ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η μεγάλη απάτη με τις επιχειρησιακές συμβάσεις και το deal με τους εργοδότες !

www.antinews.gr
ANAΔHMOΣIEYΣH

Δύο άρθρα, που αναρτήσαμε εδώ στο antinews τις προηγούμενες εβδομάδες, αναμένεται να προκαλέσουν πόλεμο κατά της κυβέρνησης αρκεί κάποιοι στην αντιπολίτευση, αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι να ξυπνήσουν.
Και τα δύο άρθρα αφορούσαν το νέο τοπίο στα εργασιακά με τις επιχειρησιακές συμβάσει, καθώς και ποιοι ευνοούνται από αυτό το ντροπιαστικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση.


Γράφαμε, τότε ότι πρόκειται για συμμαχία προθύμων και για deal μεταξύ της κυβέρνησης και μεγαλοτραπεζιτών, μεγαλοεκδοτών, εργολάβων έργων και ενημέρωσης καθώς και των βιομηχάνων με σκοπό να μειωθεί το εργατικό κόστος.

Να πούμε μόνο ένα πράγμα:
Αν πράγματι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα ήταν υψηλοί και προς χάριν της ανταγωνιστικότητας έπρεπε να μειωθούν, τότε θα λέγαμε χαλάλι, για τη σωτηρία της πατρίδας να κάνουμε θυσίες.
Εδώ όμως πρόκειται ξεκάθαρα για τη σωτηρία της τσέπης των εργοδοτών, του κεφαλαίου που κάνει κουμάντο στην Ελλάδα και βρήκε τον πιο πρόθυμο σύμμαχο στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου.


Οι μισθοί που δίνονται στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά χαμηλοί, αυτό πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας.
Ο κατώτερος μέσος μισθός είναι 735 ευρώ όταν ακόμη και στη χρεοκοπημένη Ιρλανδία είναι πάνω από 1.100 ευρώ.

Για να μην πούμε για πιο… προηγμένες χώρες όπως η Γερμανία ή το Λουξεμβούργο
.
Αν αφήσουμε να περάσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, τότε ο μισθός, που θα παίρνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα μειωθεί όχι 12% ,αλλά πολύ περισσότερο, αφού οι αχόρταγοι εργοδότες θα καλούν ατομικά κάθε εργαζόμενο και θα διαπραγματεύονται την απόλυσή του με μείωση μισθού, όσο εκείνοι θέλουν.

Και αυτές τις ημέρες αποκαλύπτεται η συμπαιγνία της κυβέρνησης που εμείς αποκαλύψαμε από το antinews.
Όπως γράφαμε, στο πρώτο Μνημόνιο, που πέρασε στη Βουλή την άνοιξη αναφερόταν ια τις επιχειρησιακές συμβάσεις ότι «δύνανται» να υπερισχύουν, δηλαδή δεν είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο.
Και δεν μας πίεσαν οι τροϊκανοί να κάνουμε κάτι άλλο.

Ηρθε λοιπόν ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου «βασιλικότερος του βασιλέως» και απάλειψε σκόπιμα και με δόλο τη φράση αυτή ώστε να γίνουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις καθεστώς.
Δεν το έκανε μόνος του, αλλά σε συμφωνία με τα πραγματικά αφεντικά του, τους εργοδότες.

Είχαμε γράψει και γι’ αυτό το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των εργαζόμενων. Το θέατρο των τελευταίων ημερών το επιβεβαίωσε.
Βάλανε μπροστά τον σύμμαχο Δ. Δασκαλόπουλο και τον εργατοπατέρα της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Εν κρυπτώ αποφάσισαν, συμφώνησαν και προσπαθούν να περάσουν τις επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις 12% και με δήθεν αντάλλαγμα να μη γίνουν απολύσεις.
Λες και όταν οι διαπλεκόμενοι με τα λεφτά του δημοσίου έκαναν πάρτι κερδών τα είχαν μοιράσει με τους εργαζόμενους.

Εν πάση περιπτώσει, ο ένας μετά τον άλλο οι εργοδότες ήδη καλούν κόσμο και τους απειλούν με απολύσεις αν δε δεχθούν ατομικές συμβάσεις.
Αυτό που έγινε στον Σκάι του Αλαφούζου είναι ενδεικτικό του τι ετοιμάζουν οι εκδότες για δημοσιογράφους και λοιπό προσωπικό, οι τραπεζίτες για τους τραπεζοϋπαλλήλους, ο Δασκαλόπουλος και ο ΣΕΒ για τους υπόλοιπους απασχολούμενους του ιδιωτικού τομέα.
Δε λέμε να τα βάλει κανείς με τους εργοδότες.
Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.
Το πρόβλημα είναι με την κυβέρνηση και η σύγκρουση είναι με τύπους σαν τον κ. Παπακωνσταντίνου που αποφασίζουν για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να ρωτήσουν καν τη Βουλή.
«Ας προσέχατε τι υπογράφατε» φέρεται να είπαν οι τροϊκανοί στην κ. Κατσέλη. Είναι, όμως, έτσι; Υπογράψαμε κάτι και δεν το ξέρουμε, ή το άλλαξε η κατοχική κυβέρνηση;
Γι’ αυτό το σοβαρό αυτό θέμα πρέπει να πάει στη Βουλή.
Νέα Δημοκρατία και αριστερά κόμματα πρέπει να τσακίσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης προτού υπάρξει τελική συμφωνία.
Διότι, αν δεν το κάνουν, τότε πολύ σύντομα οι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε θα κυκλοφορούν στους δρόμους.
Τα γιαούρτια θα είναι η αρχή…

www.antinews.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ