ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ....ΣΤΡΑΒΑ ΣΤΑ ΚΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ;;;;


ΚΕΑ
ΠΕΙΡΑΙΆ : «ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ -ΕΜΒΟΛΙΜΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ» - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


Αγαπητοί κύριοι σε αυτή την σειρά άρθρων, θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε-εξηγήσουμε-εντρυφήσουμε εν κατακλείδι, το πώς και με ποιούς τρόπους, τα ΚΕΑ Πειραιά αλλά και γενικότερα, εκεί, που απλώς τα προηγούμενα χρόνια χρειάζονταν ένα απλό φτυάρι για το φτυάρισμα των ΣΚΑΤΩΝ, φτάσανε πλέον στο σημείο να χρειάζονται σκαπτικό μηχάνημα!(π.χ caterpillar!!!).
Άλλα και με κάποιες ιδιαιτέρως χαρισματικές και λαμπερές ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ «ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ» των ΚΕΑ Πειραιά, οι οποίες έχουν αφειδώς μοιράσει πίκρες-δυσάρεστες έγνοιες-κάθε λογής χωσίματα – υποβιβασμούς και ξεφτίλες στην πλειοψηφία των εκάστοτε υφισταμένων τους, αλλά και στο Λιμενικό Σώμα, γενικότερα.
Ιδιαιτέρως ξεχωριστός στο πάνθεον της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ,της ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑΣ και του μονομερούς ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ-ΧΑΣΜΟΥΡΗΤΟΥ, ποιος άλλος από τον κ.Σκοπελήτη.
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα και από την αρχή, γιατί, τίποτα πλέον δεν είναι τυχαίο σε αυτόν το κόσμο, εκτός από το Τζόκερ (κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν ακόμη και αυτό, άκουσον άκουσον!!!).
Μπορείτε, μήπως να μας πείτε-εξηγήσετε καθ όλα ΕΚΛΕΚΤΈ κ.Σκοπελήτη, πως και παραμένετε αμετάθετος, επί σχεδόν 3 δεκαετίες(έχοντας δημιουργήσει σχολή του «είδους» στα Κέα Πειραιά), τη στιγμή μάλιστα, που η συντριπτική πλειοψηφία των τότε συναδέλφων σας έχουν φέρει σβούρα το αιγαίο, 3-4φορές?
Παρακαλώ επιτρέψτε μας να προβούμε σε κάποιες εικασίες..
.Πόσες κατουρημένες ποδιές έχετε άραγε χιλιοφιλήσει προκειμένου να επιτύχετε-διατηρήσετε τα άνωθεν?
Πόσες φορές, άραγε σας πήραν τηλέφωνο κάποιοι ΕΓΚΈΦΑΛΟΙ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά-Υπουργείο Σαρδέλας και σας ζητούσαν ΚΕΑ για διάφορα χωσίματα, τη στιγμή μάλιστα, που ήταν ήδη ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΡΕΠΟ-ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και εσείς ως χείριστος συνάδελφος-Διοικούντας που είστε, είπατε ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΕΝΤΗ ?
Πόσες φορές, άραγε τα <<φτιαξατε>> κατά τέτοιον τρόπο, προκειμένου να εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα 5-6 ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ στα ΚΑΒΑΤΖΟΚΕΑ Πειραιά?
Βέβαια άνθρωποι σαν και του λόγου του αποτελούν/σαν πάντα και διαχρονικά την ιδανική επιλογή για τα <<ξουράφια>> κατά Υπουργείου Σαρδέλας μεριά, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και οι υπόλοιποι, πριν ή μετά από αυτόν ήταν και είναι ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ Σ_ _ _Α!!!
Εκτός βέβαια από κάποιον, που όλοι γνωρίζουμε, οι εξαιρέσεις βέβαια υπάρχουν μόνο και μόνο δια να δικαιολογούν τον κανόνα(ξέρετε, αυτόν του χαρταετού!).
Δεν απασχολεί άραγε τον κ.Σκοπελήτη ότι όταν έρθει η ώρα να απαλλάξει τα Κέα Πειραιά από την «καρικατουρίστικη» παρουσία του και να αποστρατευθεί-αποκαβατζοθεί, θα πάθει ότι και ένας «Τσομπάνης», ο οποίος την έκανε, πριν κάποιους μήνες και τώρα δεν τολμάει να περάσει ούτε από απόσταση χιλιομέτρων-ναυτικών μιλίων από τα Κέα Πειραιά ?
Λόγω ιδιαιτέρως ευδόκιμης υπηρεσίας λογικά...!
Εσείς άραγε κ.Σκοπελητη έχετε σκεφθεί ότι αν επιχειρήσετε να εμφανιστείτε κατόπιν αποστρατείας, θα σκεπαστεί ο ήλιος απο τους ΚΕΣΕΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΦΑΣΚΕΛΩΝ και θα ξευτιλίζεστε υπό σκιά ?
Αν σας ενδιέφερε κάτι τέτοιο όμως θα πράττατε και πολύ διαφορετικά στην «ΕΜΒΟΛΙΜΗ» καριέρα σας, οπότε αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα για εσάς...
Οι καιροί βέβαια αλλάζουν, έρχονται χρόνια δύσκολα-ύπουλα, κάτι <<τρωκτικά>> θέλουν δε θέλουν θα βυθισθούν στη λήθη και στην απαξία-απραξία, εκεί όπου πραγματικά ανήκουν.
Αλήθεια, όμως κ.Σκοπελήτη, ενώ πλέον δεν είστε ούτε Διοικητής, ούτε καν Υποδιοικητής, τότε για ποιο λόγο δεν εκτελούσατε- εκτελείτε βάρδιες και εμφανίζεστε, όποτε εσείς θέλετε, μη κάνοντας απολύτως τίποτα και καμία υπηρεσία?
Μήπως συναγωνίζεστε τον Νισιανάκη στις τυρόπιτες, τα κρουασάν και στις άσκοπες ΜΠΟΥΡΔΟ-ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ?
Δε λέμε βέβαια είναι καλό να έχετε ενδιαφέροντα τα δυο σας.
ΤΑ ΩΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΑΣ, ΟΜΩΣ, ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ?
Μήπως οι συνάδελφοι σας, στο ΚΛ Πειραιά είναι κοροιδα που κάνουν βάρδιες -Α/Φιλίκια? ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η «ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ» ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΤΗΣ, ΠΟΥ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΩΝ-ΚΟΠΡΙΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΤΡΩΚΤΙΚΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ «ΡΕΤΙΡΕ»(μόνο σε τούτη τη χώρα τα τρωκτικά διαβιούν αφ υψηλού...
Tυχαίο ?
I don’t think so…)
Ρε «τεμάχια» έχετε καταλάβει ότι περιφέρεστε κάθε μέρα γύρω στους ΤΡΕΙΣ-ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΕΣ, σχεδόν κάθε πρωί στα Κέα Πειραιά και τριγυρνάτε απο το ένα γραφείο στο άλλο, κουβεντιάζοντας με ένα Φραπέ στο χέρι και μία τυρόπιτα, μη αναλαμβάνοντας απολύτως καμία ευθύνη για το παραμικρό και αφήνετε Λ/Φ-Κελ/στες να αναλαμβάνουν ευθύνες-πρωτοβουλίες τρομακτικά μεγαλύτερες του βαθμού, που τους αναλογούν ?
Θέλετε δε θέλετε κάποια στιγμή θα χρειαστεί και σείς να δουλέψετε...
Αφού, ούτως ή άλλως δεν έχετε απολύτως κανένα αντικείμενο εργασίας, γιατί ρε ΚΑΡΑΟΚΙΑ δεν αναλαμβάνετε τίποτα Α/Φδες τα πρωινά, μήπως κάνετε και τίποτα χρήσιμο τις ΛΙΓΟΣΤΕΣ ώρες, που σας θωρούμε ή πάρει κανα συνάδελφος τίποτα χρωστούμενα ρεπό ?
Τί φοβάστε, μήπως και χάσετε καμιά θερμίδα ή μήπως κρυώσουν οι τυρόπιτες ?
Ρε έχετε καταλάβει ότι έχετε αντικαταστήσει τη στολή-εξάρτυση με τα εξής: πολιτικά ρούχα-τυρόπιτα-καφέ-υψηλή θεωρία/τεμπελιά-λαπτοπ-τετράωρη(στην καλύτερη περίπτωση) εργασία ?
Μήπως να στρίβατε ολίγον το κεφαλάκι σας και να αντικρίζατε στα μάτια τους άντρες σας, που στάζουν επι ώρες ολόκληρες μπροστά στα Κωλομηχανηματα της Ραδιενέργειας, στις Πύλες της ξεφτίλας και στα ΣΚΑΦΗΜΠΑΝΙΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ?
Ή μήπως ακόμα καλύτερα να καθόσασταν και σείς λιγάκι να δουλεύατε ?
Έτσι κι αλλιώς ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΕΙΣΤΕ, κάντε και καμιά δουλειά...
Αλλίμονο όμως στον καημένο το Λαουτζίκο, που σας πληρώνει και απο πάνω, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΠΡΑΤΤΑΝ KAI ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΝ Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ, ΟΜΩΣ...
Ίσως δεν είναι ακόμη αργά, για να αλλάξουν κάποια πράγματα.
Ίσως βέβαια και να είναι, άλλωστε απο τους πλέον δύσκολους αντιπάλους της ανθρώπινης φύσης, είναι η Μ.Α.Κ.Α.Κ.Ι.Α αυτής !!!
Ίδωμεν...

Υ.Γ : Ούτε αυγά (κλούβια έ), ούτε πέτρες, ούτε κεσέδες με γιαούρτια (θα πεινάσουμε άλλωστε!) , τίποτα απ όλα αυτά, μόνο, η ΑΛΗΘΕΙΑ και ο ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΛΟΓΟΣ είναι ικανά στη χώρα που γέννησε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΙΑΝΟΗΣΗ ,να καταδείξουν-πατάξουν κάθε λογής ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ-ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ-ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΥΣ, οι οποιοι εκμεταλλευονται καταστάσεις στο ΗΔΗ, ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ και ΜΕΧΡΙ ΣΚΑΣΜΟΥ ΤΑΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ.

CHARLES OF KEA THE 1st
---------------------------------------------------------------------------------
Ευχόμαστε περαστικά από καρδιάς στην Αρχιπειρατίνα μας και είμαστε σίγουροι πως, ο θαλασσινός αέρας θα τη βοηθήσει και θα της ανοίξει την όρεξη για ακόμα περισσότερα πειρατικά ρεσάλτα στα "σκάφη" της υποκρισίας, της ρεμούλας και της διαφθοράς.
---------------------------------------------------------------------------------
σχόλιο.
παιδιά,
σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.


Πόπη Χρ.

Υ.Γ.
Ο κ. Σκοπελίτης, ο κ. Νισιανάκης και όποιος άλλο θεωρεί, πως θίγεται
απο την παραπάνω επιστολή, το peiratiko είναι ανοιχτό να δημοσιεύσει τις απαντήσεις-θέσεις τους, κ.λ.π .
Παρακαλούμε πολύ, εγγράφως...