
Συνεχίζεται το...κρυφτούλι του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη και της υφυπουργού του Ελπίδας Τσουρή με τους ναυτιλιακούς συντάκτες.
Η αρχή έγινε τη Δευτέρα με την εν κρυπτώ συνάντηση Επιτροπής υπό την προεδρία της Ελπίδας Τσουρή με τη διοίκηση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Σήμερα το...κρυφτούλι συνεχίστηκε με τον Γιάννη Διαμαντίδη να κρύβει από τους ναυτιλιακούς συντάκτες τη συνάντηση του από κοινού με τη διοίκηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Χάρη σε δελτίο τύπου του προέδρου της ΕΕΝ Απόστολου Βεντούρη μάθαμε ότι υπέβαλαν υπόμνημα με 17 αιτήματα (κατάργηση της 10μηνης δρομόγησης των πλοίων στα νησιά και της 10μηνης υποχρεωτικής ναυτολόγησης ναυτικών, αντικατάσταση των Ελλήνων με χαμηλόμισθους αλλοδαπούς, πλήρη απελευθέρωση των ναύλων κλπ).
Στην περίπτωση των ποντοπόρων εφοπλιστών δεν μάθαμε τίποτα γιατί στις δηλώσεις ήταν πολιτικοί και όχι ναυτιλιακοί συντάκτες. Όπως και να το κάνουμε, για έναν Υπουργό είναι πιο εύκολο να διατυπώνει τις πολιτικές του...κορώνες σε πολιτικούς συντάκτες σε σχέση με τους ναυτιλιακούς που γνωρίζουν τα επί σειρά ετών πάγια αιτήματα των εφοπλιστών (μειώσεις οργανικών συνθέσεων, αντικατάσταση των Ελλήνων με τριτοκοσμικούς ναυτικούς, ιδιωτικές ναυτικές σχολές για να αυξηθεί η προσφορά εργασίας στα καράβια τους κλπ).
Θα συνεχιστεί το...κρυφτούλι κύριε Υπουργέ και κυρία Υφυπουργέ;
Τι φοβάστε; Τις ερωτήσεις μας μήπως και σας χαλάσουμε τη...σούπα των εξαγγελιών σας (βλέπε νεα δώρα στους εφοπλιστές);
Βασίλης Τζήμτσος