ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΛΕΣ- ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η υπόθεση με τους μετανάστες στη Νομική βαίνει προς εκτόνωση σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ( 23.30, 26/01/2011) και θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο.

Επί τρεις ημέρες, ωστόσο, το μπαλάκι των ευθυνών πηγαινο-έρχεται, δεξιά....αριστέρα.
Τα πράγματα όμως είναι πολύ συγκεκριμένα, για να υπάρχουν τό...ο...σες υπεκφυγές...και τόση υποκρισία.

- Η "κίνηση" των μεταναστών, οργανωνόταν σχεδόν ένα μήνα στα Χανιά.
Για το λόγο αυτό έγιναν και πολλές δράσεις στην πόλη για να υποστηριχθεί, με κάθε τρόπο, υλικό και ηθικό, το εγχείρημα. Κανείς δεν πήρε χαμπάρι ή δεν αναρωτήθηκε?

- Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι οι αρχές δεν ήθελαν να προκαλέσουν ή να δημιουργήσουν θέμα με τη συμπεριφορά τους, με δεδομένο ότι αυτό που γνώριζαν ήταν ότι πρόκειται για νόμιμους μετανάστες....αλλά κυρίως δεν είχαν κι εντολές για να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, πέραν της διακριτικής παρουσίας τους. Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο ΛΑΤΩ, έφθασαν ξημερώματα Κυριακής στον Πειραιά, όπου υπήρχε και συγκέντρωση, μάλιστα, από ομάδες υποστήριξης.
Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και αναχώρησαν.
Αλήθεια, κανείς, από την αστυνομία, δεν βρέθηκε να μάθει ή να ρωτήσει που θα καταλύσουν?
'Οταν έχει συγκέντρωση η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, οι ναυτικοί, ή οι μαθητές μαζεύονται δέκα διμοιρίες ΜΑΤ και 20 χρυσοκλαράτοι αστυνομικοί και παρακολουθούν κατά πόδας όλες τις κινήσεις.
Σ'αυτή την περίπτωση είπαν να το παίξουν υπεράνω?

- 'Αντε, και ξαναείπαν οι αρχές να μην δημιουργήσουν θέμα.
300 άνθρωποι ήταν, ούτε ένας, ούτε δύο. Ξεκίνησαν από το λιμάνι το πρωί της Κυριακής και στη Νομική μπήκαν, το βράδυ της Δευτέρας...
Κανείς δεν αναρωτήθηκε και πάλι, πού έμειναν τόσοι άνθρωποι για σχεδόν 36 ώρες? Ηταν περιφερόμενοι στην Αθήνα? Πήγαν σε πάρκο?  νοικιάσαν Ξενοδοχείο? πού????

- Η τελευταία σκέψη βέβαια είναι ότι ένα ολόκληρο κράτος πιάστηκε στον ύπνο ή στη ραστώνη του Σ/Κ!

'Εφθασε, λοιπόν, σήμερα μια ολόκληρη κυβέρνηση να...βγάζει στη σέντρα - κρυφά και φανερά- μόνο τον Πρύτανη...και για τα υπόλοιπα αβαβα!!!!

Μήπως τελικά βολεύει? Μήπως, αυτή η σύγχυση και η ανακατωσούρα, εξυπηρετεί τις δραστικές λύσεις που υπάρχουν κατά νου για το ζήτημα των λαθρομεταναστών, το οποίο είναι σοβαρό γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές .....όχι άλλα τηλεοπτικά αναλώσιμα τερτίπια και ανηλεή προπαγάνδα......νισάφι!

Δώρα Ν. Βογιατζάκη