ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

24ωρη απεργία της ΠΝΟ στα πλοία στις 11 ΜΑΊΟΥ και 24ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΌΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ !!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ,
που συνεδρίασε σήμερα, προειδοποιεί  με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 18 Μάιου.
-H άμεση υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών για το 2010 και το 2011
-η άρση της πολιτικής επιστράτευσης τους ΚΑΙ
η απορρόφηση των ανέργων ναυτικών,
είναι μερικά από τα βασικά αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία προανήγγειλε 24ωρη απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 11 Μάιου, συμμετέχοντας  στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ.
H ΠΝΟ , κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με πρώτη στις  18 Μάιου, εάν μέχρι τότε δεν επιτευχθεί η υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους ναυτεργάτες.
Σημειώνεται ότι στα τέλη Μαρτίου, η ΠΝΟ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας - ο οποίος είχε πάρει και εντολή από τον υπουργό, λόγω πλειοψηφικής παρουσίας έως τότε, στον ακτοπλοϊκό στόλο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις - συμφώνησαν για αύξηση 1,5% στους ναυτεργάτες για το 2010 και 1% για το 2011.
ΣΕΕΝ και ΕΕΝ έχουν διαφωνήσει μεταξύ τους για την αύξηση στους ναυτικούς και βέβαια, τώρα, επειδή ....τρώγοντας κ. Διαμαντίδη, ανοίγει και η όρεξη , οι ακτοπλόοι ζητούν την λήψη από το ΥΘΥΝΑΛ και άλλων μέτρων υπέρ τους και κατά των ναυτικών, όπως η κατάργηση της υποχρεωτικής δεκάμηνης απασχόλησης των ναυτεργατών στα πλοία.
Σήμερα, στα γραφεία της ΠΝΟ έγινε δυναμική παρέμβαση από τα σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και Μαγείρων, αλλά και από πολλούς ναυτεργάτες, κυρίως ανέργους.
Ετσι ,η ΠΝΟ κινητοποιήθηκε ,ευτυχώς για τον ναυτεργατικό κλάδο.
.
 Και τώρα, βέβαια, ο κ. ΥΘΥΝΑΛ -ο οποίος, μην κρατώντας τον λόγο του, κρατά επιστρατευμένους τους ναυτικούς και δίνει "δωράκια" σε κρουαζιεράδες και ακτοπλόους,
ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΊ.....ΣΚΟΎΡΑ !!!

Πόπη Χριστοδουλίδου