ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ !


Την πιο μεγάλη μάχη για τη επιβίωση του επαγγέλματός τους και της ίδιας της ενημέρωσης (ω, ναι κύριοι της ΕΣΗΕΑ που ως εργοδοτικοί υπάλληλοι οι περισσότεροι, ξεχάσατε πως γίνονται οι αγώνες) δίνουν το τελευταίο διάστημα με απίστευτο δυναμισμό, ακούραστα, οι συνάδερφοι εικονολήπτες, ηχολήπτες, μοντέρ και τεχνικοί πλατώ και εξωτερικών μεταδόσεων.
Παρά τους εκφοβισμούς, τις μηνύσεις σε βάρος του σωματείου τους της ΕΤΙΤΑ, παρά το γεγονός πως τα δικαστήρια ακολουθώντας την γνωστή «συνταγή» κηρύσσοντας τις απεργίες τους παράνομες, οι τεχνικοί παλεύουν μήνες τώρα παλικαρίσια για την αξιοπρέπεια τους αλλά κυρίως για να συνεχίσει να υπάρχει ελεύθερη ενημέρωση από την τηλεόραση.
Οι τεχνικοί είναι το δεξί χέρι του δημοσιογράφου.
Τα πλάνα του καμεραμάν είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της αλήθειας που πολλές φορές εμείς οι δημοσιογράφοι δεν μπορούμε να αποδείξουμε με λόγια ή δεν θέλουμε... Θυμάμαι ουκ όλιγες φορές το μάτι του καμεραμάν να έχει «πιάσει» εικόνες που προκάλεσαν σάλο, που επανόρθωσαν την αλήθεια, που άνοιξαν συζητήσεις και έσπασαν αποστήματα. Και δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την τεράστια προσφορά τους στην ενημέρωση, όταν με χιόνια, πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς ο εικονολήπτης και ο «λινκάς» (αυτός που κάνει αναμεταδόσεις από το σημείο του συμβάντος) ήταν - με κίνδυνο τη ζωή τους πολλές φορές - εκεί που είχαν πρόσβαση μόνο οι εξοπλισμένοι πυροσβέστες ή ο στρατός... για να δείξουν στους τηλεθεατές ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Κι ενώ ο καμεραμάν αποδεικνύει την αλήθεια, ο μοντέρ την αναδεικνύει και την φέρνει μπροστά ! Αυτός που με τη βοήθεια του δημοσιογράφου θα αποδώσει στο βίντεο που βλέπετε, το μέγεθος της καταστροφής, την ουσία της είδησης.
Κόντρα σε όλα αυτά που τους τελευταίους μήνες της «σφαγής» οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν ή φοβούνται να αντιμετωπίσουν, οι τεχνικοί απεργούν σήμερα σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Με εξαίρεση αυτούς του ΣΚΑΪ που βρέθηκαν μπροστά στην απειλή της απόλυσης, μιας και ο ιδιοκτήτης του σταθμού κατέβασε τον «μπαλτά» στα κεφάλια όσων είχαν απεργήσει την προηγούμενη φορά.
Καλό αγώνα συνάδερφοι, κρατήστε γερά μέχρι να ξυπνήσουν... αγανακτισμένοι κι οι δημοσιογράφοι. Είμαστε στο πλευρό σας!

Χάρης Μπόλκας