ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δεν ανεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, υποβάθμιση των ΣΣΕ, απολύσεις και δυσμενείς τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις !!!

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

ΕΣΗΕΑ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ), το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους, σε 24ωρη απεργία από τις 6 πμ της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως τις 6 πμ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010 για να αντιταχθούμε:

Σε όλα αυτά που εξυφαίνονται στο όνομα δήθεν μεταρρυθμίσεων.

Στη συνολική επίθεση της Κυβέρνησης κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, την ίδια στιγμή που ευεργετεί τους ασυνεπείς εργοδότες, «ρυθμίζοντας» τις συσσωρευμένες μεγάλου ύψους οφειλές τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Τύπου (ΤΣΠΕΑΘ, ΤΑΙΣΥΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΑΤΤΑ, ΤΣΥΠΘ).

Στην αδράνεια των κυβερνητικών και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών στις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές των εργοδοτών.
Στη συστηματική καταστρατήγηση από εργοδότες των συμβατικών τους υποχρεώσεων, που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και τις ΣΣΕ.
Στο φαινόμενο των «ευέλικτων» μορφών εργασίας, τις υπεργολαβίες, τα «φασόν» και τη μαύρη εργασία, που διογκώνονται καθημερινά.
Στην περικοπή δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα.
Στη δημιουργία νέας γενιάς «συμβασιούχων».

Διεκδικούμε:
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου.
Το σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
Να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και την ανεργία.

Την ημέρα της απεργίας και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών), που έχει συγκαλέσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
--------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στην χθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ και ύστερα από σχετικές αποφάσεις των ΔΣ της και των Ομοσπονδιών του κλάδου αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής 24ώρης απεργίας την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 από τις 6 π.μ μέχρι τις 6 π.μ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί) διατρανώνουμε την συνολική αντίθεση του Κλάδου στην συστηματική λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και διακηρύσσουμε την συνολική και πολύμορφη αντίδρασή μας απέναντι στις υπαγορευόμενες μεθοδεύσεις από κυβέρνηση, εργοδοσία και ΔΝΤ.

Υπογραμμίζουμε, επίσης, τις αδιαπραγμάτευ­τες θέσεις μας, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί στις μέχρι τώρα αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, οι οποίες ενημερώνουμε ότι θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


Δεν αφήνουμε να περάσει η απορρύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων με την κατάργηση των ΣΣΕ, με την ελαστική απασχόληση, με την αυθαίρετη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων και αμοιβής, με τις μαζικές απολύσεις.


Αντιμετωπίζουμε σε κάθε επίπεδο την δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, την ανατροπή θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων.


Καλούμε τους συναδέλφους μας που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να μετάσχουν δυναμικά στην συγκέντρωση στις 11 η ώρα το πρωί της Τρίτης
30 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στην πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν σε μέτρα εναντίον τους.
Στο σκοτεινό μέλλον που επιχειρούν να δημιουργήσουν αντιτάσσουμε το αγωνιστικό μας παρόν.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
--------------------------------------------------------------------------

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Βήματος, 27/11/2010

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων του Βήματος συνεδρίασε σήμερα, 27/11/2010, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:


1) Ζητούμε να υπάρξει άμεση συνάντηση
, τη Δευτέρα το πρωί, του εκδότη του Βήματος με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων του Βήματος) προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του μετά την «διακοπή της έντυπης έκδοσης» του ημερησίου Βήματος (για το ιντερνέτ, τις εργασιακές συνθήκες, κλπ.).

2) Αποκλειστικός εκπρόσωπος στη διαβούλευση
και στη διαπραγμάτευσή μας με την εργοδοσία είναι η ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία του τύπου.

3) Αρνούμαστε και δεν αναγνωρίζουμε ατομικές διαπραγμάτευσεις οποιασδήποτε μορφής.

4) Ζητούμε την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας χωρίς καμία απόλυση στο ΔΟΛ καθώς και την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

5) Δεσμευόμαστε ότι θα υπερασπίσουμε αγωνιστικά όλα τα δικαιώματα και τις αποφάσεις μας.


6) Αποφασίζουμε εκ νέου Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Βήματος τη Δευτέρα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του κτιρίου του ΔΟΛ.

7) Ζητούμε εφεξής οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που αφορούν τον ΔΟΛ να γίνονται παρουσία του εκπροσώπου μας.

---------------------------------------------------------------------------

ΠΟΕΣΥ:
Απεργούμε την Τρίτη, ανακοίνωση 26/11/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν αποφασιστικά στη γενική απεργία της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου, που έχουν κηρύξει σε όλα τα ΜΜΕ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών αλλά και τα αδελφά σωματεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που –σε εφαρμογή του αντικοινωνικού μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ– επιχειρεί να υποβαθμίσει την ισχύ των ΣΣΕ, ανοίγοντας το δρόμο για δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων αλλά και για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Υπογραμμίζει επίσης τις ευθύνες των εργοδοτών στον Τύπο που, ενώ αρνούνται να διαπραγματευτούν με τα σωματεία συλλογικές συμβάσεις, προχωρούν μονομερώς σε απαράδεκτες αποφάσεις όπως η μείωση μισθών, η πίεση για ατομικές «συμβάσεις», οι απολύσεις, ακόμα και η απειλή για ξαφνικό «λουκέτο».

Οι πρόσφατες ανάλογες πρωτοβουλίες στον ΣΚΑΪ και στον ΔΟΛ σημαίνουν την καμπάνα του συναγερμού σε όλον τον χώρο του Τύπου.

Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει ότι δεν θα ανεχθούμε μειώσεις στους μισθούς, υποβάθμιση των ΣΣΕ, απολύσεις και δυσμενείς τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις.


Καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις να σταματήσουν αμέσως τις πρωτοβουλίες απορρύθμισ
ης και να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ όπου μπορούν να συζητηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα που η κρίση δημιουργεί στον Τύπο.


ΠΟΕΣΥ