ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Καταδικαστική απόφαση απο το Γ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τον τότε διευθυντή του γραφείου Μ.Κεφαλογιάννη , κ. Ηλία Φιλιππακόπουλο !!!



Δικαιώθηκε ο αρχιπλοίαρχος ε.α του Λ.Σ , Δημήτρης Σκάλκος, με την σημερινή καταδικαστική απόφαση για ψευδορκία μάρτυρα κατά του κ. Ηλία Κ. Φιλιππακόπουλου απο το Γ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Δεν δικαιώθηκε όμως μόνο ο κ.Δ.Σκάλκος.
Δικαιώθηκαν και όλοι όσοι κατατρέχτηκαν πολύ άδικα και με χίλιους τρόπους απο εκείνο το "νοσηρό" σύστημα εξωθεσμικής διοίκησης και όχι μόνο, που είχε καθιερώσει στο υπουργείο , ο τότε υπουργός της Ν.Δ, κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Ο οπόίος , σημειωτέον, ήταν και ένας απο τους μάρτυρες υπεράσπισης του διευθυντή του γραφείου του, στο υπουργείο.
Σε φυλάκιση ενός χρόνου με αναστολή για ψευδορκία μάρτυρα στην αγωγή , που είχε κάνει κατά του κ. Δ.Σκάλκου και στην κατάθεση, που έδωσε σε εναν λιμενικό, όταν έκανε μία προανάκριση, καταδικάστηκε ο κ.Ηλίας Κ. Φιλιππακόπουλος , ενώ για ένα χρόνο, του επιβλήθηκε και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Επίσης καταδικάστηκε σε χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη του κ. Δ.Σκάλκου.
Να θυμίσουμε, πως ο κ. Φιλιππακόπουλος είχε καταθέσει αγωγή κατα του κ.Δημ.Σκάλκου και ισχυριζόταν, πως, δεν ήταν διευθυντής στο γραφείο του κ. υπουργού, όπως είχε καταγγείλλει, ο κ. Δ.Σκάλκος.
Δηλαδή, ο κ. Φιλιππακόπουλος επέμενε, πως, δεν υπήρχε σχετικό ΦΕΚ ,που τον διόριζε ως διευθυντή του υπουργού
Αυτή ήταν άλλωστε και η υπερασπιστική του γραμμή και αυτό ισχυρίστηκαν ως μάρτυρες και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και ο κ. Χαμηλάκης.
ΑΛΛΆ, Η ΠΛΕΥΡΆ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΑΛΚΟΥ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ ΔΕΚΆΔΕΣ ΈΓΓΡΑΦΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΊΚΝΥΑΝ, ΠΩΣ, Ο ΊΔΙΟΣ, Ο ΤΌΤΕ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΉΡΙΖΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΤΟΥ Η ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΎΣΕ ΓΙΑ ΔΙΆΦΟΡΑ ΘΈΜΑΤΑ, ΠΑΛΙ, ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΤΟΥ Η ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ , ΤΟ 2004 ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΈΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΊΝΟ, ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΤΟΥ.(έγγραφο έγκρισης οδοιπορικών εξόδων).
ΕΠΊΣΗΣ, Ο κ. Δ.ΣΚΆΛΚΟΣ παρουσίασε έγγραφο του πρώην αρχηγού Λ.Σ, Ηλία Σιωνίδη, σύμφωνα με το οποίο, ο τότε αρχηγός εξηγούσε, πως, για την εμπιστευτική υπόθεση, Γιώργου Καλύκα έπαιρνε εντολές απο τον διευθυντή του γραφείου υπουργού, κ. Ηλ.Φιλιππακόπουλου.(Θυμάσθε πιστεύω την υπόθεση Γ.Καλύκα και πολλοί είχαν κυνηγηθεί, τότε, σοβαροί αξιωματικοί κ.λ.π)
Αφήστε δε, που όλοι -ακόμα και οι περαστικοί απο το υπουργείο-γνώριζαν, πως έλυνε και έδενε ο κ. Φιλιππακόπουλος ,διευθυντής του κ Μ.Κεφαλογιάννη και φυσικά-ποτε δεν ξεχνώ- και πολλοί γλύφτες αξιωματικοι η και πιο κάτω και......άλλοι ,τον ξεσκόνιζαν και είχαν μπει στην....ατλή του, οι ....αδίστακτοι !!!

Επιπλέον, ο κ. Δ.ΣΚΆΛΚΟΣ ΚΑΤΈΘΕΣΕ, ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ ΠΟΛΛΆ ΔΗΜΟΣΙΕΎΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΊΔΩΝ, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΊΑ, ΚΑΙ Ο κ.ΑΓΓΈΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΊΟΥ, ΕΊΧΕ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΕΙ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ, ΜΕ ΦΕΚ.
Αλλά, η ανακρίτρια του όρισε χρηματική εγγύηση κι επομένως δεν αποδέχτηκε κάτι τέτοιο.
Μάρτυρες του κατηγορητηρίου κατέθεσαν, οι κ.κ. Θ.Γκλεζάκος, Παν.Γαλάνης, Τάσος Μαυρόπουλος και ο κ. Μιγδάλης.
Η δίκη, μετα απο αναβολές. ξεκίνησε στο Γ ΤΡΙΜΕΛΕΣ , στις 12 του μήνα , διέκοψε , συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, στις 2, το μεσημέρι, σήμερα, μετά απο πεντάωρη ακροαματική διαδικασία.
Μιλήσαμε με τον κ. Δ.Σκάλκο, ο οποίος νοιώθει, πράγματι, ηθικά δικαιωμένος, γιατί, όπως, όλοι μας γνωρίζουμε, πολεμώντας , τολμώ να γράψω, με θαυμαστό ηρωισμό, το σύστημα αυτό ,(όπως και κάποιοι άλλοι), βρέθηκε και με αγωγή, στην πλάτη του, με την οποία, ο παραπάνω κύριος του ζητούσε το ποσό των.... 100.000 ΕΥΡΏ !!!
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΆΨΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΓΙΑ ΕΚΕΊΝΗ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΉ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.
Πολλοί υπέφεραν, διώχτηκαν ταλαιπωρήθηκαν και πέρασαν φοβερά δεινά.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΑΠΌΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ !!!

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
Υ.Γ 1. Τότε λοιπόν, καλοί μου φίλοι,
κάποιοι συνδικαλισταράδες Πασόκοι -έλεος...πιά- έκαναν διακοπές, μαζί με τον κ. Ηλ.Φιλιππακόπουλο σε ξενοδοχείο της Πάρου, εντελώς τυχαία, όπως μου είπαν προσωπικά, εμένα, μετα απο καιρό....
Υ.Γ 2. Ενώ, δημοκρατικοί αξιωματικοί εκδιώχτηκαν απο το Σώμα και υπέφεραν.
Θυμάμαι άλλο έναν γενναίο αξιωματικό, τον τότε λιμενάρχη Μεσολογγίου, που για χάρη του ακροδεξιού "ανθρώπου" του κ. Φιλιππακοπούλου, Γ.Καλύκα, όπως μου είχε πεί, είχε πάντα έτοιμη , δίπλα στο γραφείο του, την....βαλίτσα του.