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Η ναυτιλία μπορεί και επιβάλλεται να αναπτυχθεί για την κάλυψη των αναγκών.
 Μπορεί και επιβάλλεται να είναι βραχίονας βιομηχανικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Έχουμε τις προϋποθέσεις, εργατικό δυναμικό, τεχνογνωσία, πλούσια πείρα, φυσικούς πόρους. Επιβάλλεται πολιτική απόφαση για κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο, στην υπηρεσία του εργαζόμενου λαού.
Το παρόν ψήφισμα της σημερινής συνέλευσης της ΠΕΜΕΝ, οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, μαζί με τα αιτήματα μας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του 2011, τα οποία επισυνάπτονται αποτελούν εξώδικο.


Η Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να εκτιμήσει και να αποφασίσει για απεργιακές κινητοποιήσεις, καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις να οργανώσουν την αντίσταση και τους απεργιακούς αγώνες.

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί:

 Πρωθυπουργό κ.Παπανδρέου
 Πρόεδρο Βουλής κ.Πετσάλνικο
 Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοϊδη
 Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ.Βενιζέλο
 Υπουργό Εργασίας κ.Κουτρουμάνη
Πολιτικά Κόμματα
Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο
 Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
 Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων
Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας
 Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας
 Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού
Ένωση Πλοιοκτητών Ακτοπλοϊκών Φορτηγών Πλοίων
 Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας
Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
 Ναυτεργατικά Σωματεία
Ημερήσιο Τύπο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ