ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙ ΨΑΡΑΔΩΝ, ΨΑΡΩΜΕΝΩΝ, ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΨΑΡΙΩΝ

Επιστολή προς: peiratikoi@yahoo.gr

Αυτή η γελοιότητα με τους κάθε λογής ΄΄κακομοίρηδες΄΄ μικροπαραβάτες καλά κρατεί εδώ και πολλά χρόνια στα νησιά του Αιγαίου. Το κάθε λαμόγιο οργιάζει παραβαίνοντας νόμους και ξευτιλίζοντας Υπηρεσίες και Αρχές αλλά οι Λιμενάρχες αντιδρούν κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά γιατί απλά οι περισσότεροι είναι ΄΄κότες΄΄ ή λαμόγια και με το που πέσει το τηλέφωνο απο τον κάθε λογής διαπλεκόμενο με αυτούς (Λιμενικους της Διοικησης, Τοπικους παράγοντες,ιδιώτες που τους κάνουν τεμενάδες,πολιτευτές) κάνουν κωλοτούμπες και εκθέτουν τους υφιστάμενους τους και την υπηρεσια!

Το κύρος του ΛΣ ως θεσμού και ως Ενστολου Σωματος Ασφαλείας έχει πληγεί ανεπανορθωτα απο τέτοιου είδους συμπεριφορές! Η οικονομική κρίση σου αφαιρεί τα μέσα και τα υλικά για να κάνεις ευκολότερο το έργο σου αλλά η αξιοπρέπεια και το κύρος χάνεται εξαιτίας ανθρωπίνων συμπεριφορών και επιλογών!

Ο Λιμενάρχης ίσως βλέπει την γρια που ψαρεύει, αλλα κλεινει τα μάτια στην ανεμότρατα και τα άλλα μεγάλα αλιευτικά που εχουν ρημάξει τα πάντα....

Ειναι απο αυτές τις περιπτώσεις Προισταμένων Λιμενικών Αρχών οι οποίοι είναι εντελώς στον κόσμο τους και αγνοούν αυτά που συμβαίνουν έξω απο το γραφείο τους και δρουν μόνο μετά απο παρεναίσεις και ΄΄τσιγκλισματα΄΄ ρουφιάνων και άλλων καλοθελητών με κωμικά αποτελέσματα και πολλές φορές προκαλώντας το Δημόσιο αίσθημα στις τοπικές κοινωνίες!

Αυτά συμβαίνουν οταν ο Λιμενάρχης δεν είναι , ΄΄Υπηρεσιακός΄΄ και ΄΄πρατιγος΄΄ αλλα είναι δημοσιοσχετίστας με την κακή έννοια και αρέσκεται στο να δημιουργεί κύκλο με αυλοκόλακες.

Πάντως Η νέα μόδα είναι οι διάφοροι ΑΞ , ΥΞ ακόμα και ΛΦ που πήραν μετάθεση σε υπηρεσία που δεν τους αρέσει , να δημιουργούν προβλήματα με την συμπεριφορά τους οι μεν Αξ στις τοπικές κοινωνίες, την Διοίκηση και τους Υφιστάμενους τους , οι δε ΥΞ και ΛΦ στους Λιμενάρχες τους , με απωτερο σκοπό την αναγκαστική μετάθεση τους σε θέση που επιθυμούν! (γι'αυτό άραγε έστειλε δελτίο τύπου για την κακομοίρα γρια;) Το χειρότερο είναι πως η Διοίκηση τους κάνει τα χατήρια αντί να τους ΄΄καμπανιάσει΄΄ και να τους δώσει μια εξαιρετικά δυσμενή μετάθεση ωστε να σοβαρευτούν και ετσι τέτοιου είδους συμπεριφορές συνεχίζονται με ενοχλητικά αυξανόμενο ρυθμό και όλοι οι υπολοιποι συνάδελφοι νιώθουν πολύ μ....κες με ολα αυτά τα καραγκιοζιλίκια!

Πριν λίγα χρόνια τα περισσότερα ΛΧ των Κυκλάδων ήταν δυσμενείς αλλά με κύρος και ποιότητα υπηρεσίες και ας είχαν τεράστιες ελλέιψεις προσωπικού , πλέον έχουν επανδρωθεί αλλά κατάντησαν να μοιάζουν με παραθαλάσσιους θίασους που απαρτίζονται μόνο από κομπάρσους.

Εμειναν λίγοι που προσπαθουν με φιλοτιμο και υπερπροσπάθεια να κρατήσουν ψηλά τον πήχη... όμως δυστυχώς άδικα αγωνίζωνται....
Ολοι οι άλλοι θέλουν τον μπαμπούλα απο πάνω τους για να δουλέψουν...
-------------------------------------------

Σχόλιο: Πρώτα-πρώτα να ξεκαθάρισουμε κάτι. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε η γιαγιά, ούτε ο παππούς αλλά ούτε και ο επαγγελματίας ψαράς.

Η δική μας ένσταση δεν ήταν στο ότι έγινε ο έλεγχος...αλλά στο ότι εδώ και πολύ καιρό δεν έχουμε λάβει κανένα δελτίο τύπου για πολύ μεγαλύτερες αλιευτικές παραβάσεις....
Αφενός, αυτό..αφετέρου καταντάει φαρσοκωμωδία να λές ότι κάνω σωστούς ελέγχους όταν είναι γνωστό ότι σκάφη είτε δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν τις περισσότερες φορές είναι off.

Η σχέση τοπικών κοινωνιών και λιμεναρχείων δυστυχώς έχει περάσει μέσα από πολλές στρεβλώσεις για τις οποίες ευθύνονται και οι ένστολοι και οι κάτοικοι αλλά και οι πολιτικοί. Η δε ρουφιανιά...πάει σύννεφο.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου ψαράδες "μετέθεσαν" λιμενικούς γιατί ήθελαν να βάλουν φρένο στην ασυδοσία,  υπήρξαν και υπάρχουν όμως και λιμενάρχες που τα έχουν "βρει" μια χαρά και απολαμβάνουν τις ψαρούκλες τους....

Κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια, όπως ίδια δεν είναι όλα τα δάχτυλα...
Γι'αυτό υπάρχει το πνεύμα υπάρχει και το γράμμα του νόμου...καθένας διαλέγει και παίρνει κατά τη συνειδήση του.

Δ.Ν.ΒοΓ.