ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Eίναι προτιμότερο να ωφεληθούν, απ το να αδικηθεί ,έστω και ένας. Πόσο μάλλον, όταν ο αριθμός αυτών ,που τελικά θα αδικούνταν, ήταν ΄μεγαλύτερος !!!


ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΕΟΘ

Προς:peiratikoi@yahoo.gr
επιστολή προς πειρατικό


Πριν θίξω το θέμα της προαγωγής η μη των συναδέλφων ΕΟΘ και για να μην μένουν λανθασμένες εντυπώσεις, επισημαίνω ότι όσον αφορά τhν έκφραση απόψεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από στρατιωτικούς υπάρχει σχετική γνωμοδότηση η απόφαση του 2007 η 2008, η οποία δεν διαχωρίζει τον οποιοδήποτε πολίτη από τον κάθε στρατιωτικό όσον αφορά το δικαίωμα έκφρασης απόψεων με κάποιους συγκεκριμένους περιορισμούς ,
το οποίο όμως ισχύει και στην αστυνομία, που δεν υπάγεται στον Σ.Π.Κ.

Επίσης την ιδιότητα του συνδικαλιστή την έχουμε όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι στις ενώσεις ,απλά κάποιοι είμαστε εκλεγμένοι να εκπροσωπούμε το σύνολο.
Και εδώ, το κλείνω .
Θα ξεκινήσω απ το πιο πρόσφατο θέμα, που υπήρξε αντικείμενο διαλόγου και αφορά την προαγωγή η όχι στον βαθμό του Ανθυπασπιστή των συναδέλφων που δεν υπηρέτησαν παραμεθόριο, σκάφη κ.λπ.
Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και την είχα εκφράσει και στο γενικό συμβούλιο όταν είχε συζητηθεί.
Αν και υπηρετώ στην παραμεθόριο, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα με τους συναδέλφους μου, εντούτοις η άποψη μου είναι ότι έπρεπε να βρεθεί φόρμουλα, έτσι ώστε οι συνάδελφοι να προαχθούν κανονικά.
Η διάταξη εφαρμόστηκε και δεν γινότανε αλλιώς, αφού υπήρχε στο Π.Δ ,οπότε ο μοναδικός τρόπος ήταν η τυπική του προσπέραση με κάποιο τρόπο.
Αντιλαμβάνομαι τους λόγους, που ενίστανται οι συνάδελφοι οι οποίοι έχοντας γνώση της σχετικής διάταξης μετατέθηκαν συνειδητά στην παραμεθόριο κ.λ.π όμως, σκεφθείτε και τον συνάδελφο, ο ποιος είδε τις σειρές τους να τοποθετούνται π.χ Μυτιλήνη και στον τόπο συμφερόντων τους, ενώ εκείνος έμεινε στον Πειραιά για τους ολυμπιακούς αγώνες και τελικά οι μεν πρώτοι είναι διπλά κερδισμένοι και ο δεύτερος πολλαπλά χαμένος
.

Σκεφθείτε τον συνάδελφο που βρέθηκε στην Άνδρο, που όμως δεν είναι παραμεθόριος ,αλλά μακριά απ τον τόπο συμφερόντων του και τελικά δίχως κανένα κέρδος θα μείνει και εκτός προαγωγών.
Απ την άλλη πόσο λογικό είναι να προσπερνάμε την ουσία του θέματος ,που είναι τα προσόντα των συναδέλφων αυτών, που στην ουσία τα ακυρώνουμε και κανουμε σαν να μην υπάρχουν ,προτάσσοντας άλλες προϋποθέσεις ,που ξεφεύγουν απ το πνεύμα και την έννοια της εκτός οργανικών θέσεων προαγωγή.
Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την άνιση αντιμετώπιση σε σχέση με τις προηγούμενες και επόμενες σειρές.
Όπως και να χει πάντως ακόμα και αν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι σκέφθηκαν και λειτούργησαν <πονηρά> είναι προτιμότερο να ωφεληθούν, απ το νa αδικηθεί έστω και ένας, πόσο μάλλον όταν ο αριθμός αυτών ,που τελικά θα αδικούνταν ήταν μεγαλύτερος.
Αυτό που κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνει είναι ότι τώρα που εφαρμόζεται η διάταξη για την τοποθέτηση των συναδέλφων υποχρεωτικά στις υπηρεσίες των πρώτων κατηγοριών, να συνδυαστεί αυτή η υποχρέωση με την ταυτόχρονη απόκτηση δικαιώματος για τους ΕΟΘ να προαχθούν .
Με τον τρόπο αυτό η υποχρέωση θα είναι και προϋπόθεση προαγωγής.
Έτσι θα υπάρχει ισχυρό κίνητρο για υπηρέτηση στις περιοχές αυτές και θα περιοριστούν η και θα εκλείψουν οι προσπάθειες βολεμάτων.
Απαραίτητη διόρθωση είναι το παραμεθορίου να αντικατασταθεί από τις περιοχές υποχρεωτικής τοποθέτησης.

Ευχαριστώ

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΦΩΤΙΟΣ Δ. ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ