ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ κύριε πρόεδρε της Βουλής να μην ενισχυθούν οικονομικά και τα παιδιά των πεσόντων λιμενικών;;;


Οικονομική Ενίσχυση για τα τέκνα των πεσόντων Λιμενικών

Πειραιάς, 08-12-2010

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Φίλιππο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε για την αριθμ. 13442/9030 /ΦΕΚ 179Α/12-10-2010 απόφαση της Βουλής των Ελλήνων περί Οικονομικής ενίσχυσης των ανήλικων τέκνων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους, την ώρα του καθήκοντος από το 1996 και εντεύθεν, καθώς πρόκειται για μία τολμηρή απόφαση, που αποτελεί μια μικρή ένδειξη αναγνώρισης της θυσίας τόσο των ανθρώπων, που πρόσφεραν την ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας όσο και των οικογενειών τους που ζουν καθημερινά με την απουσία τους.

Όμως, την ικανοποίηση μας διαδέχτηκε ένα άλλο συναίσθημα, αυτό της απορίας καθώς διαπιστώσαμε ότι στην απόφαση αυτή δεν συμπεριλήφθηκαν, οι οικογένειες των Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστών, που έχασαν την ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, προασπίζοντας τα συμφέροντα της πατρίδας, μαχόμενοι για την ασφάλεια του πολίτη.
Ποτέ όμως δεν είναι αργά.

Κύριε Πρόεδρε

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία νέα, συμπληρωματική απόφαση με την οποία τα ανήλικα τέκνα των πεσόντων Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστών θα αντιμετωπίζονται με την ίδια ευαισθησία και θα συμπεριλαμβάνονται στην ευεργετική αυτή διάταξη.


Φυσικά το κενό των δικών τους ανθρώπων είναι δυσαναπλήρωτο.
Μια τέτοια ενέργεια όμως, θα αποτελέσει μία μικρή, αλλά σημαντική προσπάθεια αναγνώρισης της θυσίας τους καθώς και βελτίωσης της καθημερινότητάς τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ