ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μετά τα ....ΜΑΤ ο εμπαιγμός για τους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος !!!


"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Προχτές οι άνεργοι της Ζώνης αντιμετώπισαν τις κατασταλτικές δυνάμεις, χτες την κοροϊδία της κυβέρνησης

Για να δείξει το αντεργατικό μένος της πολιτικής της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού έστειλε τα ΜΑΤ προχτές το απόγευμα να χτυπήσουν τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη δουλειά, την προστασία των ανέργων τους, να έχουν ψωμί και ρεύμα τα παιδιά τους, χτες επιδόθηκε και σε χοντροκομμένη κοροϊδία εναντίον τους.

Από το υπουργείο Οικονομικών αναβλήθηκε για μετά τις 15 Νοέμβρη, δηλαδή ...επ' αόριστον, η προγραμματισμένη για χτες συνάντηση με τα ταξικά συνδικάτα της Ζώνης, που αφορούσε την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 1.200 ευρώ στους ανέργους της Ζώνης.

Η χτεσινή συνάντηση καθορίστηκε προχτές, στη διάρκεια της μαζικής διαδήλωσης των εργατών έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις καταστολής, όμως, αντί να διαλυθούν, παρέμεναν εκεί αποφασισμένοι και βροντοφωνάζοντας: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση κάτω από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργατών έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών και συνολικά η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που με τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, προσφέρει εκατομμύρια ευρώ επιδότηση στους εφοπλιστές, αρνείται να την υλοποιήσει και να δώσει το κονδύλι που απαιτείται, ώστε να πάρουν μια μικρή ανάσα οι άνεργοι της Ζώνης.

Αυτό όταν είναι γνωστό, πως η πλειοψηφία των εργατών έχει να κάνει μεροκάματο από το 2008 και ήδη υπάρχουν οικογένειες που ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, της αναβολής της συνάντησης, χτες το απόγευμα συνεδρίασαν εκτάκτως οι διοικήσεις των σωματείων και καθόρισαν νέες δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη βδομάδα που έρχεται, των οποίων το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί.

Με ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκαν οι άνεργοι και οι εργάτες της Ζώνης από τις δυνάμεις καταστολής.

''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"