ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η δικαιολογία της Τσουρή για τα ...δώρα στους ακτοπλόους



Aνακοίνωση εξέδωσε η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή με αφορμή δημοσιεύματα για τις αυξήσεις από 2,5 μέχρι 6,3% που δόθηκαν στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια στις άγονες γραμμές.
Ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις, η κυρία Ελπίδα μοιράζει αφειδώς τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού.
Διαβάστε πως δικαιολογεί το δώρο στους ακτοπλόους σε σχετικό Δελτίο Τύπου:
"Διευκρινίζεται ότι η υπογραφείσα απόφαση της ΥφΘΥΝΑΛ για αυξήσεις από 2,5% έως 6,3% στα ετήσια μισθώματα των πλοίων που εξυπηρετούν άγονες γραμμές του Αιγαίου με πολυετείς συμβάσεις αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου έναντι των αναδόχων ακτοπλοϊκών εταιρειών.
Πιο συγκεκριμένα, η αναπροσαρμογή των μισθωμάτων με βάση τη ρήτρα καυσίμου και τον ετήσιο πληθωρισμό αποτελεί όρο των συναφθεισών, κατά τα προηγούμενα έτη, πολυετών συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, η διάρκεια των οποίων κυμαίνεται από 2-12 έτη.
Επισημαίνεται ότι το ανώτατο ποσοστό 6,3% αντιστοιχεί σε μισθώματα δρομολογιακών γραμμών, οι οποίες εξυπηρετούνται από ταχύπλοα σκάφη και καταμαράν, κυρίως σε γραμμές των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου".
ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ...ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΩΝ. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΥΡΙΑ ΤΣΟΥΡΗ; ΟΧΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ;
Βασίλης Τζήμτσος