ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Χρειαζονται προσωπικό, σκάνερ και φροντίδα - λιμεναρχεία Πατρών και Ηγουμενίτσας !!!

PATRINAKI
αναδημοσιευση

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Νέα επιτυχία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών στη λαθρεμπορία τσιγάρων. Χθες στο λιμάνι της Πάτρας εντοπίστηκε φορτηγό, το οποίο μετέφερε επιμελώς κρυμμένα, μέσα σε πλαστικά γλαστράκια, 274.760 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία αντιστοιχούν σε 5.495.200 τσιγάρα.

Όπως δήλωσε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Ευάγγελος Τσάντζαλος, το φορτίο προκάλεσε τις υποψίες του λιμενικού, ο οποίος όταν ανέβηκε στο φορτηγό και παραμέρισε τις χιλιάδες μικρές γλάστρες, είδε ότι στο μέσο του φορτίου ήταν κρυμμένα τα τσιγάρα.

Ο 58χρονος Έλληνας οδηγός του φορτηγού, που θα επιβιβαζόταν σε πλοίο, με προορισμό την Ιταλία, συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ όπως δήλωσε ο λιμενάρχης, ο οδηγός υποστηρίζει ότι δε γνώριζε ότι μετέφερε λαθραία τσιγάρα.

Οι μάρκες των τσιγάρων είναι τρεις. Ρακουέλ, Ρακουέλ Γκολντ και Γκολντ Κλάσικ.
Ως προς το ποσό των διαφυγόντων δασμών, αυτό δεν έχει ακόμα υπολογιστεί, αλλά σίγουρα πρόκειται για υψηλό ποσό.
Τα περιστατικά διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, μέσω του λιμανιού της Πατρας είναι πολλά και οι επιτυχίες του λιμεναρχείου επίσης,
ωστόσο είναι γεγονός ότι η εξάρθρωση των κυκλωμάτων και ο εντοπισμός των παράνομων φορτίων, γίνεται από τους άνδρες του λιμενικού, κυρίως, με βάση την εμπειρία τους και την αξιοποίηση πληροφοριών, χωρίς τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και την ίδια ώρα, με ελλείψεις προσωπικού.


Λιμεναρχης.

"Χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό και τεχνολογικά μέσα.
Είναι απαραίτητα δύο σκάνερ, τα οποία θα μας βοηθούν στον αποτελεσματικό έλεγχο των φορτίων", επισημαίνει, o Λιμενάρχης.
Είναι χαρακτηριστικό οτι οι έλεγχοι γίνονται με τα χέρια και είναι επιτακτική ανάγκη, η πολιτεία να βοηθήσει τις λιμενικές αρχές της Πάτρας στο έργο τους, δεδομένου ότι το λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας έχει μεγάλες ανάγκες.
Καθημερινά, "το βομβαρδίζουν" παράνομοι μετανάστες, που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ιταλία, "ο αριθμός των οποίων, αλλά και η επιθετικότητά τους μεγαλώνει", όπως αναφέρει ο κ. Τσάντζαλος, ενώ, μέσω του λιμένα επιχειρείται και η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.


----------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟ.
Τα λιμεναρχεία Πατρών και Ηγουμενίτσας
χρειάζονται προσωπικό, σκάνερ και πολλή φροντίδα
και....αγάπη απο το υπουργείο.


Πόπη Χρ.