ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Σου στέλνω τις ειλικρινείς Ευχές μου για μερικές μεταθέσεις σε διάφορα πόστα Μάχιμων Υπηρεσιών του Αιγαίου ...


pros peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ


Το αστράτευτο παλικαράκι που θεωρεί τον εαυτό του ΑΞ του ΛΣ, επειδή έτυχε να έχει ΄΄προσόντα΄΄ και να κάνει τουρισμό για ένα έτος στην ΣΝΔ, προφανώς χρησιμοποίησε τα ίδια ΄΄προσόντα΄΄ και για την μετάθεση του.
Αγαπητέ βισματούχε νέε ΑΞ μάλλον υπηρετείς σε κάποιο γραφειάκι του Κέντρου, γιαυτό μιλάς έτσι , αλλά ακόμα και αν υπηρετείς οπουδήποτε αλλού , ο προιστάμενος σου πρέπει να σε έχει παροπλισμένο σε πόστο άνευ σημασίας και μακριά από συναδέλφους και πολίτες , γιατί ,το ύφος που έχεις δεν΄΄κολλάει΄΄ σε ΑΞ (ιδίως νέο), που συνεργάζεται με τους έχοντες περισσότερα χρόνια υπηρεσία ΛΦ και ΥΞ , οι οποίοι είναι η ραχοκοκαλιά των Λιμεναρχείων και των Πλωτών του ΛΣ!
Δεν ξερεις νέε μου ότι αυτοί, που θα σε αναδείξουν (αν είσαι σωστός και ικανός), αλλά και αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να ΄΄χάσεις την μπάλα΄΄ στην Υπηρεσία είναι οι υφιστάμενοι σου ;
Σου εύχομαι να μην καταντήσεις ένας ακόμα άσχετος ΑΞ, που το παίζει ξερόλας και τον ΄΄δουλεύουνε΄΄ συνάδελφοι και πολίτες και πάνω απ όλα να μάθεις να διοικείς και να διοικείσαι …
αν και το τελευταίο είναι προσόν, που πρέπει να το έχεις μέσα σου και δεν το βλέπω σε σένα … Κλείνοντας θέλω να πω ότι όλοι βλέπουμε στραβά να συμβαίνουν τριγύρω μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε , πολλοί απλοί ΛΦ και ΥΞ προσπαθούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους , έχουν άποψη και εκφράζουν λόγο…
λάθη κάνουμε όλοι μας όμως το θέμα είναι ότι περιπτώσεις όπως αυτού του νέου ΑΞ υπάρχουν αρκετές και αυτό οφείλεται στο θράσος, που έχουν, εξαιτίας των γνωριμιών τους, αλλά κυρίως εξαιτίας του κομπλεξισμού, που τους δημιουργείται, όταν πολλοί από αυτούς, όντας ανεπαρκείς , αδαείς ,άπειροι , λουφαδεροί και τεμπέληδες δεν αποδίδουν όσο θα έπρεπε στην υπηρεσία τους , οπότε οι υφιστάμενοι τους βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά.
Μερικοί από αυτούς βελτιώνονται με το πέρασμα του χρόνου και κάποιοι άλλοι αντιδρούν με τον τρόπο, που αντιδρά το εν λόγο παλικαράκι.
Η παράδοση στο ΛΣ μέχρι σήμερα είναι να μας διοικούν άσχετοι κα άβουλοι, αλλά ηθικοί ΑΞ , ελπίζω να μην καταντήσουμε να μας διοικούν άσχετοι και φασίστες ή άλλοι αληταράδες!
Για σένα νέε , άπειρε και αλαζόνα ΑΞ η θεραπεία είναι μια … γίνε καλός και αληθινός επαγγελματίας στην δουλεία σου, μάθε να σέβεσαι τους υφισταμένους σου και μην ξεχνάς ότι είναι συνεργάτες σου και όχι υπάλληλοι σου ..
εξάλλου δεν τους πληρώνεις απο την τσέπη σου!
Τότε ίσως δεν θα δεις άλλο Λιμενοφύλακα του περιβάλλοντος σου να δίνει εντολές ή να σου φαινεται ότι κουμαντάρει μια κατάσταση.
Σου στέλνω τις ειλικρινείς Ευχές μου για μερικές μεταθέσεις σε διάφορα πόστα Μάχιμων Υπηρεσιών του Αιγαίου, ώστε να σε βοηθήσουν να γίνεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς!