ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή του κ. ΦΩΤΗ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ PEIRATIKOU !!!

Προς: peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ


Αποφάσισα να ξεκινήσω να γράφω, καταθέτοντας τις απόψεις μου,
πιστεύοντας, πως ο καθένας μας θα μπορούσε να προσφέρει το ελάχιστο, προτείνοντας κάτι η θίγοντας τα κακώς κείμενα η εκφράζοντας τον προβληματισμό, αλλά και την αντίθεση του σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Πριν θίξω συγκεκριμένα θέματα, θέλω για αρχή στην πρώτη μου επιστολή να εκφράσω το πως εγώ αντιλαμβάνομαι τον δημόσιο λόγο και παρακολουθώντας ανελλιπώς τα μπλοκ τι έχω παρατηρήσει και με έχει προβληματίσει .

Έχοντας την τιμή να είμαι εκλεγμένος στην ένωση Λέσβου-Λήμνου- Αγ. Ευστράτιου πιστεύω ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές κυρίως ,έχουν ιδιαίτερη υποχρέωση να παίρνουν θέση για θέματα, που μας αφορούν, τόσο μέσα απ τα όργανα και τις ανακοινώσεις, αλλά και μεμονωμένα.
Όμως είναι απαραίτητο και όλοι οι συνάδελφοι η όσο το δυνατόν περισσότεροι να εκφράζονται, διότι έτσι γίνεται αντιληπτό, ποια είναι τα προβλήματα και οι αγωνίες μας, αλλά και ότι πρώτα απ όλα εμείς πρέπει να χουμε άποψη γι αυτά που εμάς αφορούν.

Η δική μου επιλογή είναι για λόγους δεοντολογίας να στέλνω τις απόψεις μου στην ιστοσελίδα τις Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ, αλλά και στο ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ,διότι έτσι πιστεύω ότι θα διαβάζετε από το κατά δυνατόν περισσότερους συνάδελφους (όσοι έχουν την διάθεση να διαβάζουν τα γραφόμενα μου).

Απ' το χρονικό διάστημα, που παρακολουθώ την λειτουργία του μπλοκ έχω προβληματιστεί πολύ απ το που είναι τελικά το σημείο ισορροπίας, για το πως και τι γράφεται ,αλλά, κυρίως πως δημοσιοποιείται
Αυτός είναι και ο λόγος, που ταλαντεύτηκα πολύ έως ότου αποφασίσω να ξεκινήσω την κατάθεση των απόψεων μου.

Είναι σίγουρο αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ότι μέσω του πειρατικού αναδείχθηκαν πολλά προβλήματα ασκήθηκαν πιέσεις καταγγέλθηκαν άλλα.
Επίσης κρατήθηκαν από τους δημοσιογράφους του στην επιφάνεια θέματα, τα οποία απαιτούσαν λύση.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι συνδικαλιστές δεν κάναν το καθήκον τους, όμως σίγουρα και εξ αίτιας της μεγαλύτερης ευκολίας κινήσεων των δημοσιογράφων, έχουμε βοηθηθεί πολύ.


Απ την άλλη, όμως βλέπουμε και μια προσπάθεια απαξίωσης, αλλά και ενίοτε ξεκατίνιασμα κυρίως από ανώνυμους επιστολογράφους, οι οποίοι τελικά μόνο κακό κάνουν.
Τι θέλω να πω;

Είναι απαραίτητο όλο και περισσότεροι συνάδελφοι να καταθέτουν προβληματισμούς και απόψεις, άλλα και να να προτείνουν λύσεις, όμως αυτό είναι επιβεβλημένο να γίνεται επώνυμα.

Η ελευθερία του λόγου προβλέπεται απ το σύνταγμα ,το οποίο έχουμε ορκιστεί να φυλάμε, επομένως όταν λέμε την άποψή μας κάνουμε το αυτονόητο και κανείς δεν νομιμοποιείται να μας ζητήσει το λόγο γι αυτό.
Ξέρω βέβαια το φόβο του καθένα για τυχόν επιπτώσεις απ αυτά που γράφει, εδώ όμως είναι και το φρένο, στο τι γράφει ,φρένο ,που το βάζει η ύπαρξη υπογραφής(κάτι που αποτελεί και αρχή του πειρατικού ) <πειρατικά όχι ανώνυμα>.

Είναι ευλογία η πρόσβαση στα μπλοκ ,γιατί δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, όμως κανείς δεν είπε ότι αυτό πρέπει να γίνεται ανώνυμα
.

Υπάρχει κίνδυνος συνολικής απαξίωσης.
Προτείνω στους φίλους διαχειριστές του μπλοκ να δημοσιοποιούν τα πάντα, εφόσον αυτά υπογράφονται και για τις υπόλοιπες πληροφορίες τους αναλόγως την διασταύρωση, που κάνουν και την εμπιστοσύνη, που έχουν στις πηγές τους, να συνεχίσουν την πολύ καλή δημοσιογραφική δουλειά, που ήδη κάνουν,οι οποίοι μας δίνουν και το παράδειγμα, γράφοντας πάντα ενυπόγραφα ,χωρίς να φοβούνται τίποτα και κανέναν
.

Είναι άσχημο να ξεφεύγει η κατάσταση πολλές φορές ,αλλά πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε το επίπεδο που μας αρμόζει.

Δεν αντιλαμβάνομαι τις υπογραφές τύπου < ένας τίμιος λιμενικός> η <ένας αδικημένος λιμενικός> η < ένα πληγωμένο κυκλάμινο>η <η μια αδικημένη ύπαρξη> κ.λ.π.
Ίσως έτσι βέβαια καταλάβει και ο καθένας τι σοβαρότητα απαιτεί ο δημόσιος λόγος.
Η πρώτη μου τοποθέτηση αφορά τον τρόπο, που εγώ επιλέγω να εκφραστώ και απευθύνω έκκληση στους διαχειριστές του μπλοκ, προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο και η αξιοπιστία, αλλά και στους συνάδελφους, προκείμενου απομονωθούν εκείνοι που με δυο διαφορετικές επιστολές οι ίδιοι άνθρωποι μπορεί να εκφράζουν δυο εντελώς αντίθετα πράγματα, στήνοντας ακόμα και αντιπαραθέσεις.

Ήδη βλέπουμε φαινόμενα εσωστρέφειας και διαισθάνομαι, πως κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την δημοκρατικότητα του μπλοκ και την ανωνυμία τους, εφαρμόζουν την δοκιμασμένη συνταγή του διαίρει και βασίλευε,ήδη αποπροσανατολιστήκαμε και τρωγόμαστε για βαθμούς και προαγωγές, αλλά και άλλα.
Όμως κινδυνεύει και η λειτουργία του υγιούς συνδικαλισμού, με πεπονόφλουδες που οδηγούν στην διάσπαση η και διάλυσή του
.
Για όσους γνωρίζουν στο λιμενικό υπήρχαν πάντα άνθρωποι που αρρωσταίνανε στην ιδέα ύπαρξης του συνδικαλισμού, προκειμένου να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.
Πού ξέρουμε λοιπόν ,τι και ποιος κρύβεται πίσω απ την κάθε ανώνυμη ανέξοδη επιστολή? Αυτό που είναι επιβεβλημένο και ζητούμενο είναι η κριτική ,γιατί σίγουρα γίνονται λάθη ,άλλα αυτή να γίνεται με καθαρό τρόπο.
Αυτοί που ανώνυμα κρίνουν και κατηγορούν εάν γνωρίζαμε ποιοι είναι ενδεχομένως να μην δίναμε καν σημασία στα γραφόμενα τους, αν ξέραμε ότι είναι οι πιο βολεμένοι στις υπηρεσίες τους ,η το αντίθετο θα χε άλλο βάρος, αν ξέραμε ότι η κριτική προερχόταν από καταξιωμένους στην υπηρεσία συναδέλφους.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι τα παραπάνω σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν υποδείξεις ,κάτι που δεν θα έκανα ποτέ, αλλά ειλικρινή ανησυχία, ώστε μέσα από την δυνατότητα να εκφραζόμαστε αυτό να γίνεται με αποκλειστικό σκοπό να κάνουμε τις συνθήκες εργασίας μας, όλο και καλύτερες και όχι να αυτουπονομευόμαστε.

Ευχαριστώ για την υπομονή και την φιλοξενία.
Με τιμή
Γαρουφαλιάς Δ. Φώτης

-----------------------------------------------------------------------
απάντηση.

Καταρχήν ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.
Αλλά, πείτε στον κ. Παπουτσή να απεμπλέξει το Λ.Σ-Ε.Α από τον ΣΠΚ και τότε να δείτε, που όλοι θα γράφουν τους προβληματισμούς τους, επωνύμως.
Είσθε συνδικαλιστής, είμαι δημοσιογράφος και μπορούμε να γράφουμε επώνυμα.
Όποιος , όμως συνάδελφός σας γράψει και υπογράψει τα κακώς κείμενα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως, θα τιμωρηθεί, σύμφωνα με τον ΣΠΚ ....
Η μήπως έχετε αμφιβολία για αυτό;;;


Αυτοί, που γράφουν για να παγιδεύσουν η με....κουκούλα, όπως κάποιοι , που αποκαλύφθηκαν και ομολόγησαν μόνοι τους,
να είστε όλοι βέβαιοι,
πως αποδοκιμάζονται από το σύνολο των αναγνωστών του peiratikou.


Το δικό μας μπλόκ είναι ανοιχτό για όλους.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ.
Ακόμα και για αυτούς , που μας υβρίζουν η μας απειλούν.
Η αλήθεια φαίνεται, αποκαλύπτεται
ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ.
Και την αληθεια εμείς θα την υπηρετούμε, όποιους κι αν ενοχλεί.
Ας κάνουν την δουλειά τους σωστα,

ας υπηρετήσουν τον ρόλο τους,
για να μην μας βρίσκουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ !!!

Αλλωστε, σας θυμίζω, κ. Γαρουφαλιά, πως ,για το λιμεναρχείο Λήμνου , αν και όλα όσα έγραψα ήταν αληθινά, προσπάθησα να βοηθήσω , κατεβάζοντας τους τόνους, με ένα ήπιο κείμενο,
για να μην ξεχνιόμαστε,
παρακακώ πολύ !!!

Σκοπός μας, λοιπόν, είναι να βοηθάμε, όσο μπορούμε περισσότερο.
Αλλιώς, η δημοσιογραφική μας δουλειά έχει αποτύχει και δεν έχει ουσία.

Είμαστε με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων κι εμείς, στο ίδιο μετερίζι.
Και απέναντι στις μικρές η μεγάλες εξουσίες πάντα με κριτική ματιά και άποψη.


Οσο για τον υγιή συνδικαλισμό, που γράφετε στον κλάδο σας, περιφρουρήστε τον, εσείς.
Οσοι είσθε πράγματι σωστοί.
Εμείς κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.
Και επειδή, δυστυχώς, ΟΡΙΣΜΈΝΟΙ συνδικαλιστές δικοί σας είναι φως φανάρι τι πράττουν

, γιατί ΤΟ ΠΡΆΤΤΟΥΝ
και πως ΤΟ ΠΡΆΤΤΟΥΝ,
για αυτο και επικρίνονται.
ΠΕΊΤΕ ΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΎΣ.
ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΆΣ.


Δεν θα κλείσουμε το peiratiko ποτέ.
ΓΙΑΤΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ .


Χαιρετισμούς σε Λέσβο, Λήμνο και Αη-Στράτη

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ