ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Μήπως λοιπόν, θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να διεκδικήσει από τον Γιάννη Ραγκούση την όποια ζημιά υπέστη ο τουρισμός από την απεργία των ταξί;


του Νίκου Πηγαδά

"Πέντε εκατομμύρια ευρώ, την ημέρα έχασε ο ελληνικός τουρισμός , εξαιτίας της απεργίας των ταξί".
Αυτό,τουλάχιστον,ισχυρίζεται αθηναϊκή εφημερίδα , επικαλούμενη" εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς".
Οπωσδήποτε επιπτώσεις από την 18ήμερη απεργία υπήρξαν, που ακόμα δεν έχουν επίσημα καταγραφεί.
Κι εδώ εύλογα γεννιέται το ερώτημα :
-ποιος προκάλεσε αυτές τις απεργίες ;
Κατά την ταπεινή μου άποψη, την απεργία προκάλεσε ένας υπουργός...Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Ραγκούση.Εξηγούμαι :
Δικαίωμα αναφαίρετο του κάθε υπουργού ΄σε οιαδήποτε κυβέρνηση είναι να διαφωνεί με τον προκάτοχό του. Και να αναθεωρεί κάποιες αποφάσεις.
Αυτό το δικαίωμα άσκησε, προφανώς, ο κ. Ραγκούσης. Ωστόσο ,
κρίνοντας από τα αποτελέσματα ,διέπραξε ένα σοβαρό πολιτικό λάθος.Κι αυτό ήταν η μετωπική σύγκρουσή του με τους ιδιοκτήτες ταξί, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.Την στιγμή μάλιστα, που η χώρα , αλλά και η κυβέρνηση, είχαν βάσιμες ελπίδες για σημαντική αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό.
Η αισιοδοξία αυτή δεν ήταν τυχαία.
Είχαν προηγηθεί σχετικές κυβερνητικές προσπάθειες στο εξωτερικό , για να λέμε και του στραβού το δίκιο.
Δεν μπορούσε, άραγε, ο κ. Ραγκούσης να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο , για
να"σπάσει  τα δεσμά, που καθηλώνουν τη χώρα" , όπως ο ίδιος υποστηρίζει ;;;( βλέπε "Έθνος" ,7Αυγούστου 2011).
Πέρα από αυτό, ο συγκεκριμένος υπουργός έδειξε προκλητική και αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των απεργών , αρνούμενος να συζητήσει ουσιαστικά μαζί τους .
Ακολούθησε η έκρηξη,με τους απεργούς να ξεκινούν ένα δίκαιο αγώνα , παρά τις κάποιες ακραίες αντιδράσεις.Τις τελευταίες καταδίκασαν προς τιμή τους συνδικαλιστές του κλάδου, κερδίζοντας
 έτσι,τις εντυπώσεις.
Ουσιαστικά οι χειρισμοί του κ. Ραγκούση λειτούργησαν υπονομευτικά απέναντι στην όποια κυβερνητική προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης αυτής της πολύπαθης χώρας.
Αυτό, μεταξύ άλλων, εκμαίρεται και από την..."υποδοχή", που του επιφύλαξαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στα αρμόδια όργανα της Βουλής.
Μήπως λοιπόν θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να διεκδικήσει από τον παραπάνω υπουργό την όποια ζημιά υπέστη ο τουρισμός από την απεργία των ταξί;
Λέω τώρα ...

Νίκος Πηγαδάς