ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Εκτός Κέρκυρας εντός 7ημέρου οι μετανάστες, σήμερα στην Κέρκυρα εκπρόσωποι του ΟΗΕ



Κείμενο: CorfuPress.com
αναδημοσίευση

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 12:51


Στις 12:30 το μεσημέρι καταφτάνουν στην Κέρκυρα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθούν με τους μετανάστες που ναυάγησαν ανοικτά της Κέρκυρας την Κυριακή.
Η επίσκεψη των στελεχών του ΟΗΕ γίνεται μετά από αίτημα της αντιπροσωπείας των μεταναστών, που εκφράστηκε χθες τόσο στους δημοσιογράφους, όσο και στους τοπικούς φορείς.

Πάντως, σήμερα, η κατάσταση που επικρατεί στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται στο Πέραμα είναι έκρυθμη, με δεκάδες από τους μετανάστες να κάνουν ήδη απεργία πείνας και να ζητούν με έντονο τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση να τους επιτρέψει να αναχωρήσουν για την Ιταλία,
υποστηρίζοντας ότι περισυλλέχθηκαν σε διεθνή ύδατα.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει από το πρωί το χώρο και η πρόσβαση εντός του χώρου του ξενοδοχείου δεν επιτρέπεται πλέον ούτε για τους μεταφορείς τροφίμων ή φαρμάκων, ενώ έχει ενισχυθεί η δύναμη φύλαξης από δυνάμεις του Λιμενικού και της ΕΛΑΣ.

Εντός 5 – 7 ημερών η απομάκρυνσή τους από την Κέρκυρα

Την ίδια ώρα, τα αρμόδια υπουργεία έχουν διαβεβαιώσει τον αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Χρήστο Σκούρτη ότι η παραμονή των μεταναστών στην Κέρκυρα δεν θα ξεπεράσει τις 5 με τις 7 ημέρες.
Αυτό δήλωσε ο ίδιος, ο κ. Σκούρτης σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Κέρκυρας της ΕΡΤ, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαβεβαιώσεις αυτές.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του CorfuPress.com, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζεται να μην κινήσει τη διαδικασία οδήγησης των μεταναστών στις Εισαγγελικές Αρχές Κέρκυρας αλλά να προχωρήσει στη μεταφορά τους ως κρατούμενους στην Αθήνα, να οδηγηθούν εκεί στον Εισαγγελέα και να γίνουν οι περαιτέρω διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην απελευθέρωσή τους με εντολή εγκατάλειψης της χώρας εκτός του νομού μας.
Με τον τρόπο αυτό θα ξεπεραστεί το πρόβλημα της ενδεχόμενης απελευθέρωσής τους εντός της Κέρκυρας, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων.

Κινητοποίηση φορέων και εθελοντών

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η προσφορά των υπηρεσιών στους μετανάστες από τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού.
Δερματολογικά προβλήματα, κρυολογήματα και πονόλαιμο αντιμετωπίζουν πολλοί από τους μετανάστες, όπως δήλωσε, η επικεφαλής της νοσηλευτικής υπηρεσίας Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού, Μαρία Δημουλά.
Το Σώμα Προσκόπων Κέρκυρας παρέδωσε είδη ρουχισμού και κουβέρτες ενώ η ευθύνη της σίτισης και της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχονται στους μετανάστες από την Κυριακή, ανήκει στη Διεύθυνση Υγείας Κέρκυρας , τα τρόφιμα προμηθεύει εστιατόριο της Κέρκυρας ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος προσέφερε τις υπηρεσίες του και ο Φαρμακευτικός, τα σκευάσματα που είναι απαραίτητα για την περίθαλψη των μεταναστών. Τέλος, η Μητρόπολη Κέρκυρας προσφέρθηκε να συμβάλλει στη σίτισή τους.

CorfuPress.com