ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ... ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ


Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια, εμείς οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι «πειρατικοί», με κάθε αφορμή δε σταματήσαμε να καυτηριάζουμε την προκλητική ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και την αναγλησία των επιχειρηματιών για τους νησιώτες και όσους μικρομεσαίους οικογενειάρχες «αντέχουν» ακόμα και θέλουν να πάνε διακοπές στα νησιά μας.

Και λέω μικρομεσαίους γιατί (κακά τα ψέματα) οι «μεγάλοι» πελάτες δύσκολα θα πάρουν το καράβι της γραμμής, αφού οι ίδιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν με κότερο ή αεροπλάνο, ακόμα όμως και με ταχύπλοο στη VIP θέση, για να πάνε ακούραστα στην Παροναξία και τη Μύκονο, ενώ η τρίτη θέση (για την οποία γίνεται ο λόγος των εκπτώσεων) τους φαντάζει «τρε μπανάλ». Όσο για τους ξένους; Αυτοί ταξιδεύουν πλέον με τα κρουαζιερόπλοια και με τα τσάρτερ «φτηνά και κατευθυνόμενα».

Οι εκπτώσεις κατά την αποψή μου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα επιχειρηματικό τρικ για να προσελκύσουν οι ακτοπλόοι στα καράβια τους τον κοσμάκη τώρα που ανοίγει ο καιρός και χιλιάδες οικογενειάρχες θα αρχίσουν να σχεδιάζουν τις διακοπές τους.

Και λέω «τρικ» γιατί τις περισσότερες φορές που έκανα ρεπορτάζ στα πρακτορεία του Πειραιά τα... περίφημα εισιτήρια των 15 ευρώ είχαν εξαφανιστεί προτού καλά καλά κυκλοφορήσουν...

Άσε που δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τις τελευταίες υπέρογκες αυξήσεις εν μέσω χειμώνα και κρίσης κι αναρρωτιέμαι: Οι εκπώσεις αυτές, δε γίνονται ουσιαστικά επί των πρόσφατα ανατιμημένων εισιτηρίων; Μη μας δουλεύουν κιόλας...

Όσο για τις εκπτώσεις στα ναύλα των φοιτητών, των αναπήρων, των οπλιτών και των παιδιών δε θα πω, ούτε εκεί, «μπράβο τους...» θα πω «αυτό μας έλειπε»... (για ευνόητους λόγους) αν ακόμα στο «επιχειρείν» υπάρχει ανθρωπιά!

Αλήθεια, υπουργοί, παπάδες, δήμαρχοι και λοιποί κομματόσκυλοι, συνεχίζουν να ταξιδεύουν ακόμα τζάμπα; Αυτό είναι ενά καλό ερώτημα....

Κατά τ’ άλλα...

Δεν έχω ενστάση για τις απόψεις κανενός συναδέρφου που τις υπογράφει επωνύμα. Άλλωστε το πειρατικό δεν είναι «λέσχη» ομοϊδεατών. Είναι σπίτι για όλους όσους γουστάρουν να εκθέσουν την άποψή τους χωρίς λογοκρισία.

Ακόμα κι αν κάποιος γράψει «Ζήτω η Τρόικα» το βλέπω σαν μια καλή ευκαιρία δημόσιου διαλόγου και θα είναι πρόκληση για μένα, μιας και έχω να πω τόσα πολλά για το θέμα αυτό.

Τώρα αν όσα κατά καιρούς γράφουμε είναι διαφήμιση ή δυσφήμιση για όσους αναφερόμαστε... τί να πω;

Όποιος έχει να πει κάτι, ως αντίλογο ας το πει !

Εμείς, εδώ, δεν έχουμε Τρόικα... έτσι απλά.