ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ !





Τελικά, μήπως μας έπεισαν ότι είμαστε βλάκες;
Ότι "τα... φάγαμε παρέα" και τώρα ήρθε η στιγμή να πληρώσουμε, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ, οι μικρομεσαίοι έλληνες εργαζόμενοι το λογαριασμό; Ε, αυτό είναι από τα Άγραφα !!!

Τα πράγματα συμπατριώτες είναι πολύ απλά και δε χρειάζονται οικονομικές γνώσεις για να μάθουμε τι συμβαίνει!
Τόσο απλά που, πραγματικά απορώ, πώς δεχόμαστε -σχεδόν αδιαμαρτύρητα- να μας χτυπούν έτσι αλύπητα, με πρωτοφανή (σε παγκοσμία κλίμακα) αντεργατικά και φορολογικά μέτρα (πατήστε εδώ), να μας συκοφαντούν ως απατεώνες, να μας εξευτελίζουν και να βεβηλώνουν ιερά και όσια ζητώντας μας, να πουλήσουμε όσα κατακτήσαμε με αίμα, νησιά (πατήστε εδώ), βουνά, θάλασσες, λιμάνια, αεροδρόμια και δημόσιες υπηρεσίες, πολλές εκ των οποίων κοινωφελείς και ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια.

Να ψηφίζουν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ μέσα στο ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο, μνημόνια και παραμνημόνια που μας αναγκάζουν να πουλήσουμε τις ζωές μας, την αξιοπρέπεια τη δική μας, των παιδιών και των εγγονών μας για μισθούς 300, 400 και 500 ευρώ, να τους χαρίσουμε τα σπίτια μας, να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, να πάμε φυλακή ακόμα κι αν χρωστάμε μικροποσά στις τράπεζες, η οποίες χρόοοονια τώρα μας έκαναν πλύση εγκεφάλου δια τηλεοράσεως και δια των υπαλλήλων-ρομπότ που μας τηλεφωνούσαν στα σπίτια μας και στις δουλείες μας και μας παραπλανούσαν με αριθμούς και επιτόκια λες και είχαμε όλοι σπουδάσει οικονομολόγοι και ξέραμε πόσο θα μας πάει το "μαλλί" για εορτοδάνεια και διακοποδάνεια. Και σήμερα, καταφεσωμένοι, αδυνατούμε να πληρώσουμε τους ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ που οι ίδιοι ανεβοκατεβάζουν κατά το δοκούν. Κι όλα αυτά, φυσικά με τις "πλάτες" των εκλεγμένων από μας, κυβερνήσεων που σιωπούσαν για... χάρη της επιχειρηματικότητας ή ενός σχεδίου που βρίσκεται στα σκαριά από χρόνια και σήμερα ξεδιπλώνεται ξεδιάντροπα και έχει να κάνει με τον... αφελληνισμό της Ελλάδας και την οικονομική (και όχι μόνο) εξόντωση και υποδούλωση των κατοίκων της;

Βεβαίως, δεν είμαστε λαμόγια όσο κυκλοφορούν ατιμώρητα, λαμόγια μέσα στη Βουλή,στις ΔΕΚΟ και στα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, που τζογάριζαν τα λεφτά μας, τα έκλεβαν από την τσέπη μας και τα χάριζαν στα αφεντικά τους, τους επιχειρηματίες (τους οποίους και ουσιαστικά εκπροσωπούσαν στη Βουλή και τα υπουργεία) και τα "τρωγαν" σε βίλες, κούρσες και ντόλτσε βίτα ώστε σήμερα που δεινοπαθεί ο λαός, εκείνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι και να βγάζουν την ουρά τους απ' έξω. Και να μας βρίζουν κι από πάνω!

Από την δεκαετία του '80 που οι γαλαζοπράσινοι πολιτευτάδες έβαζαν στις τσέπες των ψηφοφόρων... "φακελάκια" για να τους ψηφίζουν (αν και ήμουν παιδί, το θυμάμαι πολύ καλά να συμβαίνει στην επαρχία όπου ζούσα και όπου ήταν όλοι γνωστοί και δεν υπήρχε τίποτα κρυπτόν υπό τον ήλιον) το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έστηναν επιμελώς, με λαδώματα και υποσχέσεις, τους... ψηφοφορικούς στρατούς τους, για να κυβερνούν και να χτίζουν περιουσίες, βολεύοντας ΚΑΡΓΑ στο δημόσιο, μόνο όποιον ήταν "του κόμματος". Πείθοντάς μας μάλιστα πως αυτό είναι μονόδρομος για να διοριστεί κάποιος σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, Επαρχεία, Δήμους, Δικαστήρια, Λιμενικό, Νοσοκομεία κλπ κλπ... ουσιαστικά παίζοντας ύπουλα παιχνίδια, με τις ανάγκες του λαού για αξιοπρεπή και ασφαλή απασχόληση. Σε τελική ανάλυση οι περισσότεροι δεν επεδίωκαν πλούτο αλλά ένα κομμάτι ξερό ψωμί.
Μόνο όποιος γινόταν μέλος του στενού κομματικού πυρήνα, πλούτιζε. Κι όμως κάποιοι επιμένουν πως "μαζί τα φάγαμε" ! Ε, όχι !

Σήμερα βεβαίως τίποτα δε λειτουργεί και μας λένε όλους ισοπεδωτικά... τεμπέληδες. Κανείς όμως δε μιλάει για κείνους που κάθησαν στις υψηλές κρατικές θέσεις. Για αυτές που προορίζονταν ΠΑΝΤΑ για τα κομματόσκυλα τα οποία, εξάργύρωναν τις (ανίερες) υπηρεσίες τους στο κόμμα για να διόριστουν ως προέδροι, διοικητές και συμβούλοι, όχι για να δουλέψουν και να προοδεύσει η κοινωνία, αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΓΡΑΦΕΙΑΚΙΑ ΤΟΥΣ και να παίρνουν χιλιάδες ευρώ χωρίς -οι πιο πολλοί- να έχουν σχέση και επαφή με το αντικείμενο ή να ενδιαφέρονται να το μάθουν. Υψηλές θέσεις στις οποίες διορίστηκαν χωρίς διαγωνισμούς και αξιοκρατικές διαδικασίες φυσικά. Που δεν επόπτευσαν ποτέ τον τομέα τους αν δουλεύει... μόνο και μόνο, επειδή οι ίδιοι ήταν "βρώμικοι" και αδιάφοροι, ψώνια και τεμπέληδες και δεν τους έπαιρνε να πάνε κόντρα και να τον συμμαζέψουν. Αλλά κυρίως για να μη "χαλάσουν καρδιές", δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους και χάσει κουκιά το κόμμα τους !
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά η κυβέρνηση προτιμά να κόψει την ουρά...

Στις μέρες μας βεβαίως, για να μας πείσουν να "σκάσουμε" και να μη διαμαρτυρόμαστε για την καταστροφή που έρχεται, μάς "έχρησαν" συνένοχους με τα λαμόγια τους, που στο τέλος να το θυμηθείτε θα βγουν και καθαροί. Όμως το μεγαλύτερο και εξαπατημένο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού θα έχει περιέλθει στη φτώχεια και την ταπείνωση.

Να μιλήσουμε και για τους ξένους επικριτές μας; Τους ιμπεριαλιστές ευρωπαίους, δούλους του χρήματος, που σήμερα κατηγορούν το λαό μας ως... τεμπέλικο; Ψεύδονται και μάλιστα ξεδιάντροπα αφού άλλα λένε όλα τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται και προκύπτουν από τις έρευνες. Διαβάστε τι λένε 160 ευρωπαίοι οικονομολόγοι για το πόσο παραπάνω δουλεύουμε απ' όλους τους υπόλοιπους ευρωπαίους οι έλληνες (πατήστε εδώ), διαβάστε τι λέει και η ΓΣΕΕ για το ξεροκόματο που ονομάζουμε... μισθό (πατήστε εδώ). Όχι μόνο τρώμε τη ζωή μας στις απλήρωτες ή κακοπληρωμένες υπερωρίες, (οι Γερμανοί εργαζόμενοί δουλεύουν λιγότερο και βρίσκονται στην προτελευταία θέση της... εργατικότητας), αλλά αμοιβόμαστε με μισθούς πείνας. ΝΑ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ !!! Ή μήπως να μιλήσουμε για τις ιμπερια-ληστρικές χώρες που ενώ έχουν μεγαλύτερο έλλειμα από τη δικιά μας, μας βάζουν να πληρώσουμε τα σπασμένα (πατήστε εδώ);
Που είναι ο... κατά τα άλλα λαλίστακτος κ. Πάγκαλος να τους απαντήσει, τώρα που οι ξένοι διασύρουν την Ελλάδα; Ή μήπως δεν εκπροσωπεί αυτή τη χώρα και τους πολίτες της;

Χάρης Μπόλκας