ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

τρεις αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα και κάτι τρέχει στα ....γύφτικα -σε είχε προειδοποιήσει η ΕΙΝΑΠ, με στοιχεία και δυστυχώς για σένα αδιαφόρησες δημοκράτη και σοσιαλιστή υπουργέ Χρήστο Παπουτσή !!!

Προειδοποίησαν τον Παπουτσή για τις αγριότητες των ΜΑΤ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 10:10

ZOUGLA.GR
αναδημοσίευση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, είχε εγκαίρως προειδοποιηθεί από τις ενώσεις γιατρών και νοσηλευτών για τη διαπιστωμένη υπέρβαση των μονάδων καταστολής σε ζητήματα βίας κατά διαδηλωτών.
 Τα στοιχεία που του παραδόθηκαν προ καιρού αφορούσαν στη διαπίστωση πως όσοι μεταφέρονταν στα νοσοκομεία από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έφεραν τραύματα άκρως επικίνδυνα έως και εν δυνάμει θανατηφόρα.
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανήρτησε τη φωτογραφία του Γιάννη Καυκά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Τετάρτης
Ο χθεσινός βαρύτατος τραυματισμός του Γιάννη Καυκά από άνδρες των ΜΑΤ, μπροστά από το πολυκατάστημα της Πανεπιστημίου, ήλθε να επιβεβαιώσει τους εκφραζόμενους φόβους των ιατρικών ενώσεων.
Ήδη οι θεράποντες γιατροί εξέφρασαν την άποψη ότι κατά τη γνώμη τους η ενέργεια των αστυνομικών θα μπορούσε (και μπορεί ακόμη) να αποβεί μοιραία και πως η ενέργεια αυτή εμπεριέχει την έννοια της δολοφονικής πρόθεσης.

Το ιατρικό ανακοινωθέν...

Το πρωί της Τετάρτης, η ιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, η οποία εργάζεται στο Γενικό Κρατικό Νικαίας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιάννης Καυκάς, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως οι ενέργειες των αστυνομικών κατά του Καυκά είναι δολοφονικές απόπειρες με ηθικούς αυτουργούς.
Προηγουμένως και κατά τη διάρκεια εκφώνησης του ιατρικού ανακοινωθέντος για την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Καυκά, ο γιατρός του Γενικού Κρατικού Νικαίας Παναγιώτης Παπανικολάου καθώς και ο επίσης γιατρός Σταμάτης Πίνης εξήγησαν πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έχει στα χέρια του έκθεση η οποία καταγράφει τις διαπιστώσεις του ιατρικού κόσμου ως προς τους τραυματισμούς που προκαλούνται από άνδρες των ΜΑΤ, ιδιαίτερα στην κρανιακή χώρα, πλήγματα τα οποία εν δυνάμει μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Έρευνα από την Αστυνομία

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Οικονόμου διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση.
Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η διαπίστωση πως οι διαδηλώσεις της Τετάρτης στο κέντρο της πρωτεύουσας εξελίχθηκαν σε ήρεμο κλίμα και πως δεν διαπιστώθηκαν εκτός ελέγχου καταστάσεις εκ μέρους των διαδηλωτών.
Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα εξακολουθεί και παραμένει ανεξήγητη η πανθομολογούμενη χρήση βίας από άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια ενός χαμηλής έντασης και διάρκειας επεισοδίου επί της Πανεπιστημίου.
 Στο επεισόδιο αυτό τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, τα οποία επισήμως αναφέρονται σε ανακοινωθέν της ΕΛ.ΑΣ..
 Αδιάψευστα ντοκουμέντα για τα αποτελέσματα της χρήσης ανεξήγητης βίας από άνδρες της αστυνομίας είναι οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν επί τόπου.

Ο Γιάννης Καυκάς νοσηλεύεται στην ενταντική

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται ο 31χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης πολύ σοβαρά στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν μπροστά από πολυκατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου.
Ο 31χρονος βρίσκεται σε καταστολή, έχει παρουσιάσει μερικά σημάδια βελτίωσης, ωστόσο οι γιατροί παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί, καθώς η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.
Δεύτερη αξονική τομογραφία για τον Γιάννη Καυκά
Αμετάβλητη παραμένει η μετεγχειρητική κλινική εικόνα του 31χρονου τραυματία που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ., στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, διασωληνωμένος υπό καταστολή και μηχανικό αερισμό, όπως αναφέρει ιατρικό ανακοινωθέν.
Προστίθεται, επίσης, ότι «η δεύτερη μετεγχειρητική αξονική τομογραφία εγκεφάλου, στην οποία υπεβλήθη ο τραυματίας σήμερα το πρωί, εμφανίζει εμμονή του ήπιου μετατραυματικού εγκεφαλικού οιδήματος, όπως επίσης και παρουσία λίγων αιματηρών στοιχείων στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος.
Συνεχίζεται η συντηρητική αγωγή και θα γίνει επανέλεγχος με νέα αξονική τομογραφία».
Στο νοσοκομείο, επίσης, νοσηλεύονται άλλοι 4 τραυματίες, των οποίων, ωστόσο, η γενική κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία...