ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗΤετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Γενικού Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας για το πλήρωμα του «AEGEΑN ANGEL»
Ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Χριστόπουλος Αθανάσιος, με επιστολή του προς τον Ανθυποπλοίαρχο του Δ/Ξ «AEGEAN ANGEL» κ. ΚΑΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ Μιχαήλ, καθώς και προς τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη διακυβέρνηση και την ασφαλή πλοήγηση του πλοίου.
Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως ακολούθως:
«Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας σε εσάς και το υπόλοιπο πλήρωμα, διότι παρά το λυπηρό περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του Πλοιάρχου και Α’ Μηχανικού του πλοίου σας «AEGEAN ANGEL» την 30/12/2010 στη θαλάσσια περιοχή 800ν.μ. ανατολικά Βερμούδων, αναλάβατε την διακυβέρνησή του, το οποίο υπό δυσμενείς συνθήκες και υπό την συναισθηματική φόρτιση από την απώλεια των συναδέλφων σας κατορθώσατε να πλοηγήσετε ασφαλώς, φροντίζοντας παράλληλα για την περίθαλψη και ασφαλή αποβίβαση του τραυματισθέντα Υποπλοιάρχου.
Οι παραπάνω ενέργειές σας συνιστούν εξαίρετες πράξεις αλληλεγγύης, αποδεικνύουν την προσήλωσή σας στις μακροχρόνιες παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης, τιμούν τους Έλληνες ναυτικούς και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση».
--------------------------------------------------------------------------------
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΟΡΟΙ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.
Επειδή πολλοί ναυτικοί και φίλοι ρωτούν, να ενημερώσουμε,
πως, στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο, θα φθάσουν, οι σοροί των δύο αδικοχαμένων ναυτικών μας, του πλοιάρχου,Δημήτρη Μποζώνη και του α μηχανικού, Αθανασίου Παπαγεωργίου.