ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΠΛΣ ...



Πειραιάς 01/03/11

Συνεδρίασε σήμερα 01-03-2011 το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, παρουσία του Γ.Γ. Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κου Χριστόπουλου Αθανάσιου και του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου κου Σούλη Κωνσταντίνου.

Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου ήταν ο νέος Νόμος για την Σύσταση Αρχηγείου Λ.Σ. - Ε.Α., τα ασφαλιστικά ταμεία, το ενιαίο μισθολόγιο, προσλήψεις, οφειλόμενα οδοιπορικά και υγειονομικά και το θέμα της παράνομης εισόδου και εξόδου στη χώρα οικονομικών μεταναστών.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε για το νέο Νόμο ότι τα Π.Δ. που θα εκδοθούν το επόμενο διάστημα κατ' εξουσιοδότηση του νέου Νόμου και η σωστή χρηματοδότηση του Αρχηγείου, θα είναι αυτά που θα κρίνουν στην πράξη το εν λόγω εγχείρημα.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανταπόκριση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Παπουτσή Χρήστου στα αιτήματα της Ομοσπονδίας
για ρυθμίσεις που αφορούν το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.

Όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και το ενιαίο μισθολόγιο δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούμε αιφνιδιασμούς και τετελεσμένα και ζητήσαμε να λάβουμε άμεσα γνώση των προθέσεων της κυβέρνησης για αυτά τα ζητήματα.


Για τα θέματα των οφειλομένων οδοιπορικών και υγειονομικών δόθηκε η διαβεβαίωση για τα μεν πρώτα ότι μετά την εξεύρεση του συνόλου των οφειλομένων χρημάτων ξεκινά άμεσα η ενταλματοποίηση των δαπανών αυτών για το σύνολο των προηγούμενων ετών, ενώ για τα οφειλόμενες υγειονομικές δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη διαβεβαίωση πλην του ότι εξετάζεται η εκταμίευση ανάλογου ποσού και για αυτές τις δαπάνες.

Στο θέμα των προσλήψεων εκκρεμεί η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για 700 νέα στελέχη στο Λ.Σ.

Τέλος στο μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης σε σχέση με το Λ.Σ. και τα τελευταία περιστατικά τραυματισμών στελεχών Λ.Σ., θεωρούμε απολύτως αναγκαία την θεσμική θωράκιση των συναδέλφων απέναντι στο πρόβλημα, που απαραίτητη προϋπόθεση έχει την πολιτική λύση του θέματος και την εφαρμογή της ισχύουσας Νομοθεσίας περί υποχρεώσεων των Οργανισμών Λιμένων.

Για όλα τα παραπάνω κρίνεται σκόπιμη η συστράτευση όλων, σε έναν ολομέτωπο αγώνα όπου βρίσκονται σε εκκρεμότητα όλα τα μεγάλα ζητήματα και που το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για την εξέλιξή τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ