ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η απάντηση Βεντούρη για τη ναυτολόγηση του...


Διαβάστε τι απαντάει ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απόστολος Βεντούρης με δελτίο Τύπου μέσω της εταιρείας Cerberus:
"Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός, ξεκίνησε από χαμηλά και ήταν περήφανος για το ναυτικό του φυλλάδιο και για όλες τις θέσεις που είχε κατά καιρούς. Ποτέ δεν ντράπηκε να πει ότι ξεκίνησε σαν μούτσος.
Αντίθετα θεωρούσε ντροπή τα παιδιά του να μην μπαρκάρουν, να μην ξεκινήσουν την καριέρα τους στην ναυτιλία από την αρχή. Τα αγόρια κατά τον πατέρα μου, για να αναλάβουν πλοία έπρεπε όχι απλώς να ναυτολογηθούν, αλλά να περάσουν από τα κατώτερα κλιμάκια του πλοίου για να φθάσουν μέχρι την γέφυρα. Αυτό και έγινε. Τα αδέλφια μου και εγώ βγάλαμε ναυτικά φυλλάδια και μπαρκάραμε σε πλοία.
Με τον ίδιο τρόπο οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν ξεκινήσει ως ναυτικοί και εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητα του ναυτικού και όταν ακόμη γίνουν επιχειρηματίες και παραμένουν ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η πρακτική αυτή είναι παράνομη και το Δ.Σ. του ΝΑΤ την συγκαλύπτει όλα αυτά τα χρόνια.
Στο κάτω – κάτω γιατί είναι κακό να πληρώνει κανείς εισφορές στο ΝΑΤ, αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν ποτέ τις υπηρεσίες ούτε παίρνουν σύνταξη; Μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα στις μέρες μας είναι αυτοί που χρωστάνε στα ταμεία και όχι αυτοί που πληρώνουν.
Βέβαια για τους μπαταχτσήδες και τους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων φαίνεται ότι είναι κακό να πληρώνει κανείς. Ίσως επειδή πληρώνοντας τους χαλάμε την πιάτσα".

ΣΧΟΛΙΟ:
Είχε προηγηθεί σήμερα επιστολή του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο και τη Διεύθυνση Υποστήριξης ασφαλιστικών οργανισμών, με την οποία ζητά τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης στην περίπτωση που υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος υπαλλήλων του ΝΑΤ...
Στην επιστολή διαβιβάζεται αντίγραφο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Zoygla gr» το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε πληθώρα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και το οποίο αφορά τη ναυτολόγηση του προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ. Α.Βεντούρη, σύμφωνα με το οποίο «το ΝΑΤ που είναι επιδοτούμενο από το κράτος ασφαλιστικό ταμείο θα πληρώσει τη σύνταξη απόμαχου ναυτικού αλλά και τις άλλες παροχές σε εύπορο εφοπλιστή.
Με αφορμή το περιεχόμενο του παραπάνω δημοσιεύματος παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας σχετικά με τις δικές σας ενέργειες προς διερεύνηση των διαλαμβανομένων»...