ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ολη την εβδομάδα κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά- δεν θα δίνουν φαρμακα επι πιστώσει σε ασφαλισμένους σε ΟΠΑΔ,ΗΣΑΠ,ΔΕΗ, ΤΣΑΥ,Ταμείο συμβολαιογράφων.

Νέα τριήμερη απεργία φαρμακοποιών

ΑΘΗΝΑ 22/01/2011

nooz.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.

Συνέχιση πανελλαδικά της απεργίας Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 26, 27 και 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση, με τη συμμετοχή των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας, αποφασίστηκε «η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, όπως είχε συμφωνηθεί στον διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του Υπουργείου Υγείας».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε ότι «οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά, με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα».

«Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων.
Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος τόνισε: «Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου, και θα συνεχίσουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα, που θα αποφασιστούν στις επόμενες συνεδριάσεις».

Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες. Έτσι, από Δευτέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά και για όλη την εβδομάδα
.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων ( ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρώσει.

Προειδοποιήσεις Λοβέρδου

Με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία θα απαντήσει η Πολιτεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, προειδοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά.
Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακα τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο υπουργός. Ο υπουργός Υγείας, κάλεσε τους φαρμακοποιούς να μην συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διότι δεν οδηγούν πουθενά, προσθέτοντας ότι οι διαφωνίες είναι για επιμέρους θέματα και όχι για βασικά.

ΝΔ


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της ΝΔ Αθανάσιος Γιαννόπουλος
αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «οι κυβερνητικοί ερασιτεχνισμοί στο θέμα των φαρμακοποιών και των φαρμακείων οδηγούν την κοινωνία και τον Έλληνα καταναλωτή σε αδιέξοδο».
«Κάποιος πρέπει να θυμίσει στους μεγάλους ερασιτέχνες ότι τα νοσοκομειακά φαρμακεία, πέρα από τις γνωστές και διαρκώς επιδεινούμενες ελλείψεις τους σε οργάνωση, στελέχωση και επάρκεια εφοδιασμού, είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτο να διαθέτουν το εύρος ιδιοσκευασμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά», επισημαίνει. «Πέρα από αυτό, είναι αριθμητικώς αδύνατο να επαρκέσουν, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού», προσθέτει.
«Εάν η κυβέρνηση έχει σκοπό να μεταβάλει τα νοσοκομειακά φαρμακεία σε απεργοσπαστικό μηχανισμό, καλό θα είναι να θυμηθεί ότι εκθέτει σε κατάρρευση το νοσοκομειακό φαρμακευτικό δίκτυο», τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος.

ΝΟΟΖ.GR