ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΑ Η ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ .... ΤΩΡΑ... ΜΕΛΙ...ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛ.Σ !!!












Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Ν Ο Μ Ο Υ

Πειραιάς, 5/12/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 02-12-2010 παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ως γενική εκτίμηση μπορούμε να σταθούμε σε τρία βασικά σημεία, τα οποία πιστεύουμε ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Η σύσταση Αρχηγείου συνιστά ένα αυτόνομο και οργανικά δυνατό Σώμα.
Για πρώτη φορά, στην ιστορία του, το Σώμα αποκτά συγκεκριμένο ρόλο και αρμοδιότητες και αποκόπτεται από την οργανωτική δομή των Υπουργείων, που κατά καιρούς υπηρέτησε.

Η αναγνώριση της κάθετης ιεραρχικής δομής του Σώματος, ζητούμενο, εδώ και 14 μήνες, του εξασφαλίζει το ενιαίο του ως σύνολο, ανεξάρτητα, αν είναι ή όχι αποσπασμένο κα δρα για άλλο φορέα.

Για τους παραπάνω βασικούς λόγους, οι οποίοι άλλωστε ήταν και οι κόκκινες γραμμές, που είχαμε χαράξει και με την πεποίθηση ότι και το Π.Δ. αρμοδιοτήτων, που θα ακολουθήσει θα είναι στην ίδια κατεύθυνση, θεωρούμε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μία βιώσιμη και ικανή λύση για την λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα του Σώματος.


Βεβαίως όμως, χρειάζονται αρκετές διευκρινίσεις για ασάφειες, που διαπιστώνονται, πιθανόν και κάποιες τροποποιήσεις σε επιμέρους θέματα, αλλά σίγουρα και άλλες ρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες για το προσωπικό Λ.Σ, το οποίο για πάρα πολλά χρόνια έχει αγνοηθεί και έχει τεθεί στο περιθώριο.

Με την επισήμανση ότι ο χρόνος για το Λιμενικό Σώμα δεν είναι πια σύμμαχός του, μιας και οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και σοβαρές, είναι αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα, ο διάλογος για την ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου, ώστε να προωθηθεί, με γρήγορες διαδικασίες στην Βουλή προς ψήφιση.

Με τον τρόπο αυτό, να βάλουμε επιτέλους το Λιμενικό Σώμα σε τροχιά αναδιοργάνωσης και αναγέννησης, με δυνατό και ισχυρό Αρχηγείο, που θα εγγυάται την πορεία του, την αποτελεσματικότητά του, αλλά και την θεσμική θωράκιση του προσωπικού του, για να μπορεί απρόσκοπτα να ασκεί τα καθήκοντά του και τον ρόλο του
.

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ