ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ !!!

Τραγωδία με μετανάστες στη Σούδα

ΝΟΟZ.GR
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΑΘΗΝΑ 06/03/2011

Τραγική εξέλιξη είχε ο κατάπλους του πλοίου «IONIAN KING», με σημαία Κύπρου, αργά το βράδυ του Σαββάτου, το οποίο μετέφερε 1.288 Ασιάτες από την Τρίπολη της Λιβύης στο λιμάνι της Σούδας.

Την ώρα που το πλοίο επιχειρούσε να «δέσει», 49 υπήκοοι Μπαγκλαντές, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το πλήρωμα, βρέθηκαν στη θάλασσα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «με την χρήση βοηθητικού σχοινιού, είχαν κατέβει από την πλώρη του πλοίου». Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ασιάτες έπεσαν στη θάλασσα, διότι φοβήθηκαν απέλαση.

Τρεις πνίγηκαν ενώ μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής αγνοείτο η τύχη έντεκα.
Τριάντα μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Χανίων, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, οι 14 επέστρεψαν στο πλοίο. Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης νοσηλεύονται 18, με υποθερμία και αφυδάτωση.

Στις έρευνες από νωρίς το πρωί πήραν μέρος ένα ελικόπτερο, δύο πλοία, ένα φουσκωτό και ένα ρυμουλκό του Λιμενικού, δυο ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε φουσκωτά και αλιευτικά σκάφη, ενώ συμμετείχαν και δύτες.

Στο λιμεναρχείο Σούδας γίνονταν συνεχείς συσκέψεις για τον συντονισμό των επιχειρήσεων στις οποίες, εκτός από το Λιμενικό Σώμα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το ΕΚΑΒ.

Το μεσημέρι, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης ανακοίνωσε πως για ανθρωπιστικούς λόγους αναβάλλεται το προγραμματισμένο καρναβάλι της Σούδας.

Εκτός από το Λιμενικό, στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Σούδας παραμένουν και αστυνομικές δυνάμεις.

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια, για τους τρεις εργάτες που έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι της Σούδας, εξέφρασε η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα.
Και οι τρεις, εργάζονταν στη Λιβύη για την κορεατική εταιρεία Daewoo Engineering & Construction Company.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής πρεσβείας, η εταιρεία είχε αναλάβει την ευθύνη εκκένωσης των εργαζομένων της από τη Λιβύη, οι οποίοι ήταν ως επί το πλείστον υπήκοοι τρίτων χωρών.

Η Daewoo Engineering & Construction Company, προστίθεται στην ανακοίνωση, είχε φροντίσει για τη μεταφορά των εργαζομένων της πρώτα στην Κρήτη (Χανιά) και σταδιακά να τους επαναπατρίσει στις χώρες τους.
«Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και η Daewoo Engineering & Construction Company, από κοινού με τις άλλες ενδιαφερόμενες πρεσβείες στην Αθήνα, θα συνεχίσουμε πλήρως τις προσπάθειές μας για τον πρέποντα κα ασφαλή επαναπατρισμό των ως άνω υπαλλήλων».

ΚΚΕ

«Ο τραγικός πνιγμός που βρήκαν στο λιμάνι της Σούδας μετανάστες από το Μπαγκλαντες, προκειμένου να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η βία και η καταστολή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης. Το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να οδηγεί στην απελπισία και στην απόγνωση τους ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν από την βία της πείνας και των πολέμων να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΠΑΜΕ

«Το νέο έγκλημα του πνιγμού, στο λιμάνι της Σούδας, είναι προϊόν της εγκληματικής πολιτικής των καπιταλιστικών κυβερνήσεων, που θεωρούν τους μετανάστες φτηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό και φυσικά της Ιμπεριαλιστικής πολιτικής εξαιτίας της οποίας οι λαοί εξωθούνται στη μετανάστευση και την προσφυγιά», σχολίασε το ΠΑΜΕ, το οποίο ζητεί από την κυβέρνηση «να πάρει μέτρα για την ασφαλή διαμονή και την περίθαλψη των μεταναστών που κυνηγημένοι από τον πόλεμο στη Λιβύη, προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας».