ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ


Ποδήλατο θα γίνει, κυριολεκτικά, η ζωή των Αθηναίων και των Θεσσαλονικών, σύμφωνα με τα φιλόδοξα σχέδια του Υπουργείου Υγείας.

Η ηγεσία του Υπουργείου ανακοίνωσε σήμερα πρόγραμμα άθλησης, που ξεκινάει πιλοτικά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ενός νέου φορέα διατροφής και άθλησης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σε διάφορα σημεία της συμπρωτεύουσας θα στηθούν 10 βάσεις με 2 στατικά ποδήλατα που θα είναι συνδεδεμένα με πυλώνες της ΔΕΗ, έτσι ώστε και ο πολίτης να αθλείται και να παράγεται πράσινη ενέργεια!!!

Παρίσι επιδιώκει να μετατρέψει την Αθήνα, το Υπουργείο υιοθετώντας πρόγραμμα δανεισμού ποδηλάτων, κατά τα πρότυπα της πόλης του φωτός. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν σταθμοί ποδηλάτων σε βασικούς άξονες της πόλης. Αρχικά, σε πιλοτικό στάδιο θα στηθούν 3 βάσεις, πιθανότατα σε Μοναστηράκι, Πλάκα και Θησείο, με 25 ποδήλατα έκαστη, από τις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να δανείζονται ποδήλατο για τη βόλτα και τη μετακίνηση τους. Η υπηρεσία θα είναι δωρεάν, ωστόσο θα απαιτείται η χρήση πιστωτικής για να κρατούνται τα στοιχεία του δανειστή, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κλοπής. Το ποδήλατο θα επιστρέφεται σε οποιαδήποτε βάση.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει 1 χρόνο πιλοτικά, κατά τον οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο, αλλά στη συνέχεια τη λειτουργία του αναλαμβάνουν οι δήμοι, που είναι οι φορείς διαχείρισης.

Στα σχέδια του Υπουργείου, είναι και η δημιουργία πρωτότυπων σημείων άθλησης, σε διαθέσιμους χώρους του αστικού τοπίου, καθώς και η προώθηση της υγιεινής διατροφής στα κυλικεία των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όλων των βαθμίδων.

Επίσης, επιδιώκεται η καθιέρωση της κάρτας υγείας παιδιού, ενώ ο κύριος Λοβέρδος ανακοίνωσε πως υπέγραψε την υπουργική απόφαση για την απόσυρση των ασθενοφόρων από τα γήπεδα ποδοσφαίρου επαγγελματικών κατηγοριών. Την ευθύνη αναλαμβάνουν οι ΠΑΕ , τα ασθενοφόρα θα πηγαίνουν εφόσον κληθούν, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα συνεχίσει να ισχύει το παρόν καθεστώς.


==============

Τι θέλει να μας πει ο κύριος Λοβέρδος;;;; Μήπως, οι Θεσσαλονικείς θα ανοίξουν το δρόμο και θα προετοιμάσουν το έδαφος ώστε να είναι οι Έλληνες έτοιμοι να αρχίσουν τις ορθοπεταλιές για να λειτουργήσουν τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι τους, λόγω ΔΝΤ;;;;;;

Η ιδέα για τα δανειστικά ποδήλατα είναι καλή (στο Παρίσι λειτουργεί, αλλά θα μου πείτε άλλο οι Γάλλοι.....) αλλά το υπουργείο δεν σκέφθηκε πως αυτοί που ενδεχομένως θα επιθυμήσουν ή θα χρειαστεί να δανειστούν ποδήλατο θα είναι, είτε νεαροί που πιθανότατα δεν έχουν πιστωτική, είτε μεγαλύτεροι που σταδιακά εγκαταλείπουν (ή τους εγκαταλείπουν οι πιστωτικές)..... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!