ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Προς κ. Σπανό πλοιοκτήτη του "ΣΑΜΟΣ ΣΠΙΡΙΤ" - και επίσχεση εργασίας και μήνυση ναυτικού και αίτηση ναυτικών για υπαγωγή στον νόμο περι εγκατάλειψης στην ημεδαπή - επίσημα, το γραφείο τύπου των ΥΠτΠ και ΥΘΥΝΑΛ απαντά - H επιστολή της εταιρείας !

Κύριε Σπανέ, που μας κατηγορείτε,  πως δεν ερευνήσαμε το θέμα και πρόχειρα γράψαμε,  πως οφείλετε αποδοχές στους ναυτικούς σας,  στο "Σάμος Σπίριτ".
Το ΓΕΜΜΕ, κύριοι, γραφείο τύπου του ΥΠτΠ και του ΥΘΥΝΑΛ επισήμως, μέσω του διευθυντή του, όταν μας κατήγγειλε ναυτικός πως οφείλετε δεδουλευμένες αποδοχές και πως,  στις 25 Μαΐου 2011,
10 ναυτικοί σας κατέθεσαν στο λιμεναρχείο Φούρνων επίσχεση εργασίας , μας διαβεβαίωσε πως,  εκτός από την επίσχεση και κατατέθηκε και μία μήνυση στο λιμεναρχείο για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.
Επίσης μας ενημέρωσε το πλέον αρμόδιο ΓΕΜΜΕ , ότι ναυτικοί του πλοίου σας , 6 κατέθεσαν στις 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 και αίτηση να υπαχθούν στον νόμο περί εγκατάλειψης ναυτικών στην ημεδαπή.
Σήμερα,  το ΓΕΜΜΕ, με ενημέρωση νεότερη από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΦΟΥΡΝΩΝ απαντά,  πως 5 από τους 10 ναυτικούς ανακάλεσαν την επίσχεση και 2 ναυτικοί από τους 6 την αίτηση για υπαγωγη στον νόμο περί εγκατάλειψης.
Επίσης,  το λιμεναρχείο Φούρνων ενημερώνει,
 πως , την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ένας ναυτικός ανακάλεσε επίσχεση και αίτηση, γιατί πληρώθηκε και έφυγε από το πλοίο "Σάμος Σπίριτ".
Επίσης,  το λιμεναρχείο απαντά πως δεσμευτήκατε ότι έχετε αρχίσει να εξοφλείτε τις δεδουλευμένες αποδοχές σε όσους ναυτικούς χρωστάτε μισθούς.
Επομένως,  κ. Σπανέ και οι υπόλοιποι κύριοι της εταιρείας του συγκεκριμένου πλοίου ,
το γιατί δεν πληρώνατε τα οφειλόμενα είναι δικό σας θέμα και του ΥΘΥΝΑΛ
  .Δημοσιεύουμε ως οφείλουμε την απάντησή σας ,
 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ και την ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων και σας απαντάμε :
- και ένας ναυτικός να παραμείνει απλήρωτος για εμάς είναι ρεπορτάζ κοινωνικό  και έχουμε υποχρέωση να το αναδείξουμε, γιατί , οι ναυτικοί μας έχουν οικογένειες και δεν οφείλουν σε κανέναν να εργάζονται  τζάμπα,  ποτέ και πουθενά.
-προσωπικά δεν έχουμε με κανέναν, αλλά θα στεκόμαστε πάντα αλληλέγγυοι στους ναυτικούς μας, όταν αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα.
-η εταιρεία οφείλει αποδοχές κι ευχόμαστε εντός των ημερών να τις εξοφλήσει σε όλους μέχρι δεκάρας !!!
-ευχόμαστε επίσης να είσθε από εδώ και στο εξής εντάξει στις υποχρεώσεις σας απέναντι στους ναυτικούς, που εργάζονται σκληρά για εσάς .

Πόπη Χριστοδουλίδου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η επιστολή της εταιρείας αυτούσια.

Περί του Σάμος Σπίριτ

Κυριακή, 12 Ιούνιος 2011


Προς: peiratikoi@yahoo.gr

Με αφορμή κάποιες αναρτήσεις στο http://peiratikoreportaz.blogspot.com/ που αφορούν το πλοίο της εταιρείας μας "Σάμος Σπίριτ", το πλήρωμα του και τον κ. Γεώργιο Σπανό, επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι θεωρούμε τις αναφορές σας πρόχειρες, αδιερεύνητες και μάλλον, από το ύφος των αναρτήσεων σας, άκρως υποκειμενικές.
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά, ότι η συγγραφέας των σχετικών αναρτήσεων, ανήκει σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο, εκπρόσωποι του οποίου έχουν συγκρουσθεί με τον κ. Σπανό στο παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο και ότι διακατέχεται από ρεβανσιστικές τάσεις η οποίες, όμως, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέτουν την ίδια και δυστυχώς το κατά τα άλλα σεβαστό blog του πειρατικού ρεπορτάζ.
Επί του θέματος:
α) δεν έγινε ποτέ καμία μήνυση από κανένα μέλος του πληρώματος προς κανέναν,
β) ακόμα κι αν γινόταν όμως μήνυση, αυτή δεν θα μπορούσε να αφορά τον κ. Σπανό,
γ) δεν μπορεί να τεθεί καν θέμα "εγκατάλειψης" ναυτικών, παρά μόνο στη φαντασία κάποιων τοπικών "φρουράρχων" που προσπαθούν να δημιουργούν θέματα για να "φαίνονται" στα αφεντικά τους και να παρασέρνουν κάποιους ναυτικούς σε αδιέξοδες κινήσεις, διότι:
Το εν λόγω πλοίο διέκοψε τα δρομολόγια του λόγω βλάβης στα μέσα Φεβρουαρίου, όπου και η πλοιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε ακριβώς για να διευκολυνθεί το πλήρωμα, η επισκευές της βλάβης να λάβουν χώρα στους Φούρνους ώστε όλο το πλήρωμα να διέμενε στα σπίτια του πλήρως τροφοδοτούμενο.
Τονίζουμε λοιπόν, ότι το πλήρωμα δεν πήρε μέρος στις εργασίες επισκευής και δεν υπήρχε ποτέ θέμα τροφοδοσίας του πληρώματος.
Όταν οι εργασίες επισκευής ολοκληρώθηκαν με επιτυχία αλλά και καθυστέρηση λόγω ψευδών καταγγελιών από "καλούς φίλους", ο Ελληνικός Νηογνώμονας, δεν ήταν πλέον σε θέση να παρατείνει ή να εκδώσει τα σχετικά πιστοποιητικά Σκάφους και Μηχανής του πλοίου, οπότε και η εταιρεία απευθύνθηκε σε άλλο νηογνώμονα για να ολοκληρωθεί και να αναγνωριστεί η αξιοπλοΐα του πλοίου.
Η καθυστέρηση που υπήρξε στην πληρωμή του πληρώματος, που στην ουσία οι τέσσερις τελευταίοι μήνες είναι σε μορφή "μπόνους" από την εταιρεία, δημιουργήθηκε λόγω των καθυστερημένων καταβολών από πλευράς ΥΘΥΝΑΛ των δεδουλευμένων μισθωμάτων του πλοίου και από πρακτικά κωλύματα της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία, η μέχρι τέλους του 2010, προηγούμενη πλοιοκτησία, είχε εκχωρήσει τη Σύμβαση της, λεγόμενης, Άγονης Γραμμής.
 Για όλα τα παραπάνω, από πλευράς της η νέα διοίκηση έπραξε τα δέοντα εγκαίρως ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπλοΐα του πλοίου, κατ' επέκταση οι θέσεις εργασίας των ναυτικών και η εξυπηρέτηση της Γραμμής.
Τέλος η πλειοψηφία του πληρώματος δεν συμμετέχει σε επίσχεση εργασίας και η κινήσεις αυτές αφορούν ελάχιστη ομάδα ναυτικών με τους οποίους η διοίκηση της εταιρείας ήρθε σε διάλογο καίτοι, έχουν επηρεαστεί από ιδιοτελείς συμβούλους που διαβάζουν "φλυτζάνια" και υπόσχονται θαυματουργικές λύσεις ζώντας σε άλλο τόπο και άλλο χρόνο.
Αυτονόητο είναι ότι το "Σάμος Σπίριτ" εντός ολίγων ημερών θα επανέλθει στη Γραμμή Φούρνοι-Θύμαινα-Ικαρία-Σάμος, ανεξάρτητα από το τι θα ήθελαν κάποιοι, που "ενδιαφέρονται" και κάποιοι άλλοι που ψάχνουν αφορμές ρεβανσισμού.
Αυτονόητη είναι και η εγρήγορση της εταιρείας μας προς συκοφαντικές αναρτήσεις και η επιφύλαξη της για όλα τα νόμιμα δικαιώματα της.

Παρακαλούμε να αναρτηθεί.
Εκ της Διοικήσεως της Εταιρείας,

***************************

Aegean Navigations Maritime Co,

Πλόες Αιγαίου Ν.Ε.