ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στον εφέτη ανακριτή για το ομόλογο που αγόρασε το ΤΣΠΕΑΘ - Που πήγαν τα λεφτά μας κι ο ιδρώτας μας κ.Καπράνο ;;;;


Στον εφέτη ανακριτή για το ομόλογο που αγόρασε το ΤΣΠΕΑΘ

ΑΘΗΝΑ 16/02/2011

NOOZ.GR

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Την τελευταία δικογραφία, που αφορά το ομόλογο που είχε καταλήξει στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ), διερευνά ο εφέτης ανακριτής της υπόθεσης των υπερκοστολογημένων ομολόγων, Γ. Λέκκας, ο οποίος έχει ήδη καλέσει σε απολογία τους τρεις πρώτους κατηγορούμενους.

Οι κλήσεις του ανακριτή περιλαμβάνουν κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν τρεις από τους κατηγορούμενους στο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά την αγορά ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο υπερτιμημένο φέρεται ότι κατέληξε στο ταμείο των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ).

Οι κατηγορούμενοι για το επίμαχο ομόλογο αρνούνται τις κατηγορίες και έχουν υποστηρίξει στον εισαγγελέα, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, ότι η επένδυση των χρημάτων του Ταμείου ήταν ασφαλής με εγγυημένο κεφάλαιο και καλές αποδόσεις.

Υποστηρίζουν, επίσης, πως μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί με το λεγόμενο «γαλάζιο σκάνδαλο των ομολόγων» πούλησαν το ομόλογο αντί ποσού 133 εκατομμυρίων, πετυχαίνοντας κέρδος, 19 χρόνια πριν τη λήξη του ομολόγου.


Εξάλλου, γι' ακόμη μία φορά οι Γιώργος Αποστολίδης, Θεόδωρος και Σοφοκλής Πρινιωτάκης, εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», κατηγορούμενοι στην υπόθεση των ομολόγων, δεν εξασφάλισαν το «ναι» του εισαγγελέα για την αποφυλάκισή τους.
Ο εισαγγελικός λειτουργός, ύστερα από αίτηση των τριών κατηγορουμένων, που ζητούν την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με όρους, καθώς σε λίγες μέρες συμπληρώνουν 12μηνη κράτηση, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών να μην κάνει δεκτή την προσφυγή τους.
Η εισαγγελική άποψη είναι ότι οι τρεις κατηγορούμενοι πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή έως ότου συμπληρωθεί 18μηνο.
--------------------------------------------------------------------------
http://www.tovima.gr/
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ο χορός της μίζας που στήθηκε γύρω από το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ
Τι προκύπτει από το δεύτερο πόρισμα του πρώην εισαγγελέα κ. Γ. Ζορμπά


ΜΑΡΙΑ ΤΣΩΛΗ
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007


Χoρός εκατομμυρίων ευρώ που πιστωνόταν από τραπεζικό λογαριασμό σε τραπεζικό λογαριασμό μεταξύ Αθήνας Γενεύης και Πειραιά «στήθηκε» γύρω από την έκδοση και την πώληση του δομημένου ομολόγου των 130 εκατ. ευρώ το οποίο αγοράστηκε εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Συντάξεως Προσωπικού Εφημερίδων ΑθηνώνΘεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ).

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από το δεύτερο πόρισμα-φωτιά για τα «γαλάζια» ομόλογα το οποίο από χθες βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Π.Πούλιο.

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Ενέργειες κ. Γ.Ζορμπάς διαβίβασε χθες στην Εισαγγελία τη δικογραφία και την πορισματική έκθεση που συνέταξε για την αγορά του δομημένου ομολόγου των 130 εκατ. ευρώ που αγοράστηκε από το (ΤΣΠΕΑΘ) τον Ιούλιο του 2006
.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορισματική έκθεση είναι «καταπέλτης» τόσο για τον πρώην πρόεδρο του ασφαλιστικού Ταμείου Δ.Καπράνο όσο και για τον πρόεδρο του νοσοκομείου «Μεταξάς» Ν. Δεσποτόπουλο, καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο αυτών εμπλεκομένων προσώπων είναι αυτοί που όρισαν τη διαδρομή της κίνησης των μεγάλων χρηματικών ποσών τα οποία δόθηκαν ως «μίζες
»,
προκειμένου να πραγματοποιηθεί από το ΤΣΠΕΑΘ η επιβλαβής αγορά του δομημένου ομολόγου (10 Ιουλίου 2006).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πόρισμα του κ. Ζορμπά η πορεία των «μιζών» ακολούθησε την εξής διαδρομή:
Στις 17 Ιουλίου 2006, δηλαδή μόλις επτά ημέρες μετά την αγορά του ομολόγου από το ΤΣΠΕΑΘ, ο ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής Τρωίλος που πούλησε το ομόλογο στο Ασφαλιστικό Ταμείο τοποθέτησε 3,1 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του Ν. Δεσποτόπουλου, ο οποίος με τη σειρά του μετέφερε τις επόμενες ημέρες σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του Δ. Καπράνου τα ποσά των 57.000 και 40.000 ευρώ αντίστοιχα.

Μέσα στον Αύγουστο σε λογαριασμούς του Δ. Καπράνου θα τοποθετηθούν ακόμη τα ποσά των 140.000 ευρώ, 500.000 ευρώ και 1 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ζορμπάς στο πόρισμά του περιγράφει τη διάπραξη σειράς αδικημάτων, όπως απιστία, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες.
Οι πράξεις αυτές αποδίδονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα περισσότερα εκ των οποίων φέρονται να διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση του δομημένου ομολόγου.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης ελεγχόμενος είναι ο ρόλος του ιδιοκτήτη της Τρωίλος Χρηματιστηριακής κ. Δ.Παστελάκου αλλά και του γνωστού χρηματιστή του Λονδίνου Γ. Παπαμαρκάκη, το όνομα του οποίου έγινε πανελληνίως γνωστό από την εμπλοκή του στην υπόθεση της πώλησης του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, μέσω της Νorth Αsset Μanagement.
Σύμφωνα με την έρευνα, από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών που πραγματοποίησε ο κ. Ζορμπάς- για τις ανάγκες αυτές αξίζει να σημειωθεί ότι μετέβη και στην Ελβετία- προέκυψε ότι τον Ιούλιο του 2006 η Νorth Αsset Μanagement κατέθεσε το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό που αντιστοιχεί σε off-shore εταιρεία του ιδιοκτήτη της Τρωίλος (Grosana Ιnvestments ltd).

Υπενθυμίζεται ότι το δομημένο ομόλογο των 130 εκατ. ευρώ που αγοράστηκε από το ΤΣΠΕΑΘ εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ειδικά για το Ασφαλιστικό Ταμείο των Δημοσιογράφων στο οποίο και πουλήθηκε όλο.
Ανάδοχος του ομολόγου ήταν η Calyon της Gredit Αgricole, η οποία μέσω της Ρroton Βank διέθεσε το ομόλογο στην Τρωίλος Χρηματιστηριακή, η οποία με τη σειρά της το πούλησε στο Ταμείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άδεια λειτουργίας της Τρωίλος αφαιρέθηκε από τις κυπριακές αρχές.