ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΔΥΟ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΜΑΡΟΚΙΝΟ , ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!!!

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, από χτες το βράδυ,ο φερόμενος ως εγκέφαλος μιας απο τις οργανώσεις, που διακινούσε μετανάστες προς την Ιταλία.
Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες, πως, ήταν αυτός, ο οποίος οργάνωσε το μοιραίο ταξίδι, με το ΤΟΥΡΚΙΚΌ σαπιοκάραβο, το οποίο, βυθίστηκε, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, στα ανοιχτά της Κέρκυρας, μέσα σε θαλασσοραχή με βοριοδυτικούς ανέμους, έντασης, 7-8 μποφόρ.
Υπενθυμίζεται, πως, στο τραγικό ναυάγιο χάθηκαν ένα αγόρι 7 χρόνων, ένα κορίτσι, 15 χρόνων, μία γυναίκα και 20 νεαροί άνδρες.
Σώθηκαν ευτυχώς, απο το πλήρωμα Ολλανδικού φορτηγού πλοίου 228 άνθρωποι
.
Ο εγκέφαλος της σπείρας των δουλεμπόρων είναι Ιρακινός και συνελήφθη από αστυνομικούς του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της Νίκαιας,χτες, στις 10, το βράδυ..
.
Μαζί του συνελήφθησαν επίσης,ένας συμπατριώτης του και ένας Μαροκινός, μέλη του ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟΎ κυκλώματος ,ενώ αναζητούνται και άλλοι τρεις αλλοδαποί.
Το κύκλωμα,κατά πληροφορίες, τα τελευταία δύο χρόνια, μετέφερε μετανάστες προς την Ιταλία, έναντι αδράς αμοιβής.
Το ραντεβού ήταν κυρίως νυχτερινές ώρες, στην περιοχή του Σχιστού, απο όπου ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά μετέφεραν τους αλλοδαπούς σε όρμο της Λευκάδας και από εκεί, με ιστιοφόρα και παλιά σαπιοκάραβα μικρά προς την Ιταλία.
Τα τρία άτομα συνελήφθησαν, μετά από επιχείρηση της ασφάλειας Νίκαιας, ενώ είχαν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της Κέρκυρας , όπου και θα μεταφερθούν σήμερα.
Ηδη για την υπόθεση κατηγορούνται οι δύο Τούρκοι, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης του σαπιοκάραβου και ένας Αφγανός, που συνελήφθη εκ των υστέρων απο την Ασφάλεια του Λ.Σ στην Αττική.

Πόπη Χρ.