ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ρωτάμε τι έχουν πληρώσει οι εφοπλιστές για σκάφη , από 20 κοχ και άνω, με βάση τον ν.27/1975 ;Ποιες είναι οι βεβαιωμένες και ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ και την ΔΟΥ Πλοίων και τις ενέργειες γίνονται για την καταβολή των οφειλών;

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν

Προς

• Υπουργό Οικονομίας κ.Ε.Βενιζέλο
• Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ.Χρυσοχοϊδη
• Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Παπαϊωάννου
• Πολιτικά Κόμματα
• Υπουργείο Οικονομίας/ ΣΔΟΕ
• ΔΟΥ Πλοίων
• Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο

Κοινοποίηση:
• Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
• Μ.Μ.Ε.

Ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας την πολιτική της μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης για να ενισχυθεί το κεφάλαιο.
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η εφαρμογή των νόμων 3845/2010 (Μνημόνιο) και 3986/2011 (Μεσοπρόθεσμο), σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων που δέχονται διαρκή επίθεση στα δικαιώματα τους και αφαίμαξη των εισοδημάτων τους.

Με τον ν.27/1975 «περί φορολογίας πλοίων, επιβολής εισφοράς προς ανάπτυξιν της Εμπορικής Ναυτιλίας, εγκαταστάσεις αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων» και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις, το εφοπλιστικό κεφάλαιο απολαμβάνει σωρεία φοροαπαλλαγών, μέχρι και για ΦΠΑ, ακόμα και βεβαιωμένες οφειλές των εφοπλιστών στο ΝΑΤ που τις έχει μεταβιβάσει στη ΔΟΥ Πλοίων, δεν εκτελούνται.

Μόνο από ελάχιστα δειγματοληπτικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πόρων (σε ΕΥΡΩ) του ΝΑΤ, υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές πάνω από 33.000.000 ΕΥΡΩ, όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιχειρεί την περικοπή 50 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από το ΝΑΤ με βάση το άρθρο 44 του ν.3986/2011, με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να μην μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων του για το επόμενο δίμηνο.

Επίσης δεν εφαρμόζεται ο ν.3842/2010 περί «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις»,
που μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί ο τίτλος του και συγκεκριμένα στο άρθρο 11 παρ.2 που προβλέπει ότι: « Η υπηρεσία που διενεργεί το φορολογικό έλεγχο, τακτικό ή προσωρινό, υποχρεούται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του, να ενημερώσει τον αρμόδιο ασφαλιστικό οργανισμό σχετικά με την απόδοση ή μη των ασφαλιστικών εισφορών.
Η παραβίαση της υποχρέωσης του προηγούμενου εδαφίου συνιστά πειθαρχικό αδίκημα που τιμωρείται κατά τις οικείες διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου.
Οι δαπάνες μισθοδοσίας δεν αναγνωρίζονται προς έκπτωση αν δεν έχουν εξοφληθεί μέσω επαγγελματικών τραπεζιτικών λογαριασμών ή επιταγών που εξοφλούνται μέσω των ίδιων λογαριασμών.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η σταδιακή εφαρμογή των διατάξεων του προηγούμενων εδαφίων, η διαδικασία της εξόφλησης των δαπανών μισθοδοσίας, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του τελευταίου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου».

Ρωτάμε,
τι έχουν πληρώσει οι εφοπλιστές για σκάφη από 20 κοχ και άνω με βάση τον ν.27/1975 και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις;

Ποιες είναι οι βεβαιωμένες και ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ και την ΔΟΥ Πλοίων και τις ενέργειες γίνονται για την καταβολή των οφειλών;


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ

Α’ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Β.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ