ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Νέες τρομoκρατικές απολύσεις στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3. Ήθελαν να απολύσουν ακόμη και έγκυο!

Συνάδελφοι,
Οι μέρες της διάλυσης και της τρομοκρατίας συνεχίζονται στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Μετά τις πολύ πρόσφατες απολύσεις των 3 συναδέλφων, στις 2 Αυγούστου 2011 (Σπυριδωνάκου, Δαλαβούρας, Παπακαλού), σήμερα, η διοίκηση του ομίλου Αλαφούζου, προχώρησε σε 2 ακόμη απολύσεις και μία προσπάθεια απόλυσης.
Πρόκειται για τη συνάδελφο του ελεύθερου ρεπορτάζ, Δήμητρα Κουνέλη (9 χρόνια στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ), τον συνάδελφο που καλύπτει τα κόμματα της Αριστεράς, Κυριάκο Αργυρόπουλο (εργαζόμενος 11 χρόνια στο ραδιόφωνο) και την Ορσαλία Φυτά, που καλύπτει το Υπουργείο Υγείας, εργαζόμενη τα τελευταία 10 χρόνια και η οποία παρέμεινε τελικά μέσα από τραγελαφική επικοινωνία με τον λογιστή του ομίλου.

Να σημειωθεί πως οι δύο πρώτοι (Κουνέλη – Αργυρόπουλος) δεν είχαν δεχτεί τον εκβιασμό της επιχείρησης και δεν είχαν υπογράψει τα "ιδιωτικά" συμφωνητικά που καταπατούν τις συλλογικές μας συμβάσεις.
Το κραυγαλέο και απόλυτα χαρακτηριστικό του τρόπου των απολύσεων, συγκεντρώνει η περίπτωση της –προσπάθειας απόλυσης (την οποία αναίρεσαν λίγη ώρα μετά) της Ορσαλίας Φυτά.
Η συνάδελφος κλήθηκε από τον λογιστή του ομίλου, Βαγγέλη Κορδά, να παρουσιαστεί στο γραφείο του χωρίς -τεχνηέντως όπως φαντάζεστε- να αναφερθεί κάτι για απόλυση.
Όταν η ίδια τον ενημέρωσε πως είναι έγκυος η απάντηση που πήρε ήταν πως «δεν έχει να κάνει». Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κορδάς επικοινώνησε ξανά με τον συνάδελφο και δικαιολογώντας αυτά που είχαν ειπωθεί νωρίτερα, την ενημέρωσε πως απλά λείπει ένα χαρτί που χρειαζόταν το λογιστήριο.
Σας καλούμε, για πολλοστή φορά, να αναλάβετε δράση. Έμπρακτα και δυναμικά. Οι ανακοινώσεις δεν αρκούν αυτές τις ώρες. Μόνο οι πράξεις τις οποίες είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε όσο δυναμικές και αν είναι.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3
Λεωνίδας Σακλαμπάνης