ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ



Αν φτάσαμε στο σημείο η ίδια η δικαιοσύνη να μη τηρεί τη νομιμότητα, τότε να πάμε να πνιγούμε όλοι ή να πάρουμε τα κουμπούρια κι όποιον πάρει ο χάρος.

Πως όμως, κύριε προϊστάμενε της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά, να ερμηνεύσουμε εμείς οι δημοσιογράφοι την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (ο Θεός να το κάνει μέγαρο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), αλλά και πως θα μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει μέσα σ' αυτό, όταν εισαγγελείς δίνουν εντολές στους αστυνομικούς να μας κρατήσουν εκτός κτιρίου;

Στα δικαστήρια δεν πάμε για την πλάκα μας, ούτε να παρακολουθήσουμε δίκες από περιέργεια που κι αυτό ακόμα είναι δικαίωμα κάθε πολίτη μιας και οι ακροαματικές διαδικασίες είναι δημόσιες. Κι εννοώ πως την ώρα της απαγόρευσης, στο κτίριο διεξαγόταν ακόμα και δίκη! Και ούτε λόγους ασφαλείας μπορούν να επικαλούνται οι αστυνομικοί, αφού ως γνωστόν ούτε ο ανιχνευτής εκρηκτικών λειτουργεί στην είσοδο, ούτε σοβαροί έλεγχοι γίνονται και τα πρωινά... μπάτε σκύλοι αλέστε και βόηθα Παναγιά, μη συμβεί το απρόοπτο!

Και να μη ξεχνιόμαστε πως η παρουσία του τύπου στα δικαστήρια είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη (ακόμα τουλάχιστον) !

Χάρης Μπόλκας